Părintele Arsenie Papacioc și „Veșnicia ascunsă într-o clipă”

Părintele Arsenie Papacioc și „Veșnicia ascunsă într-o clipă”

Vremurile pe care le traversăm sunt cumplite pentru ortodoxie, dar cărțile pline de învățături ale părintelui nostru Arsenie Papacioc sunt o moștenire vie, din care ne putem lua sevă și putere.

Dacă vi se pare că v-ați pierdut reperele în această lume nebună, vă recomand să citiți cartea „Veșnicia ascunsă într-o clipă” sau orice altă carte scrisă de părintele Arsenie Papacioc.

Dacă vă doriți un răspuns sau o alinare vă recomand să urmăriți înregistrările pe YouTube cu părintele. Cred că o să găsiți și răspunsul și alinarea. Ucenicii părintelui Arsenie povestesc cu nostalgie și dor despre sfinția sa. „Era ca o mamă. Plin de iubire față de ucenici”.

În cartea „Veșnicia ascunsă într-o clipă”, părintele ne îndeamnă să menținem o relație vie cu îngerul păzitor, pentru că el este mereu cu noi și ne ajută imediat, doar să îi cerem acest lucru. Iată ce povestește:

„Am văzut cum activează dracul, cât de insistent e în luptă ,,să-ţi dea imagini”. Şi a venit o ispită mare pe capul meu. O ispită pe care nu puteam să o accept cu niciun chip. Nu ceda dracul deloc, dar nici eu nu cedam în niciun hip! Foarte chinuitor! Nu vă daţi seama ce înseamnă Itinurile pustiei! Şi am zis, am zis ca un copil: «Dacă mă rog la Sfântul Gheorghe, Sfântul Gheorghe cine ştie unde o fi? Îl roagă alţii! Tot eu am zis: Ia să mă rog la ingerul păzitor, care este cu mine de la botez!». Si am trecut imediat la rugăciune: «Sfinte îngere păzitor …!». Vă rog să mă credeţi! Atât de imediat, de observat, de total m-a eliberat de toată ispita! îngerul păzitor! Şi de atunci am rămas cu mare evlavie la Ingerul păzitor. Dacă greşeşti, te mai părăseşte harul, şi Dumnezeu slobozeşte aceste ispite ca să te înţelepţească, să te smerească. Plata tăierii voii nu o aveam, dar mă înţelepţea dracul destul. Credeţi că e puţină înţelepciune? Acestea sunt nişte constatări care te folosesc toată viaţa şi iţi dai seama că trebuie să fii Intr-un control perrnanent. Plecarea în pustie nu este o plecare socotită, comparată, însă n-am rezistat numai cu oarecare dorinţă de pustie. Din contră, acestea mi-au fost nişte piedici foarte mari.”