Paula Seling: ”Tot drumul am fost vegheată de Sus”

Paula Seling: ”Tot drumul am fost vegheată de Sus”

972012_10151921071834338_1693170248_n
 

Artista Paula Seling nu mai are nevoie de nicio prezentare. Omul Paula Seling este unul cald, frumos, cu o credință vie, care a avut deschiderea să-mi ofere un interviu de suflet.

 Ai o carieră muzicală de succes. Cum ai descrie drumul până aici? 

Mulțumesc frumos. Doamne, ajută!  Drumul până aici a fost frumos și complex, uneori presărat cu momente grele. Nu am realizat totul așa cum mi-aș fi imaginat, dar Dumnezeu întotdeauna găsește lucrurile care sunt potrivite pentru tine și ți le trimite la momentul oportun, încât să înveți din experiențe și să nu te lași cuprins de autosuficiență sau de alte pericole ale vremurilor noastre.

Tot drumul am fost vegheată de Sus. Dacă găseam o portiță spre o altă direcție decât cea bună ceva mă trăgea pe calea dreaptă.

Ce momente din viața ta consideri că te-au îmbogățit sufletește?

Orice moment din viață, dacă îl privești cum trebuie, te îmbogățește. Cred că cel mai mare impact asupra mea, în ultima vreme, l-a adus căsătoria cu soțul meu, Radu.

Ce proiecte ai în momentul de față?

Un album de cântece de sărbători, un album complet nou, cu piese scrise de mine.

Vreau să termin Conservatorul și să încep să predau lecții de tehnică vocală la propria școală, pe care urmează să o deschid.

Ce putere bună crezi că au oamenii și nu o folosesc?

Iubirea, compasiunea.

Ce locuri din România te bucură și de ce?

Sunt foarte multe locuri minunate în România.

De la  Creasta Cocoșului din Maramureș, Șapte Scări din Brașov, Peștera Ursului, Marea Neagră, cascada Cailor, etc. – locuri de o frumusețe copleșitoare create de Dumnezeu pentru bucuria si înălțarea sufletelor privitorilor, la sate conservate frumos precum Breb, unde timpul parcă stă în loc, leneș, printre casele de lemn și porțile maramureșene sculptate cu măiestrie acum mulți, mulți ani. Avem o țară binecuvântată!

Care sunt lucrurile care te-au inspirat de-a lungul vieții?

Părinții, oamenii frumoși la inima, întâmplările deosebite pe care le-am trăit.

Ce reprezintă pentru tine relația cu Hristos?

Iisus este lumina, adevărul, viața, calea, iubirea, înțelepciunea. EL este steaua spre care tind, în fiecare clipă. Iisus este părintele, profesorul, prietenul meu. Îi mulțumesc pentru fiecare lucru minunat pe care mi l-a dat în Viața aceasta.

Ai mai multe cântece religioase. Ce te-a determinat să le cânți?

Ascultându-le, mi-a fost bine. Am simțit că îmi dau o stare înălțătoare și am început să le cânt și să le înregistrez. Sunt aproape 20 de ani de când le cânt.

Ce cuvinte ai vrea să auzi mai des?

Mulțumesc Lui Dumnezeu. Am reușit. Sunt fericit/ă. Pot. Am tot ce am visat.
Economia e în creștere.

Ce îți face inima să cânte?

Natura.

Îți mulțumesc, Paula!

Credit foto – Paula Seling