Silvia Lăuneanu: “Am plecat din România, dar nu am părăsit-o”

Silvia Lăuneanu: “Am plecat din România, dar nu am părăsit-o”

Ne-a încântat ani de zile cu prezența sa în trupa De La Vegas și a fost prima solistă din România care a introdus în muzica pop vioara clasică. În prezent, Silvia Lăuneanu a început o viață complet nouă în America, unde s-a căsătorit și a devenit mamă.

1.Ce planuri ai pentru 2018 pe plan profesional?

Am intrat în 2018 fără planuri. Sunt o persoană atât de analitică și îmi place atât de mult să-mi planific totul, până la cel mai mic detaliu, încât de multe ori parcă am ratat… prezentul. Parcă mereu am trăit în avans și nu m-am bucurat suficient de fiecare moment. Așa că, dacă tot am făcut toate schimbările posibile în ultimii ani, ce mai contează încă una? Simt că 2018 va fi un an cu totul și cu totul special pentru mine și probabil că voi avea cele mai mari satisfacții… neplanificate. (Râde)

2. Ai renunțat la viața din România pentru a începe una în America. Cum te simți acolo?

Am plecat din România, dar nu am părăsit-o. Întotdeauna voi avea strânse legături cu țara, proiecte și evenimente acolo. New York-ul pentru mine înseamnă acasă pentru că sunt fericită aici. Trebuie să recunosc că venirea mea în USA a însemnat o schimbare bruscă, dar întâlnirea cu Sorin a făcut să devină cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată.

3. Cum te simți în rolul de mămică? Te sperie ceva?

În rolul de mămică mă simt teribil de… obosită. (râde) Toate mămicile cred că trec prin această fază. Am avut o sarcină ușoară, o naștere fără probleme, un bebe sănătos și totuși au fost momente în care am simțit că sunt depașită de situație. Din fericire nu am trecut prin depresie post-natala (se pare că este foarte frecventă) și mi-am păstrat pozitivismul, dar dacă nu ai ajutor este foarte greu. Noi, la New York, am fost singuri în primele luni. Fără bunici, fără bonă, am simțit din plin acest lucru. Am fost mamy full-time.

4. Ești apeciată nu doar pentru vocea ta, ci și pentru frumusețea ta. Ai un ritual de îngrijire anume?

Mulțumesc! Sunt foarte atentă cu mine. Îmi place mult să mă îngrijesc. Am o răbdare de fier când vine vorba de întreținerea mea fizica și psihică. Nu știu dacă am neapărat un ritual, dar îmi place mult să-mi fac tot felul de măști acasă din produse naturale și să fac mult sport.

De curând, am lansat linia profesională de îngrijire capilară “Pure by Silvia”, dar în România vom începe comercializarea gamei în primăvară. Aștept să am toate avizele necesare după legislația USA. Sunt foarte stricți, ceea ce este foarte bine, pentru că acest lucru va da o garanție în plus produselor.

 

5. Care au fost cele mai mari provocări din activitatea ta?

Promovarea. Noi, De la Vegas, am fost destul de diferiți pe scena autohtonă. Muzica noastră nu a sunat niciodată foarte comercial încât să avem difuzări în lanț pe posturile de radio. Am fost prima solistă de la noi care a introdus în muzica pop vioara clasică și asta cred că a fost un act de curaj. Sunt foarte fericită că am avut câțiva ani superbi și un public fidel, care a știut să aprecieze pasaje de vioară, melodii și texte cu mesaj.

6. Mulți spun că lumea muzicii este una frumoasă, dar și plină de falsitate. Tu cum o vezi?

Falsitatea este o tendință generală. Nu o găsești numai în showbiz. Lumea tinde să pozeze mult. Dacă arunci o privire pe Facebook o să vezi numai chipuri luminoase și zâmbete largi. Ei, bine, cunosc oameni care se luptă cu depresia, dar pe conturile de socializare par foarte fericiți. Se mint așa de tare!

Iubesc muzica! Este meseria mea de bază, de la 5-6 ani am început să studiez la vioară, dar lumea muzicii a fost o mare dezamăgire pentru mine. Oamenii, care nu știu nicio notă muzicală, aleg piesele care intră în promovare la posturile de radio și tv de specialitate. Acum soliștii, care nu au cântat o nota live în viața lor, și-au construit cariere de succes. Este un subiect vast care merită discutat pentru binele viitorilor artiști, pentru cei care acum sunt la început de drum.

7. Ai avut mentori sau oameni care te-au ajutat din punct de vedere profesional?

Nu! Am fost singură pe drumul meu. Fără relații, fără părinți sau iubit cu bani care să-mi deschidă ușile (se poartă), fără prieteni influenți care să mă poată ajuta.Tot ce am construit a fost prin munca mea. Pas cu pas. O muncă absolut onestă.

8.Ce consideri ca nu ar trebui să lipsească din geanta unei femei?

Bani cash – pentru urgențe.

9. Ce vedete din România îți plac și de ce?

Nu este din showbiz, dar este o persoană publică. Mă refer la Andreea Esca. O fată deșteaptă foc, ambițioasă, echilibrată. Andreea Esca este cea mai credibilă jurnalistă/știristă de la noi.

10.Ce putere bună crezi ca au oamenii și nu o folosesc?

Comunicarea. Oamenii au uitat să comunice sincer. Majoritatea oamenilor cosmetizează adevărul din frica de a nu părea slabi. Au uitat că numai oamenii teribil de puternici au curajul să spună adevărul despre ei. Oricât de neatrăgător este acel adevăr pentru societate…

Arhivă Foto: Silvia Lăuneanu