Ce nu știam despre uleiul de ricin

De curând, am descoperit că uleiul de ricin nu este doar un produs cu efecte puternice pentru îngrijirea părului și a pielii, ci și un ingredient minune cu multe beneficii pentru sănătate.

Acest ulei este foarte dens, conține mulți nutrienți și provine din semințele de ricin, o plantă cultivată în India. Uleiul de ricin pătrunde ușor în piele, iar într-un ritual de frumusețe se poate folosi cu succes ca demachiant. Este excelent pentru îndepărtarea produselor de make-up, dar tenul trebuie șters bine cu apă după utilizarea lui. În caz contrar, riscăm să ne trezim, câteva ore mai târziu, cu ochii umflați. Dacă îți dorești o podoabă capilară bogată, folosirea regulată a uleiului de ricin sau a șampoanelor care îl conțin are drept consecință un păr mai sănătos, strălucitor și cu mai mult volum. L-am folosit de multe ori pentru regenerarea firului de păr, dar nu am știut că beneficiile uleiului de ricin sunt așa multe. Datorită proprietăților lui, acest ulei se poate utiliza pentru multe alte afecțiuni.

Iată cum mai putem folosi uleiul de ricin:

Răni sau ulcerații

Dacă avem o rană deschisă putem pune un tifon îmbibat și să-l lăsăm peste noapte. Uleiul de ricin va grăbi cicatrizarea rănilor.

Artrită

În sezonul rece, durerile cauzate de inflamația articulațiilor se pot accentua, dar uleiul de ricin le ameliorează semnificativ. Avem nevoie de trei linguri de ulei pe care să le punem la încălzit într-o cană metalică, aproximativ trei minute. Apoi vom înmuia un tampon de bumbac în ulei și vom aplica pe articulația dureroasă. Putem aplica un masaj ușor, timp de câteva minute, pentru ca uleiul să intre bine în piele. La final, putem proteja zona masată cu o cârpă de bumbac. Dacă mai punem deasupra și o pernă termică pentru a păstra căldura, durerea ne va părăsi complet.

Probleme legate de constipație

Uleiul de ricin este un laxativ puternic, de aceea se poate folosi cu încredere în tratarea constipației. Pentru această problemă putem lua, timp de trei zile, o linguriță de ulei.

Bătături

Unge bătătura cu ulei și pune deasupra un pansament. Îți poți pune și șosete pentru a fixa mai bine pansamentul. În timpul nopții, uleiul de ricin va înmuia pielea moartă și va acționa asupra zonei respective. A doua zi îndepartează pansamentul și spală-te. Repetă operațiunea până când bătătura se vindecă.

O piele cu probleme  

Uleiul de ricin are excelente proprietăți hidratante, fiind foarte util în combaterea îmbătrânirii pielii. Acest ulei se găsește în compoziția multor creme, loțiuni, săpunuri și a altor produse cosmetice. Producătorii folosesc uleiul de ricin deoarece hidratează pielea uscată, tratează eczemele, herpesul, arsurile.

Vitamina E hrănește epiderma în profunzime, iar pielea devine fină, netedă și catifelată.

Tu folosești ulei de ricin și dacă da, în ce scop? Ce alte beneficii ale acestui ulei mai cunoști? 

One comment on “Ce nu știam despre uleiul de ricin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *