Portret de zână: Andreea Marin
11742644_1111502395544026_6111731875427178296_n

Despre Andreea Marin aș scrie o poveste fără sfârșit.

Una în care Binele poate transforma orice nimic urât într-o capodoperă. Dostoievski a spus că: „Frumusețea va salva lumea”, iar eu cred acest lucru. 

De ce Andreea Marin? Pentru că văd în ea un om constructiv, puternic, capabil să aducă lumină și bucurie doar prin simpla ei prezență. Pentru că știe să comunice cu oamenii, să respecte mediul înconjurător și să trăiască armonios. 

Am ales să vorbesc despre Andreea pentru că întotdeauna mi-au placut poveștile cu zâne și am crezut în happy-end-uri. Pentru că lumea în care ne aflăm este într-o continuă prăbușire și are nevoie de oameni cu sufletul treaz și cu mintea sănătoasă. Oameni care pot înțelege și conștientiza importanța fiecărui gest, cuvânt, acțiune din viața lor.

Am ales să vorbesc deschis despre Andreea pentru că m-am săturat de răutăți, de cei care în loc să admire frumusețea altora preferă să arunce cu noroi.

 Avem nevoie de frumos

Încercarea de a găsi și păstra frumosul în adâncul nostru a devenit în societatea actuală tot mai anevoioasă. Din păcate, oamenii preferă mai mult întunericul. Aleg mai mult partea ascunsă, umbra, pe care o devorează cu voluptate până la ultima picătură, apoi se plâng că au devenit o parte din ea.

O urmăresc pe Andreea Marin de când prezenta la TVR2 emisiunea „Țara lui Piticot”. În cadrul emisiunii, răspundea la telefoane în direct și oferea premii copiilor. Am văzut mereu în ea un suflet cald,  iubit de Dumnezeu, un suflet care oferă mult celor din jur, care răspândește raze de lumină.

De-a lungul timpului, am auzit multe despre vedeta Andreea Marin. Uneori m-am îndoit și eu în privința ei, dar orice om al binelui strânge în jurul lui dușmani și invidioși.

Cel mai răspândit comentariu a fost: „Este o persoană falsă”. M-am întrebat dacă este așa, dar crezut mereu în ochii ei plini de viață și am fost gata să pun pariu cu interlocutorii mei că nu mă înșel. 

Am întâlnit-o prima dată în urmă cu 16 ani, într-un centru comercial. Era însoțită de primul ei soț și avea un magnetism puternic. Andreea strălucea în mijlocul oamenilor, în timp ce toate privirile erau îndreptate spre ea. 

După ani și ani, am reîntâlnit-o la Gala Avantaje, după divorțul de Ștefan Bănică. Iar următorul an, am întâlnit-o iar la gală cu un look și un suras nou. De început bun.

De ani de zile, Andreea se implică în acțiuni sociale, ajută oamenii, îi motivează și își trăiește viața decent și armonios.

Răutacioșii vor spune iar: „Este doar o imagine”. Dar Andreea a trecut testul timpului.

Cred că lucrurile bune își arată valoarea în timp, după cum pomul se cunoaște după roade.

Andreea prețuiește frumosul din alți oameni, pentru că îl poartă în ea. Lucrul acesta îl putem învăța de la ea. Cât timp o să proiectăm lumina din interiorul nostru în lume, umanitatea nu s-a pierdut.

Cât timp o să ne vedem cu ochi buni unii pe alții, scânteia divină va arde în noi și va deveni flacară. Oamenii ca Andreea fac lumea mai bună prin activitatea lor, prin inima lor caldă și generoasă. Dar și ei, oamenii buni din lumea noastră agitată, au nevoie de susținerea noastră. Pentru că doar împărțind și oferind fărâma de umanitate din noi altora… lumea noastră mai are o șansă.