Alice Dumitrescu: „Am o inimă săltăreață!”

Alice Dumitrescu: „Am o inimă săltăreață!”

alice dumitrescu, horia brenciu, familie

De curând, mi s-a permis să intru în lumea caldă a lui Alice Dumitrescu Brenciu, soția artistului Horia Brenciu. Interviul mi-a dezvăluit un om așa cum mi-l imaginam: vesel, ghiduș, deschis, solar și dedicat familiei.

 Ce mai face omul de televiziune Alice Dumitrescu?

Omul de televiziune se odihnește (râde). N-am mai făcut niciun proiect de aproape 2 ani. Am dedicat tot timpul meu familiei. Îmi mai cere soțul meu părerea în legătură cu proiectele lui și nu îl pot refuza niciodată. În rest, nimic la televiziune.

Ca mamă, cum privești spre societatea în care trăim astăzi?

Aleg ce este mai bun pentru mine și pentru familia mea. În orice societate și în orice perioadă de timp au existat lucruri bune și rele. Important este să alegi ceea ce îți trebuie și să nu lași să te afecteze prea mult ceea ce îți este inutil (pe cât este posibil).

Ce îți face inima să salte de bucurie?

O vorbă de duh a vreunuia dintre copii, o piesă cântată de Maria, o sesiune terminată cu bine de Andreea, un premiu 3 în clasa a X a, o declarație de dragoste a soțului meu, o floare pe care am sădit-o eu, o caisă crescută sub ochii mei… Am o inimă săltăreață! (râde).

alice dumitrescu

Presa a scris că Horia te-a cerut în căsătorie de 4 ori și ai refuzat. Este adevărat?

Nu m-a cerut niciodată!!! Și acum mai aștept… (râde).

Cum este viața alături de Horia Brenciu?

Viața alături de Horia Brenciu este ”vie”. Horia este un om cât se poate de viu. Energic, foarte muncitor, foarte vesel, foarte inteligent și aș mai avea foarte mulți de foarte… Viața alături de el este: frumoasă, activă, veselă, solicitantă, minunată.

Rolul de mamă este unul solicitant. Unde și cum ți-ai dori să evadezi?

Ca să fiu sinceră 100%, acasă a fost locul în care am evadat. Practic am fugit acasă, la copii și la Horia și mi-am luat pauză de la lume. Evident că fac și acțiuni fără copii: cel mai des fug la Mall. Mă mai duc la înot, yoga, mai plec cu Horia prin Europa câte două zile.

alice dumitrescu, fete

Toți traversăm în viață momente grele. Ce ai simțit că ’’te-a salvat’’ în clipele de durere existențială?

Dumnezeu. EL ”m-a salvat”. EL m-a ajutat să mă liniștesc atunci când ceva nu-mi dădea pace. EL m-a ajutat când nu mai vedeam ”luminița”, EL m-a “ținut” în brațe când mi-a fost greu. De când cu Horia, mă mai ajută și el (râde).

Ce cuvinte ai vrea să auzi mai des?

Aș vrea să aud cuvinte de laudă despre cunoștintele, colegii, prietenii noștri. Foarte rar aud pe cineva lăudând un cunoscut. Mi-ar face plăcere să aud mai des: “Ce om bun e amicul meu! Ce treabă bună face colegul meu! Ce om minunat este vecinul”, șamd. În loc de asta aud: “Ăla e un tâmpit, ălălalt e un prost…”

Ce putere bună crezi că au oamenii și nu o folosesc?

Cred că au puterea de a se vindeca. Așa îmi place să cred. Ar fi minunat să învățăm toți să o folosim. Lumea ar fi mult mai frumoasă!

Îți mulțumesc, Alice!

Foto: Arhivă personală Alice Dumitrescu