Elisabeta Rațiu, proprietara saloanelor BettyBlue: “A fost o idee de moment”

Elisabeta Rațiu, proprietara saloanelor BettyBlue: “A fost o idee de moment”

În 2004, la doar 20 de ani, Elisabeta Rațiu a avut curajul să-și deschidă o afacere cu un salon de înfrumusețare. În prezent, fondatoarea saloanelor Betty Blue din București este la fel de energică ca în prima zi, deși acum este și mamica unei fetițe de 2 ani.

Cum ai început afacerea cu salonul de înfrumusețare și de cât capital ai avut nevoie?

Afacerea cu salonul (acum saloanele) a început în primăvara anului 2004, când aveam doar 20 ani. (râde).  A fost o idee de moment, încurajată și susținută de părinții mei încă din prima clipă, atât moral cât și financiar. Am început cu o investiție de 10.000$.

Care sunt lucrurile pe care simți că le-ai caștigat de când ai afacerea?

Am câștigat multă experiență, din toate punctele de vedere, de la negociere până la studierea psihologiei angajaților! Nu pot spune că am câștigat lucruri… Am câștigat într-adevăr și bani, la început mai mulți decât în prezent, pentru că nu existau pe piață atât de multe saloane, salonașe, site-uri cu vouchere care oferă aproape gratis servicii.

Dar pe lângă câștig există și pierdere, așadar, după aproape 14 ani în acest domeniu, pot afirma că există un echilibru în toate!

 Ce cifră de afaceri ai în prezent?

Pfoaa, ma depășește întrebarea! Nu pot să dau un răspuns exact, dar cred că în jur de 400.000 lei- 450.000lei/ an.

Ce planuri ai cu saloanele? Ai vrea să te extinzi sau te simți mulțumită de cele două locații?

Dacă ar fi așa de ușor pe cât pare din exterior aș mai deschide 100 de saloane, dar mă implic personal foarte mult în tot ceea ce fac și atunci este destul de greu, chiar dacă ai oameni de încredere. Din păcate, în prezent, forța de muncă din acest sector lasă de dorit pe toate planurile și selecția personalului a devenit din ce în ce mai dificilă!

De unde vine numele saloanelor tale? Bănuiesc că Betty este numele tău de alint?

Da, Betty mi se spune de când mă știu. Blue vine de la culoarea preferată, iar fluturașul este unul dintre simbolurile mele de suflet. 

Societatea în care trăim devine pe zi ce trece mai alertă și de neînțeles. Există lucruri care te sperie?

După atâția ani, nu mă mai sperie nimic! Am învățat să am răbdare și să fiu tolerantă, până la un punct.

Care sunt lucrurile care te încarcă pozitiv, care îți oferă forță interioară?

Tot ceea ce mă înconjoară! Sunt o persoană pozitivă, dar pe cât sunt de optimistă, pe atât sunt de realistă, deși ar părea cele două attribute sunt în antiteză. În ceea ce mă privește, nu sunt! Observ cu drag tot ceea ce mă înconjoară! Mă bucură fiecare răsărit de soare și încerc să găsesc o parte bună și frumoasă în tot ceea ce există în jurul meu.

Ce i-ai spune unui strain despre România?

Că este o țară care oferă multe lucruri frumoase, o țară plină de minunății, dar trebuie petrecut mai mult timp în ea pentru a le descoperi.

Care sunt locurile tale de suflet din România și de ce?

Simt un gol în stomac de fiecare dată când trec de Brașov și văd indicatoarele spre orașele din Ardeal precum: Târgu Mureș sau Cluj. În această zonă am copilărit, am mers în vacanțe și am față de ea un sentiment aparte.

Ce putere bună crezi că au oamenii și nu o folosesc?

Power of love 🙂

Ce cuvinte ai vrea să auzi mai des?

Mulțumesc!

Îți mulțumesc și mult succes pe mai departe!

Credit Foto: Elisabeta Rațiu