Ce să nu ratezi într-un city break la Helsinki

Ce să nu ratezi într-un city break la Helsinki

Helsinki, perla arhitecturală a Nordului, se remarcă printr-un mix de cultură fascinant. Acest amestec cultural vine din apropierea de Stockholm, Suedia (cca. 400 km), de Sankt Petersburg, Rusia (cca. 300 km) și de Tallinn, capitala Estoniei (cca. 80 km). Dacă ai ales un city break pentru a vizita capitala Finlandei, iată câteva repere despre cele mai căutate obiective turistice.

În acest oraș plin de viață și diversitate avem nenumărate atracții turistice, pe care le putem vizita într-o zi: Catedrala ortodoxă Uspenski, Catedrala luterană Tuomiokirkko – cel mai fotografiat monument din Heklsinki, Biserica Temppeliaukio – un monument deosebit, construit în granit sub nivelul solului. 

Descoperirea istoriei acestei țări o putem face la Kansallismuseo, prin Muzeul Național al Finlandei, iar dacă iubiți arta modernă treceți pe listă și Muzeul de Artă Contemporană Kiasma.

Seara se poate încheia într-una din locațiile pline de glamour ale finlandezilor. Dacă visezi la o terasă plină de energie, optează pentru cel mai mare club din Helsinki, Nightclub Kaarle. Machiajul de seară și o ținută pe măsură nu ar trebui să-ți lipsească.

A doua zi, poți explora fortificația Suomenlinna, care a fost înscrisă în anul 1991 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO și este una dintre cele mai mari atracții turistice din Helsinki.

Această fortificație a fost construită la mijlocul secolului XVIII pe mai multe insule de lângă oraș și a fost denumită „Gibraltarul Nordului”. Este accesibilă doar cu feribotul prin intermediul curselor zilnice realizate de către compania de transport în comun a orașului.

Parcul de distracții Linnanmäki din Helsinki, Finlanda, a luat ființă în 1950 și de atunci atrage vizitatori de toate vârstele. Parcul dispune de 40 de carusele, trenulețe, mașinuțe, rafting pe râu, cești de ceai uriașe, topogane, un turn, o roată de bâlci, un vas de pirați și montagne russe. Cea mai veche piesă al parcului este roller coasterul din lemn Vuoristorata – un simbol al parcului și prima atracție a acestuia.

Atât cei mici cât și adulții se pot bucura în voie de acest spațiu, întrucât intrarea în parc este liberă. Biletul se va plăti pentru fiecare atracție în parte și este cuprins între 4 – 10 euro.

Dacă vrei să vizitezi Helsinki în perioada sărbătorilor de iarnă, nu rata celebrele târguri de Crăciun cu fel de fel de acadele colorate, turtă dulce, vin fiert cu scorțișoară, suveniruri și multe alte surprize.

Călătorie plăcută!