Natalie Portman, o actriță de Oscar cu rădăcini românești

Natalie Portman, o actriță de Oscar cu rădăcini românești

Portman.jpg

Delicata actriță Natalie Portman a devenit cunoscută la doar 13 ani, prin pelicula franceză „Leon” (1994), unde a jucat alături de Jean Reno. De-a lungul anilor a reușit să se impună la Hollywood nu doar prin prisma performanțelor actoricești, ci și prin aparițiile ei impecabile. Datorită stilului vestimentar, în linii simple și clasice, a fost asemănată cu legendara Audrey Hepburn.

Actrița americană Natalie Portman s-a născut pe 9 iunie 1981, în Israel, și are rădăcini românești. Una dintre bunicile paterne, născută în Romania, s-a implicat în Al Doilea Razboi Mondial ca spion de partea serviciilor de informații britanice. Actrița a povestit că bunica ei evreică a fugit din România în Palestina în anii `30 , a călătorit mult prin Europa, iar în cele din urmă a murit în lagărul de la Auschwitz.

12499

După controversatul rol din filmul „Leon“, al lui Luc Besson, regizorul George Lucas, care a audiat peste 200 de actrițe pentru rolul Queen Amidala din Star Wars Episode 1, a ales-o pe ea. Și nu a greșit! Actrița, care avea doar 16 ani, a interpretat-o magistral pe Padmé Amidal în trei filme din trilogia Star Wars și a atras simpatia și admirația publicului. 

B

În 2004, Natalie primește rolul unei dansatoare într-un club de striptease, în drama Closer și joacă alături de Julia Roberts, Jude Law si Clive Owen. Interpretarea i-a fost răsplătită cu un Glob de Aur pentru un rol feminin secundar și o nominalizare la Oscar.

Pelicula Black Swan îi aduce în 2011 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal și … marea dragoste. În timpul filmărilor, actrița se îndrăgostește de balerinul francez Benjamin Millepied, cel care a realizat coregrafia peliculei Black Swan (2010) și care dansează pentru New York City Ballet.

12495

La începutul lui 2017, la Festivalul Internațional de film Palm Springs, Tom Hanks i-a oferit premiul „Desert Palm Achievement” și a lăudat-o pentru interpretarea ei remarcabilă din filmul „Jackie”. În peliculă, actrița joacă rolul fostei prime doamne „Jacqueline Kennedy”, considerată cea mai elegantă femeie din istorie, iar Tom Hanks a subliniat că Portman era singura actriță potrivită să o joace pe celebra Prima Doamnă.

„Cred că pot să mă retrag (din carieră) acum după ce Tom Hanks a spus așa multe lucruri frumoase despre mine”, a spus Portman după ce a urcat pe scenă, apoi a început să vorbească despre bunica ei.

”Bunica mea, când s-a mutat din România în Palestina…la sfârșitul anilor 1930, ea și colega ei de cameră împărțeau singura rochie pe care o aveau. Și trebuiau să o poarte cu rândul. Când una pleca la muncă cu rochia pe ea, cealaltă rămânea acasă, în pat, în lenjerie intimă. Cred că ar fi încântată să știe că am intepretat-o pe cea mai bine îmbrăcată femeie din lume”, a dezvăluit actrița.

Natalie este o militantă pentru drepturile animalelor și susține stilul de viață sănătos. A eliminat complet carnea din alimentație și nu îmbracă și nu încalță niciun produs din piele, pene sau blană naturală. Se implică în campaniile sociale și a fost numită Ambassador Of Hope de către FINCA.

23rd Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals - LA

Frumoasa Natalie este și unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume, având un IQ de 140. Actrița a terminat liceul ca șefă de promoție, apoi a urmat Universitatea Harvard, cu un doctorat în psihologie și în paralel a făcut studii de teologie la Universitatea Ebraică. Vorbește fluent șase limbi străine: ebraică, engleză, franceză, germană, spaniolă și japoneză și are o avere estimată la 60 de milioane de dolari.

În prezent, soții Natalie și Benjamin Millepied au un băiat, Aleph, în vârstă de 5 ani, iar pe 22 februarie 2017 familia s-a mărit cu o fetiță, Amalia Millepied.