Mici ponturi pentru o călătorie sigură

Mici ponturi pentru o călătorie sigură

12688298_10206911110669323_4049671529497132421_n

Nu știu alții cum sunt, dar eu când am în plan să fac o călătorie mă gândesc și la siguranța pe care mi-o pot oferi, nu doar la frumusețea locului.

Vremea concediilor ne bate la ușă și cât de curând vom dori să plecăm într-un loc în care să uităm de toate. Călătoriile ne fac viața frumoasă, dar ele se pot transforma într-un coșmar, dacă nu suntem atenți la toate detaliile.

De aceea, m-am gândit să împărtășesc cu voi câteva ponturi, care mie îmi oferă mai multă încredere atunci când plec într-o altă țară:

În primul rând, foarte importantă este agenția de la care urmează să achiziționăm pachetul turistic, pentru că au fost cazuri când oamenii au achitat costul unui sejur, dar agenția nu și-a mai onorat contractul. Chiar dacă ofertele sunt excelente, este mai înțelept să verificăm bine agenția de turism înainte și să luăm recomandări de la cunoștințe.

Un alt aspect sunt documentele și actele pe care le purtăm asupra noastră și care se pot pierde în aglomerație. De aceea, un portofel potrivit pentru o călătorie este un lucru de bază. Portofelul standard include spații pentru multe carduri și documente, dar doar o mică parte ne sunt utile într-o altă țară, iar înstrăinarea lor ne-ar da bătăi de cap. Dacă nu ne sunt necesare, este mai bine să le lăsăm acasă.

Două lucruri nu trebuie să lipsească din setul nostru de documente: pașaportul și asigurarea de călătorie.

Indiferent de țara unde urmează să mergem este esential să ținem actele, banii, bijuteriile, biletele de călătorie într-un compartment sigur al genții de voiaj. De preferat, în bagajul de mână.

Un alt element care ne va ajuta mult este un ghid al țării respective și o mică cercetare asupra tradițiilor și obiceiurilor din acele locuri, pentru a nu intra în conflict cu localnicii. De asemenea, este bine să avem o rezervă financiară, pentru a avea mijloace de întreținere și supraviețuire, în cazul în care pierdem portofelul. De exemplu, cardul de siguranță îl putem ascunde într-un compartiment secret al genții de voiaj.

Vă doresc să aveți o vacanță fără peripeții!