Trucuri eficiente și rapide de înfrumusețare

Trucuri eficiente și rapide de înfrumusețare

Toate reprezentantele sexului frumos își doresc să fie frumoase atunci când participă la un eveniment, dar dacă timpul și bugetul nu le permit să ajungă la salon, pot apela la câteva soluții home-made de înfrumusețare rapidă.

Cum scăpăm de punctele negre?

De regulă, punctele negre apar în zona T a tenului, adică pe frunte, nas și bărbie, dar se poate întâmpla să apară pe pomeți. Aceste comedoane deschise nu sunt altceva decat foliculi cu deschidere mare ( pori deschiși). Foliculii reprezintă niște dopuri, care s-au format din celule moarte, sebum, bacterii, impurități la nivelul tenului. Toate acestea blocheaza oxidarea melaninei (substanța care determină culoarea pielii) și punctele devin negre.

Primul pas pe care îl avem de făcut este să curățăm bine tenul, îndepărtând celulele moarte, cu o loțiune de curățare. Se poate face un masaj ușor prin mișcări circulare, pentru a pregati pielea pentru pașii următori.

Măști pentru puncte negre

Poți să faci o mască din albuș de ou și suc de lămâie. Bate puțin un albuș de ou cu o linguriță de suc de lămâie până se sparge albușul, apoi aplică pe față sub formă de mască. Lasă ingredientele să acționeze timp de 25-30 de minute, apoi exfoliază masca uscată cu degetele. Clătește cu infuzie de gălbenele sau cu apă călduță.

O altă mască pentru punctele negre se poate face din gelatină și lapte. Avem nevoie de o lingură de lapte pe care o vom amesteca cu o lingură de gelatină pulbere într-un pahar.  

Acest pahar se lasă în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, pentru ca gelatina să se topească. Se poate face și un bain-marie, scufundând paharul cu amestecul de lapte și gelatină în apă caldă. După ce se răcește puțin, se aplică pasta cu o pensulă curată pe zonele afectate de puncte negre. Banda făcută în casă va scoate pur și simplu punctele negre.

Cum evităm iritația după epilat?

Dacă preferi să te epilezi acasă și să nu te confrunți cu iritație după epilat, sfaturile de mai jos s-ar putea să te ajute:

1.Folosește cu încredere pudra de talc sau ulei pe picioare înainte de a te epila cu ceara. 

2. Fă un duș cald înainte de epilare. În felul acesta ajuți porii să se deschidă și înmoi pielea permițând firelor de păr să iasă mai ușor, dar eviți și iritația.

3. Amestecă 3-5 picături de ulei din arbore de ceai cu o lingură de gel de aloe vera. Aplică această pastă pe zona afectata și las-o să acționeze câteva minute, apoi clăteste cu apă rece. Vei observa că iritațiile după epilare vor disparea în scurt timp.