Vă mulțumesc și vă iubesc!

Vă mulțumesc și vă iubesc!

De-a lungul vieții, am întâlnit oameni pe care i-am iubit și care vor rămâne mereu în inima mea. Puțini vor înțelege acest articol, dar acest articol nu a fost scris pentru mulți oameni, ci doar pentru voi… cei care mi-ați umplut viața și sufletul, chiar dacă eu nu am fost pe măsura așteptărilor voastre.

Nu voi vorbi despre greșeli, ci doar despre iubire și recunoștință, pentru că, până la urmă, Dumnezeu este Iubire Absolută și Adevăr.

Sunt absolut convinsă că sufletele noastre sunt legate unele de altele prin fire nevăzute de ochiul omenesc și cred că fiecare energie pe care o transmitem de la unii la alții ne influențează viața.

Puțini oameni cunosc lucruri despre copilăria mea, care a fost în multe feluri, dar nu ușoară, liniștită și plină de iubire de confort. De aceea, unicul meu scop în viața aceasta a fost să primesc iubire, să găsesc oameni adevărați și să-l găsesc pe Dumnezeu.

De multe ori în viața mea s-au întâmplat lucruri care au sfidat orice logică, se pot numi miracole, semn că Bunul Dumnezeu a fost prezent. Cele mai multe răspunsuri la rugăciuni și bucurii le-am primit când m-am rugat Maicii Domnului, de aceea îndemn pe fiecare om să se roage Sfintei Fecioare Maria în fiecare clipă și ceas.

Este adevărat că s-a întâmplat să iubesc oameni și să trăiesc dezamăgiri cumplite, câte și mai câte, dar astăzi realizez că le-am meritat. Că eu nu am știut să ofer suficient oamenilor de la început, să am suficient discernământ. Că eu am avut răutăți în suflet… Oho! Și încă câte mai am!

Sunt conștientă că fiecare om pe care l-am iubit, într-un moment al vieții, m-a învățat ceva, chiar dacă s-a mai întâmplat „să mă scoată de pe orbita echilibrului”. De aceea, de anumiți oameni am considerat că este mai bine să mă separ, fără să le port ranchiună. Pur și simplu am simțit că este mai bine așa, pentru că fiecare om înțelege binele în felul lui. Și binele lui nu este și binele tău.

Mi-am iubit părinții și am tânjit mereu după iubirea lor, mi-am adorat sora și nepoții… am iubit ca suflet, prietenă, femeie, ca om. Nu neg că au fost momente când nu am știut sau putut să ofer energie sufletească oamenilor din jurul meu… sau m-am îndepărtat de Iubire.

În căutările mele după Absolut și Iubire fără margini, în setea mea după Dumnezeu am cunoscut oameni speciali. Și acum, la început de an, aș vrea să le spun că îi port în suflet și că îi voi purta până la finalul vieții și dincolo…

În momentele mele de cumpănă, am întâlnit oameni și mai speciali, care mi-au arătat că au inimă și suflet și niciun interes.

Așa că, la început de 2019, aș vrea să le mulțumesc oamenilor din sufletul meu:

Tina Anitoaie – pentru că mi-ai arătat ce înseamnă prietenia adevărată și cât de mult contează să fie cineva alături de tine într-un moment negru al existenței tale (deși nu eram prietene).

Mihaela Manole – pentru că mi-ai oferit darul prieteniei tale și pentru că ești așa cum ești…mi-nu-na-tă!

Florentina Manea – pentru că nu m-ai uitat când eu m-am dorit uitată.

Mihaelei Stănculescu – Nu ne-am mai văzut de mult timp, dar delicatețea și noblețea ta sufletească și-au lăsat „hainele” în inima mea.

Alina Savu – pentru că ești un om bun, luminos și pentru că exiști acum în viața mea.

Adriana Harja – pentru înțelepciunea și căldura ta sufletească.

Elena Ceciu – pentru sufletul tău cald, curat, onest, pentru prietenia ta minunată.

Alina Somodi – pentru că mi-ai permis să intru în universul tău plin de frumusețe.

Daniela Palade Teodorescu – pentru că, pentru o perioadă de timp, mi-ai fost cel bun șef și ai rămas o inspirație pentru mine.

Andreea Marin – pentru că mi-ai arătat că celebritatea nu a alterat omul și că oferi atât de multă energie pozitivă celor din jur.

Doamna Steliana – pentru rugăciuni, dragoste și grijă creștinească.

Doamna Angela Selagea – pentru că sunteți mereu alături de cei din jurul dvs.

Laurențiu Manolache – pentru prietenia ta curată.

Ioan Fratutescu – pentru că ai o gingășie sufletească pe care mulți nu o mai au.

