Locul unde găsim uleiuri esențiale de calitate

Locul unde găsim uleiuri esențiale de calitate

Anul trecut am descoperit magazin-ul online vitamix cu suplimente alimentare de calitate superioară, produse cosmetice cu ingrediente active, superalimente bogate în vitamine, mirodenii exotice și uleiuri esențiale rare.

Calitatea produselor de pe acest site este asigurată de mulți producători și brand-uri precum: Adams, springmarkt, Absolut Care, Absolute Organic, Oma Gertrude, etc.

În ceea ce mă privește, de pe lista mea de cumpărături online nu lipsesc uleiurile esențiale. Îmi place să testez un produs nou, să descopăr arome specifice și proprietățile binefăcătoare ale acestuia. Într-o anumită perioadă nu îmi lipseau din casă: uleiul de argan (pe care îl foloseam pentru hidratarea tenului) uleiul de ricin (util în masca pentru păr) și uleiul de oregano, un excelent antimicrobian.

Apoi am adăugat pe listă și uleiul de Tea Tree, pe care îl folosesc pentru dezinfectarea casei. În apa cu detergent, pregătită pentru curățarea anumitor suprafețe din casă, pun câteva picături de Tea Tree și întreaga atmosferă se purifică.

De curând, am descoperit uleiuri esențiale ale căror proprietăți mi-au fost străine până acum și de care sunt foarte încântată. Iată două uleiuri esențiale, pe care vi le recomand cu drag:

Ulei esențial de chimen dulce 

Chimenul este o plantă originară din Asia, care s-a răspândit rapid în toată Europa. Planta este cultivată și folosită atât în alimentație, ca mirodenie, cât și în industria cosmetică și farmaceutică. Medicii greci recomandau mamelor să consume chimen în perioada alăptării, pentru retenția de fluide și reducerea inflamațiilor de la nivelul tractului urinar.

Chimenul este unul dintre ingredientele rare, folosit în antichitate în ritualurile de înfrumusețare ale Cleopatrei, alături de laptele de măgăriță și extractele de ulei de măslin. Combinația celor trei ingrediente este recunoscută pentru proprietățile ei de curățare, catifelare și înfrumusețare a pielii.

De asemenea, chimenul dulce reprezintă o sursă bogată de vitamina B și C, întărește sistemul imunitar și stimulează digestia. Se poate folosi pentru inhalații, în tratarea bronșitei și astmului. Pentru această procedură se toarnă într-un vas 1 l de apă clocotită și se adaugă 3-4 picături de ulei. Vaporii degajați se inspiră aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

Ulei esențial de tuia

Uleiul de tuia se extrage prin distilarea ramurilor și a scoarței de tuia, un arbore originar din America. Acesta este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și sedative, fiind folosit în ameliorarea durerilor de spate, ovare, sâni, balonare și probleme digestive. Se mai poate întrebuința pentru: a combate căderea părului, a curăța tenul cu probleme, a trata leziuni, eczeme, negi, bătături. Dacă ești o persoană predispusă la alergii, este indicat să fie folosit diluat într-un ulei vegetal pur și nerafinat și să fie testat înainte de a-l aplica pe porțiuni de piele mai mari.

Nu este indicat ca uleiul de tuia să fie folosit un timp îndelungat, de aceea după 4-7 zile se face o pauză de o săptămână. 

Neapărat să testați și uleiurile esențiale și cosmetice din: rozmarin, mușetel, scorțișoară, strugure, lămâie, lemn dulce, nalbă, gălbenele, mentă, portocală, salvie, cimbru, violete, cu proprietăți anti-inflamatorii.

De asemenea, vă recomand să încercați și uleiuri esențiale de: migdale, măceșe, jojoba care hrănesc și hidratează epiderma și stimulează regenerarea țesutului cutanat.

Vă îndemn să vă bazați mai mult pe proprietățile miraculoase ale plantelor și să optați pentru produse cu extracte vegetale, bogate în multivitamine și ingrediente active. Concepute pentru a oferi organismului nostru prevenție și protecție, uleiurile au la bază substanțe active extrase din plante și sunt un remediu natural excelent pentru diverse afecțiuni și probleme dermatologice.

Vă doresc să vă bucurați de sănătate și frumusețe! Shopping plăcut!