Otravă (Cristian Șimonca): “Oamenii au nevoie de dragoste”

Otravă (Cristian Șimonca): “Oamenii au nevoie de dragoste”

Îmi plac mult mesajele pline de sensibilitate pe care le transmite Otravă (Cristian Șimonca) pe blogul său și apreciez la el calitățile rare pe care a dovedit că le are: mult bun-simț, modestie, respect față de oamenii care îi scriu. Interviul pe care mi l-a oferit Otravă este pentru mine un cadou. Nici nu știți cât mă bucur că a avut această deschidere! Și nici măcar nu este ziua mea!

Am început să citesc BLOGU LU’ OTRAVĂ prin 2012. După ce l-am descoperit, le-am zis colegilor de atunci: “Am descoperit un blog foarte tare!” Unii mi-au zis: „Abia acum l-ai găsit? Alții te-au descoperit și ei tot atunci. Cine este Otravă? 

Otravă este un om pasionat de teatru, sport, arhitectură, travel, filme, muzică. Un om sociabil, un tip deschis, un om care face ceea ce îi place și asta îl motivează în fiecare zi. Am făcut Facultatea de Jurnalism și am lucrat 10 ani într-o redacție de sport la Pro TV. Sportul a fost și este una dintre marile mele pasiuni. De mai bine de 2 ani am pornit pe drumul meu. Un drum în care blogul este numărul 1.

Când ai început Blogu lu’ Otravă te-ai gândit să-ți faci o afacere sau a fost doar pasiune?

Blogul a pornit că o joacă în 2006. Un profesor de la Facultatea de Jurnalism mi-a spus prin 2001 că acesta o să fie viitorul. Nu l-am crezut multă vreme. Apoi am zis să mă joc un pic cu treabă asta. Între timp a devenit job-ul meu de zi cu zi.

 În multe articole vorbești despre dragoste. Expui mereu ceea ce simți sau cauți să oferi oamenilor ceva de interes?

Oamenii au nevoie de dragoste. 90% dintre melodiile care există în lumea asta vorbesc despre dragoste. Toate romanele au povești de dragoste, toată dramaturgia este plină de dragoste. Cred că acesta este cel mai important lucru pe lumea asta. Dragostea în toate formele ei. Fie că vorbim despre dragostea de părinți, iubit/iubită, animale, pasiuni. În toate există dragoste. Acesta este laitmotivul omului pe lumea asta.

Când de important este feed-back-ul pe care îl primești de la cititorii tăi pentru următoarele articole?

Cel mai important. Părerea oamenilor este esențială și mă bucur extrem de tare atunci când primesc mesaje de la oameni. Mesaje de la oameni care îmi spun că au mers în vacanță în locul X pentru că au citit pe blogul meu.

Oameni care s-au cunoscut printr-un simplu comentariu pe blog. Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei și-a găsit marea dragoste în locul acesta. Acum au două fetițe superbe și totul a început de aici.

 Ai spus într-un interviu că este important să postezi zilnic pe blog, dar Blogul lui Otravă are un secret de atracție. Cum îți explici faptul că atât de mulți oameni rezonează cu ceea ce împărtășești?

În esență toți căutăm aceleași lucruri. Spunea cineva o treabă mișto: “Stăm doar în case diferite, avem prieteni diferiți, mâncăm diferit, vorbim diferit. Ne dorim însă aceeași iubire, aceeași liniste, aceeași îmbrățișare, același strâns de mână”. De aceea se regăsesc atâția oameni în postările mele. Pentru că, până la urmă, lucrurile pe care ni le dorim sunt cam aceleași. Am 350.000 de oameni pe Facebook care asta își doresc.

Ești căsătorit cu una dintre cele mai frumoase femei din România, un adevărat fashion icon. Cum ai cucerit-o pe Diana Enciu?

 Greu. (Zâmbește) Am tatonat terenul multă vreme și o urmăream de la distanță. Nu știam cum să o abordez. Eu sunt un timid incurabil care se tratează. Sunt în plin tratament. (Zâmbește).

Nu știu cu ce am cucerit-o. Cred că prin sinceritate, cu simțul umorului, cu faptul că am fost natural, nu am jucat niciun rol, nu am vrut să par cine nu sunt. Chiar și acum mă întreb cu ce am cucerit-o.

Cum s-a schimbat viața ta de când te-ai însurat? 

 În bine. Nu cred că există schimbare după evenimentul asta. Suntem aceiași oameni. Ne iubim pe zi ce trece mai mult și cred că asta contează. Nu cred că niște foi pe care le semnezi sau nunta în sine schimbă ceva. Suntem tot noi.

Știu că ai o legătură specială cu teatrul. Cum a început ea?

 A început înainte să mă nasc. (Zâmbește) Tatăl meu a fost actor și am crescut în Teatrul de Comedie. Am văzut sute de piese, am stat multă vreme prin cabinele de teatru. Este pasiunea mea numărul 1. Îmi plac actorii, îmi place teatrul, îmi place senzația pe care o am după ce văd o piesă bună. Nu se compară cu nimic. Teatrul este locul în care mă întorc mereu cu emoție și care îmi oferă satisfacții nebănuite. De fiecare dată când ajung la teatru simt că am ajuns acasă.

Care sunt lucrurile care te încarcă pozitiv și te motivează?

Tot ceea ce este legat de Diana, toate zilele în care fac lucrurile care îmi plac. Concertele la care merg, piesele de teatru, filmele pe care le văd, ieșitul cu prietenii la un spriț, o cafea dimineața cu soția mea. În toate întâmplările acestea frumoase există lucruri pozitive care te motivează.

Ce cărți ți-au plăcut mult și ne recomanzi?

Crimă și pedeapsă de Feodor Dostoievski.

Rătăcirile fetei nesăbuite de Mario Vargas Llosa.

Iubita mea Sputnik de Haruki Murakami.

Plută de piatră de Jose Saramago.

Ce putere bună crezi că au oamenii și nu o folosesc?

Bunătatea, altuismul și puterea zâmbetului. Dacă ai un zâmbet în fiecare dimineață pe față îți faci și tu ziua mai bună și o faci bună și celor de lângă tine. Este un exercițiu bun. Merită încercat!

Îți mulțumesc frumos, Otravă!