Psst! Tu ce faci primăvara asta?

Psst! Tu ce faci primăvara asta?

“A cunoaște. A iubi.

Încă-odată, iar și iară,

A cunoaște-nseamnă iarnă,

A iubi e primăvară” – Lucian Blaga

Ți-ai imaginat vreodată Raiul? Pentru mine Raiul este o nesfârșită primăvară, deoarece nu concep ca Eternitatea să fie trăită altfel decât în stare primăvăratecă. O grădină a Edenului restaurată și inundată de o lumină dumnezeiască: Vie și plină de Iubire.

Când spui primăvară spui Viață, spui gând bun și un început plin de elan. Când spui primăvară vorbești despre dragostea curată, adolescentină, a unor inimi atât de pline și frumoase. Când spui primăvară deschizi o ușă în Cer, pe care îngerii vor ieși cu ramuri de cireș, pentru a aduce straie de sărbătoare pământului.

Primăvara este declarația de dragoste nesfârșită a Creatorului față de oameni. Suntem răi, ticăloși, nedrepți, dar suntem iubiți. După o iarnă a căderilor noastre suntem readuși la Viață, suntem restaurați prin Primăvară. În ciuda a tot și a toate, EL ne iubește.

Primăvara este șansa noastră de a pune început bun în toate, de a face lucrurile într-un alt mod. Mai omenos.

Dacă aș face referire doar la anotimp aș spune că este momentul perfect pentru a planta flori și a amenaja grădinile. Că este perioada în care ambele sexe devin mai interesate să interacționeze și de aceea tind să fie mai atente la îngrijirea personală. Atât feminitatea cât și masculinitatea își doresc să se reîntâlnească, să găsească o punte de comunicare. Acum poeții prind curaj și compun poeme îndrăznețe, în timp ce pictorii surprind pe pânză norii diafani și starea îndrăgostiților.

Primăvara este despre tine, omule! Primăvara este despre noi, toți! Despre ocazia de a relua abc-ul iubirii până când vom învăța să iubim cu adevărat, să ne deschidem inima, să înflorim sufletește.

Și acum îmi vine în minte o întrebare: Pentru tine cât de importantă este primăvara? 

În ceea ce mă privește pe mine, culorile, aromele, vibrația naturii simt că mă invită la plimbări prin parc, la reflecții, la conversații pline de miez cu cei dragi… la Viață.

Psst! Tu ce faci primăvara asta?