Vreau să fie Crăciunul în fiecare zi din 2018!

Vreau să fie Crăciunul în fiecare zi din 2018!

An de an, creștinii celebrează pe data de 25 decembrie nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, continuând tradițiile populare și religioase. Grupurile de colindători vestesc venirea pe lume a pruncului sfânt, iar gospodinele se întrec în pregătiri pentru masa festivă. Orașele și satele își pun straiele de sărbătoare, în timp ce aromele de scorțișoară, brad, vin fiert și cozonaci ne însoțesc la tot pasul și ne amintesc că este Crăciunul!

Aceasta este cea mai așteptată și iubită sărbătoare a anului, când toți parcă devenim mai buni, mai atenți la nevoile celor din jurul nostru.

Anul acesta Crăciunul a trecut ca fulgerul prin viața mea și acum am rămas cu regretul că nu m-am bucurat pe deplin. Și totuși celebrarea acestei zile magnifice ar trebui să fie în fiecare clipă a existenței noastre!

Chiar dacă în această perioadă a anului ascultăm mai multe colinde, înălțăm mai multe rugăciuni spre cer, ne gândim mai mult la cei nevoiași și încercăm să le aducem un strop de bucurie sau oferim cadouri celor dragi, spiritul acestei sărbători ar trebui să fie fără sfârșit în sufletul nostru!

În Ajunul sărbătorii, copiii, de toate vârstele, își scriu o listă cu dorințe și cer cu ardoare ca Moș Crăciun să le aducă “obiectul dorinței lor”. De cele mai multe ori, dorința din Ajunul Crăciunului se împlinește! Știați că aici este o taină? Noi spunem că “vina” îi aparține legendarului Moș Crăciun, dar adevărul este că Tatăl Ceresc, care veghează în ascuns întreg Universul, nu trece cu vederea inima noastră! Îmi vin în minte versurile unui minunat colind:

“Dumnezeu Preasfântul

Colindând pământul

A vrut să nu mai fie

Potop și urgie.

El făcu lumina

Blândă și senină

Și își trimise Fiul

S-alunge pustiul.

Fiul se-ntrupează,

Lumea luminează

Fecioara Maria

Naște pe Mesia.

Dumnezeu Prea Bunul

Ne-a trimis Crăciunul

Cu har și bucurie

Și aici să fie.”

De cele mai multe ori uităm că Iubirea Lui Dumnezeu-Tatăl este Infinită și că EL dorește mântuirea sufletelor noastre în orice condiții. În întuneric fiind lumea, Tatăl și-a trimis ca Jertfă Fiul, pentru ca Lumina Lui să intre adânc în inima noastră și să ne fie călăuză pe vecie.

De aceea, Crăciunul este despre unitatea familiei și reîntâlnirea cu prietenii, chiar dacă au mai existat conflicte și diverse probleme. În această zi, suntem chemați să iertăm și să mergem mai departe cu flacăra dragostei în suflet și prin această tainică iubire să rămânem Vii.

Crăciunul este despre bucuria pe care reușim să o aducem celor din jurul nostru. Cadoul pe care îl oferim celuilalt poartă mesajul: „Te prețuiesc. Ești important pentru mine!”. Ideal este să îi oferim celuilalt un dar care i se potrivește sau pe care și-l dorește cu ardoare. De exemplu, dacă am aflat care este parfumul preferat al persoanei respective îi putem face această surpriză. O soluție să ajungeți repede în posesia parfumului dorit este să comandați online de pe elefant.ro, pentru că au mereu reduceri substanțiale. Și nu, parfumurile nu sunt fake, chiar dacă au reduceri considerabile! Un alt cadou, care poate aduce bucurie în orice situație, este un ceas de calitate.

Crăciunul este despre a oferi o bucată de pâine oamenilor străzii și păsărilor cerului, pentru că ei vor mijloci pentru noi în relația cu Cel de Sus. „Mila este toată Scriptura”, spunea dragul nostru părinte Arsenie Papacioc. Crăciunul este despre lumina care apare pe chipul unui copil sărman atunci când primește un dar.

Putem dărui ceva semenilor noștri chiar și atunci când nu avem posibilități materiale. O vorbă bună spusă unui om deznădăjduit nu ne costă nimic, un zâmbet oferit unui om cuprins de griji și tristețe poate să-i aducă speranță în ziua de mâine.

Nu în ultimul rând, Crăciunul este despre pacea și ordinea din sufletul nostru, despre “înmulțirea talanților” și despre dorința de a trăi într-o lume caldă și altruistă… o lume pe care noi o construim prin fiecare gând și acțiune.

Crăciunul e în sufletul nostru. Haideți să-l purtăm mereu! 

Fie ca spiritul acestei sărbători să ne ghideze clipă de clipă spre Veșnicie!