Cine iubește face mâncarea mai bună

Cine iubește face mâncarea mai bună

Într-o vreme, în care iubeam și mă simțeam iubită, am învățat să gătesc. Aveam nenumărate cărți cu rețete de bucate și îmi era drag să pregătesc mereu ceva bun pentru persoana iubită. Încercam să experimentez zilnic un alt preparat și testam fel de fel de rețete sau inventam unele.

Atunci am învățat să fac cam de toate: ciorbă cu borș de putină, borș la borcan, varză călită cu rață la cuptor, pizza, paste cu smântână și ton, musaca, ciulama cu mămăligă, pui la cuptor în sos alb, plăcintă cu brânză și stafide, găluște cu prune, prăjituri cu blat de pandișpan și fructe, torturi cu frișcă, cremă și ciocolată. Așa că pot confirma vorba: „Iubirea scoate ce este mai bun dintr-un om”.

După vreo 6 luni, iubitul meu, foarte răsfățat la vremea respectivă, a luat în greutate vreo 7-8 kg. Desigur, am luat-o ca pe un compliment la adresa talentului meu de bucătar.

În prezent, gătesc foarte rar. Mai fac câte o salată de fructe, o omletă cu ardei gras, o supă de linte… și cam atât.

Recunosc că nu am mai avut program de gătit de mult timp, dar acum mi s-a făcut poftă să încerc ceva ce nu am făcut niciodată și m-am oprit la o rețetă de ardei umpluți.

Știați că pe Mega Image online  se găsesc fel de fel de rețete? Eu am aflat de curând și m-am bucurat că mai avem o sursă de inspirație culinară.

Iată o rețetă de ardei umpluți cu verdeață, orez și ciuperci, potrivită pentru Postul Crăciunului:

Ingrediente

  • 9 ardei grași
  • 500 g ciuperci
  • 450 g orez
  • 5 roșii
  • 2 cepe
  • pătrunjel verde/oregano verde
  • ulei
  • suc de roșii
  • sare și piper

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește puțin în ulei. Adăugăm orezul spălat și ciupercile tăiate cubulețe, punem sare dupa gust.

La final adăugăm roșiile mărunțite, verdeața tăiată fin și piperul. Ardeii se curăță, li se face căpăcel și se umplu. Ii punem într-un vas potrivit pentru cuptor, pe care îl ungem cu ulei. Se pun felii de roșii peste ardei, se adaugă apa și se lasă la cuptor timp de 45 minute. Cu 10-15 minute înainte de a scoate din cuptor ardeii, se pune sosul de roșii.

Ingredientul magic pentru un gust desăvârșit? Să gătim cu dragoste! E un ingredient testat, așa că pot susține acest adevăr: „Dragostea ne face mâncarea mai bună!”