Alexandra Micu – omul care îți găsește jobul potrivit!

Alexandra Micu – omul care îți găsește jobul potrivit!

Într-o zi însorită de septembrie am poposit pe strada Frumoasa din capitală, la sediul agenției de recrutare „Talent Center”, unde am interacționat pentru prima dată cu Alexandra Micu. Povestea de antreprenoriat a Alexandrei este una fascinantă, pentru că prin munca ei caută să descopere și să recomande firmei angajatoare candidatul potrivit. La Alexandra mi-au plăcut: stilul ieșit din tipare, căldura din voce și faptul că este un om deschis. Mi-a mărturisit că oamenii din HR sunt cei mai „nevorbiți”, pentru că prin natura meseriei ascultă nenumărați oameni, dar ei vorbesc puțin… așa că i-am luat un interviu.

 Știu că ideea proiectului Talent Center ți-a venit în avion. De cât efort și de cât capital a fost nevoie pentru a o materializa?

Efortul nu se simte atunci când pasiunea este prezentă. De aproape 3 ani toată energia mea este îndreptată spre Talent Center și cred că rezultatele deja se văd. Când am pornit la drum nu am avut un capital alocat. Am așteptat un Business Angel timp de 6 luni, apoi am decis să plec la drum. 

Cum ai reușit să te impui pe piață și ce consideri că oferă Talent Center în plus față de alte firme de HR?

Talent Center are suflet. (Zâmbește) Așa cum glumim în echipă, știm că suntem speciali. Noi nu oferim soluții standard, încercăm să înțelegem clienții și candidații și încercăm să creem conexiuni profesionale pe termen lung. Iubim candidații pasionați și ne plac clienții care își apreciază angajații.

Este mai mult decât o agenție de HR. Este locul în care îți faci prieteni sau îți găsești calea profesională. 

Un om bun de HR este și un fin psiholog. Cum îți dai seama că ești mințită la un interviu?

Sunt psiholog. (Râde) Așa a început povestea cu recrutarea. Îmi pot da seama nu doar de minciună, cât și de starea de motivație și de dorința de muncă a candidatului din fața mea. Cum? Sunt multe criterii: de la limbaj non-verbal pâna la atitudine. 

Ce consideri că îi motivează pe oameni la un job?

Compania în care lucrează/ brandul, pasiunea pentru un anumit domeniu, banii, puterea, poziția, programul flexibil, echipele faine și șefii inteligenți.

În calitate de angajator ce îți dorești de la oamenii din echipa ta?

Implicare, pasiune, perseverență. Să fie cei mai buni în ceea ce fac. 

Ce sfaturi îi poți oferi unei persoane care vrea să devină antreprenor?

Să înceapă. Să se arunce în apă, chiar dacă nu știe să înoate. Să investească de la început în networking, marketing și echipă. Să dea tot ce are mai bun. 

Care sunt lucrurile care îți fac viața frumoasă?

Carol și Ranya, călătoriile prin lume ( fie că plec singură sau cu oamenii dragi mie), un pahar de vin bun, o piesă de teatru, timpul petrecut cu prietenii.

Cine sunt Carol și Ranya?

Sunt doi căței minunați. Carol are 5 ani si este o vedetă. Are apariții TV, apariții pe scena teatrului Țăndărică, dar mai ales este terapeut pentru copiii care au fobie de animale. Ranya este prietena lui și membra SFH, are 3 ani și este terapeut pentru copii.

Când ai fondat School for Happiness și ce presupune?

School for Happiness (Școala de fericire) a luat ființă acum 3 ani și reprezintă o modalitate foarte bună de a reduce stresul la locul de muncă. În urma solicitărilor, ne deplasăm cu mai mulți căței la compania respectivă și îi încurajăm să interacționeze cu angajații. Cățeii sunt instruiți și supravegheați la fiecare eveniment de către un medic veterinar. Interacțiunea cu ei are scop terapeutic, iar angajații vor fi mai fericiți și mai productivi.

Ce putere bună crezi că au oamenii și nu o folosesc?

Încrederea în ei și atitudinea pozitivă 🙂 

Puțini sunt oamenii care reușesc să-și transforme visul în realitate. Ce crezi că îi împiedică?

Frica, amânarea, zona de confort,

Ce cuvinte au un impact puternic asupra ta?

„Dacă vrei să mulțumesti pe toată lumea, fă-te vânzator de înghețată. Dacă vrei să fii cel mai bun în domeniul tău, asumă-ți că nu toată lumea o să te placă.”