Elena Andreescu – pentru că vedeți partea frumoasă din mine.

Și tuturor celor pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții și mi-au adus o vorbă bună, un zâmbet, un dar neașteptat… și chiar o rană în suflet le spun: “Mulțumesc!”.

Voi începe o altă serie de mulțumiri. Să nu credeți că o fac protocolar, ci este ceea ce simt acum. Doresc să îmi amintesc de toate momentele frumoase pe care le-am trăit alături de anumiți oameni și pe care îi voi păstra în inimă… până la final. Poate că, pe unii dintre voi, nu voi mai avea niciodată ocazia să vă întâlnesc și să vă spun personal că o parte din inima mea a rămas la voi… așa că…

Mulțumesc Părintelui David, de la Mănăstirea Dragomirna, pentru rugăciunile înălțate, pentru gândurile bune trimise, pentru sfaturile oferite… pentru că iubește Adevărul și cunoaște inima oamenilor.

Mulțumesc Părintelui Stareț Melchisedec, de la Mănăstirea Putna, pentru dragostea părintească oferită, pentru dragostea față de România, pentru setea adâncă pe care o are față de studiu și cunoaștere, pentru toate lucrurile frumoase pe care le dăruiește tinerilor… pentru tot ceea ce mi-a oferit personal în perioada în care am stat la Putna.

Mulțumesc Părintelui Veniamin, de la Mănăstirea Putna, pentru fiecare cuvânt rostit, pentru fiecare clipă oferită și primită ca dar neprețuit, pentru fiecare rugăciune rostită, pentru că este… mai puțin cunoscut de oameni.

Mulțumesc Părintelui Agatanghel, de la Mănăstirea Putna, pentru dragostea de înger în trup pe care o oferă.

Mulțumesc sorei Ruxandra, de la Mănăstirea Putna, pentru dragostea ei de mamă.

Mulțumesc Maicii Starețe Mihaela, de la Mănăstirea Sucevița, pentru că este așa cum este! O icoană vie de Iubire, bunătate și jertfă! Când mă gândesc la maica stareță Mihaela cuvintele sunt prea mici și prea puține, pentru că existența ei este de-a dreptul nepământeană. Dacă vreți să vedeți cum poate să existe o primăvară pe un ocean înghețat, mergeți să o cunoașteți pe maica stareță. Mărturisesc că nu am mai întâlnit om care, în mijlocul unui tărâm de răutate, să iubească dumnezeiește. Dacă mergeți vreodată la Mănăstirea Sucevița, vă rog să vă opriți la maica stareță pentru a lua binecuvântare. Apoi să o îmbrățișați cu toată dragostea și prețuirea de care sunteți în stare! Un astfel de om îți este dat să întâlnești doar o dată în viață!

Mulțumesc Părintelui Porfirie, de la Mănăstirea Putna, pentru stările de efervescență și de bucurie sinceră pe care le revarsă din sufletul său de copil.

Mulțumesc Părintelui Vasile Ioana pentru dragostea părintească oferită fiilor duhovnicești și nu numai, pentru îndrumările duhovnicești, întărire sufletească și curajul oferit! Pentru că iubește oamenii și nu îi judecă.

Și, nu în ultimul rând, mulțumesc părintelui meu duhovnic, Părintele Gabriel Cățe, pentru dragostea pe care o are pentru Dumnezeu ( și care se simte în fiecare slujbă), pentru echilibrul pe care reușește să îl ofere celor din jur.

Vă mulțumesc tuturor pentru TOT! Am vrut doar să știți că, deși nu am fost vrednică de întâlnirea cu voi, o parte din inima mea a rămas și că va rămâne la fiecare. Poate că nu am învățat ceea ce v-ați dorit să învăț, poate că nu am înțeles ceea ce trebuia să înțeleg, poate că atât am putut… dar ceea ce știu este că v-am iubit și vă iubesc pentru tot ceea ce oferiți acestui pământ tot mai secătuit.

Știu că inimile voastre pline de dragoste față de oameni aduc lumină în această lume tot mai lipsită de lumină.

Cred cu tărie că fiecare inimă în care pâlpâie flacăra iubirii (chiar dacă este într-un trup păcătos sau mai puțin păcătos) oferă acestui pământ șansa la vindecare. Fiecare inimă în care există o rugăciune către Hristos (mai mult sau mai puțin) aduce ceva bun pe lume. Fiecare minte în care există mai multe gânduri bune decât rele… oferă acestei lumi echilibru.

La început de 2019 îmi doresc ca Hristos și Maica Domnului să ne ajute pe toți să rămânem ai LUI sau să ne facă ai Lui! Binecuvântarea Domnului să fie cu noi, cu toți, pentru că avem atât de multă nevoie!

La mulți ani spre… mântuire!