Terapie cu o coală de hârtie și creioane

Terapie cu o coală de hârtie și creioane

Mi se pare mie sau agresivitatea societății moderne atinge, pe zi ce trece, cote tot mai mari? Factorii de stres sunt nenumărați: situația socio-economică instabilă a României, reclamele atrăgătoare care nasc dorințe, frustrări și alegeri neînțelepte, alimentația cu mulți aditivi, cu potențial cancerigen, care destabilizează organismul, etc. Desigur, fiecare dintre noi resimte și reacționează la această realitate într-un mod unic.

Caut de ceva timp un terapeut bun, pentru că doresc să integrez și să înțeleg mai bine anumite pasaje din viața mea, să mă împac cu ele și să mă eliberez de trecut. Până atunci, am descoperit o altfel de terapie, de care vreau să vă vorbesc. Nu necesită investiții costisitoare, ci doar puțin timp, deschidere și dorința de a explora. Aveți nevoie de o coală de hârtie și câteva creioane, apoi de o încăpere liniștită și…gata. Trageți aer în piept! Începem!

În fața unei coli de hârtie suntem liberi! Acel spațiu se va umple cu lucruri pe care le purtăm în noi, dar despre care nu vorbim nici cu cei apropiați. Uneori nici nu suntem conștienți de ceea ce purtăm în spate: temeri, griji, îndoieli, complexe, furie, revoltă, etc. Coala este confidentul nostru, iar creionul doar o ustensilă foarte utilă în acest proces de eliberare.

Desenează primul lucru care îți vine în minte, apoi pe al doilea, pe al treilea. Când spațiul se va aglomera, vei descoperi o altă fațetă a personalității tale.Toate acele elemente îți vor vorbi despre tine și printre ele vei găsi soluții creatoare. Ele au existat dintotdeauna în tine, doar că, din cauza agitației mentale, nu le-ai mai văzut.

Recunosc că, atunci când simt nevoia să-mi liniștesc mintea, încep să desenez involuntar flori, nenumărate flori, până când ele ajung să înflorească și în sufletul meu.

După cum spuneam mai sus, fiecare om este unic și fiecare va găsi cheia potrivită spre ușa subconștientului lui.

Citeam zilele trecute de o persoană care în fiecare dimineață scria pe un caiet tot ce îi trecea prin minte timp de 15 minute. După un timp, viața acelei persoane s-a schimbat. A devenit mult mai organizată și și-a putut împlini visul, pentru că a scăpat de tot balastul care o trăgea înapoi.

Ce părere aveți de această terapie? Încercăm?