Vă invităm să vă alăturaţi ediţiei #ShoeBox2017!

Vă invităm să vă alăturaţi ediţiei #ShoeBox2017!

Alina Savu, manager WEB CONNECT, agenție de Comunicare și Advocacy coordonează împreună cu Stela Tighinean, manager marketing ECCO România, campania ShoeBox despre care ne-a vorbit în acest interviu.

 1. Cum a luat ființă proiectul ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi? 

Shoe Box – Cadoul din cutia de pantofi a luat naștere în urmă cu 10 ani, când un tânăr din Cluj a vrut să îl învețe pe fiul său să își împartă jucăriile cu alți copii. 

ShoeBox NU este Moș Crăciun ci reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos în fiecare an, în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

De la prima ediţie din 2007 a acestui proiect se doreşte să se ajungă la acei copii care nu ar primi altfel nici un cadou de Crăciun şi să se pună un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani. 

 1. Ce presupune campania umanitară ShoeBox?

Practic, se oferă în cutii de pantofi cadouri pentru copiii defavorizați sau cu posibilităţi financiare reduse.

Ai nevoie de:

 • o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul);
 • hârtie de împachetat cadouri;
 • foarfecă/cutter;
 • timp şi/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vrei să le dăruieşti unui copil de vârsta şi genul ales de tine.

Se înveleşte frumos în hârtie o cutie de pantofi şi capacul ei, fiecare separat, apoi se adaugă în cutie tot ce îşi doreşte fiecare să ofere unui copil cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, băiat sau fată:

 • dulciuri neperisabile precum ciocolată, biscuiţi, napolitane, dar NU produse perisabile de genul banane, portocale, iaurt;
  • articole şcolare cum ar fi caiete, creioane colorate, ghiozdan, penar sau orice alte rechizite;
  • jucării potrivite pentru vârsta şi sexul copilului;
  • produse de igienă personală precum perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş;
  • o felicitare de Crăciun pe care să se scrie câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia;
  • articole de îmbrăcăminte cum ar fi fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel;
  • poate o lumânare parfumată care să le amintească copiilor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri;
  • orice alt cadou care ar bucura copiii.
 1. Cum ne putem implica?

Există numeroase modalități de implicare în proiectul ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi.

Adu cutii: cel mai bun mod de implicare este să pregătești o cutie sau mai multe, pe care să le aduci la unul dintre magazinele ECCO din ţară.

Înscrie-te ca voluntar: când vei merge cu cutia la unul dintre magazine, pe tabelul cu donatori pe care îl vei completa, vei avea ocazia să bifezi și opțiunea de a fi voluntar. Asta înseamnă că, în funcție de nevoi poți fi chemat să ajuți la sortat cutii, la transport către beneficiari etc. Nu uita să lași și un număr de telefon unde te putem găsi.
Vorbește despre #ShoeBox2017: spune și altora, folosind canalele pe care le ai la îndemână: poate fi un articol pe blogul tău, sau să ne ajuţi să distribuim în social media mesajele noastre.
Sugerează un caz/beneficiari: dacă ai cunoștință despre un caz care poate reprezenta interes, o familie în nevoi, copil sau copii cu situații speciale.

 1. Cine sunt beneficiarii acestui proiect?

Cutiile adunate trebuie donate până pe data de 24 decembrie 2017 copiilor cu posibilităţi financiare limitate sau celor vulnerabili, cu sprijinul şi suportul partenerilor noştri: Asociaţia CONIL, Fundaţia Principesa Margareta a României, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Prof. Dr. Alfred Rusescu, Asociaţia MagiCAMP, Hero After School, Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală Centrul de Zi Ţara Minunilor, Terapii Spectru Autism Curtea de Argeş,  Fundaţia Internaţională pentru Copii, Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Asociaţia Inimioare Fericite, Parohia Cojocna, Asociaţia Alfa Grup.

 1. Până când se pot aduce cutiile în magazine?

Şi în acest an, toate cele 24 de magazine ECCO din Bucureşti, Cluj Napoca, Sibiu, Iaşi, Constanţa, Braşov, Timişoara, Piteşti, Galaţi sunt partenere de locaţie în cadrul ediţiei aniversare cu numarul 10 al proiectului ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi, colectând cadouri în perioada 01 – 15 decembrie 2017, verificându-le şi sigilându-le cu etichete pentru fetiţe sau băieţi.     

 1. Cum vei reuși să distribuiți toate cutiile de pantofi?

Distribuirea cutiilor către copii se va face cu ajutorul asociaţiilor şi fundaţiilor partenere şi al voluntarilor înscrişi în proiect.

 1. Cum au fost experiențele din anii trecuți?

Brandul ECCO este pentru cel de al treilea an consecutiv partener de locaţie în proiectul ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi. În primul an s-au strâns în magazine peste 4500 de cadouri, iar anul trecut peste 2800 de cutii.

 1. Ce așteptări ai de la ShoeBox 2017?

Anul acesta avem pe listă un număr de peste 5000 de copii din întreaga ţară şi sperăm să reuşim să strângem un număr suficient de cadouri pentru a putea să le facem o bucurie tuturor.

Aşa că vă invităm să vă alăturaţi ediţiei #ShoeBox2017 oferind copiilor cu posibilităţi reduse câte un cadou într-o cutie de pantofi, pentru că doar împreună putem oferi zâmbete!            

Îți mulțumesc!