Frumusete fara limite
  • Acasa
    • Contact
    • Gânduri și simțiri
    • Piesa de teatru
    • Poeziile mele
  • Stare de bine
    • Wellness
    • Frumusețe
    • Viață sănătoasă
    • Feminitate și Stil
    • Am testat
  • Minți creatoare
    • Antreprenori de succes
    • Te vor inspira
  • România ortodoxă
    • Întru Hristos
    • Din inimă
    • Rugăciuni și Învățături
    • Am citit
  • Viața e frumoasă
    • Oameni cu povești
    • Călătorii de neuitat
  • Fără limite
    • Diverse
    • Știri/Evenimente
    • Să ajutăm!
Frumusete fara limite
  • Acasa
    • Contact
    • Gânduri și simțiri
    • Piesa de teatru
    • Poeziile mele
  • Stare de bine
    • Wellness
    • Frumusețe
    • Viață sănătoasă
    • Feminitate și Stil
    • Am testat
  • Minți creatoare
    • Antreprenori de succes
    • Te vor inspira
  • România ortodoxă
    • Întru Hristos
    • Din inimă
    • Rugăciuni și Învățături
    • Am citit
  • Viața e frumoasă
    • Oameni cu povești
    • Călătorii de neuitat
  • Fără limite
    • Diverse
    • Știri/Evenimente
    • Să ajutăm!
Ce preparăm bun în Postul Crăciunului?
Stare de bine, Viață sănătoasă

Ce preparăm bun în Postul Crăciunului?

25 noiembrie 2017

În această perioadă, se poate întâmpla să cumpărăm produse vegetale care au conservanți, coloranți și aditvi nocivi pentru sănătatea noastră. Așa ajungem la întrebarea: „Ce mâncăm bun în Postul Crăciunului?”

Chiar dacă postul Crăciunului este mai permisiv decât postul Paștelui, pentru că potrivit calendarului creștin-ortodox putem consuma pește în anumite zile, este de preferat să avem o alimentație cât mai diversificată bazată pe legume, fructe și produse cât mai naturale.

Este adevărat că mâncarea de post nu prea ține de foame, dar dacă vom consuma alimente bogate în proteine: linte, bob verde, naut, fasole, soia, quinoa, va aparea senzația de sațietate.

Un preparat dietetic și sațios, care se va servi condimentat după gust, este celebrul cuscus cu legume. Dacă nu știați, acest preparat este foarte sănătos și are puține calorii.

De asemenea, ciupercile sunt la mare căutare în perioada postului, pentru că înlocuiesc carnea și se folosesc cu succes la: sărmăluțe cu orez și morcov, ardei umpluți, plăcintă, mâncare de cartofi cu funze de dafin. Se mai pot găti sub formă de sote de ciuperci cu mujdei de usturoi sau la grătar cu un strop de sare.

Iată o rețetă de salată cu ciuperci coapte și cuscus, care mie îmi place foarte mult!

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g cuscus
  • busuioc proaspăt și mărunțit
  • 40 g de brânză de soia sau tofu
  • 800 ml de apă
  • piper, sare,
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi

Legume: 1 ardei gras, 1 ceapă mică, 20 de bucăți de ciuperci.

Modul de preparare este unul foarte simplu. După ce am spălat legumele, pregătim cuptorul și îl lăsăm să se încingă la 200 C. Aranjăm legumele într-o tavă, le stropim cu ulei de măsline și le condimentăm cu sare și piper. Legumele se țin la cuptor aproximativ 30 de minute.

Pe aragaz vom pune apă la fiert pentru cuscus, pe care îl lăsăm să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute. Când devine moale, se scurge de apă și se clătește. După ce scoatem tava cu legume din cuptor le lăsăm la răcit, apoi le mărunțim și le adăugăm peste cuscus. Punem și busuiocul mărunțit, bucăți de tofu, 3 linguri de oțet balsamic și cățeii de usturoi. La final, turnăm 50 ml de ulei de măsline și amestecăm.

Sper să încercați această salată delicioasă, pe care o recomand cu drag! Vă doresc să aveți inspirație în bucătărie și post ușor!

mancare de post, reteta de cuscus cu legume, retete de post
0 Like
2 mins read
204 Views

Related posts

Am testat, Stare de bine

O zi de răsfăț la centrul Ananda Clinic

Frumusețe, Stare de bine

Cosmoworld își deschide porțile!

Stare de bine, Viață sănătoasă

5 activități care ne mențin sănătatea mintală

Leave a reply Anulează răspunsul

Share

mananc-inteligent

fundatia calea victoriei

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
© 2019 Frumusete fara limite. Toate drepturile rezervate.