O masă ușoară într-o zi de vară

waters-fruit-infused-water
 
Ce mâncăm vara aceasta? Nutriționiștii recomandă ca alimentația noastră să varieze în funcție de temperatură. Astfel, dacă în sezonul rece avem nevoie de mai multe proteine, pentru ca organismul nostru să facă față temperaturilor scăzute, vara are nevoie de hidratare. Din acest motiv specialiștii în nutriție ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe de sezon și alimente mai puțin bogate în grăsimi.
 
Temperaturile ridicate din timpul verii determină o deshidratare rapidă a organismului și avem nevoie cât mai multe lichide și de alimente ușoare, care să ne energizeze și să ne asigure un aport caloric benefic pentru organism.
 
Din nefericire, adoptarea rapidă a unui regim alimentar drastic poate să conducă la dezechilibre majore. Multe persoane susțin că ”trec la silueta de vară”, dar o dietă severă poate avea efecte nocive. 
Corpul nostru are nevoie de un anumit număr de calorii, în funcție de activitățile pe care le întreprindem. Soluția nu este înfometarea, ci doar o combinație inteligentă a alimentelor. E simplu: dacă iarna avem nevoie de alimente mai consistente, vara avem nevoie de alimente mai ușoare.
De exemplu, tonul este un aliment care nu ar trebui să ne lipsească din meniul de sezon. Are un aport caloric echilibrat, conține nutrienți esențiali pentru organism și ne furnizează
energia necesară pentru o funcționare în parametrii normali.
 
O salată simplă, cu paste, ceapă verde și ton ne poate servi drept prânz sau cină. Nu avem nevoie decât de câteva minute pentru preparare. Iată rețeta:
 
Se fierb pastele, se lasă la răcit, apoi se amestecă cu tonul, adăugând câteva roșii cherry, o ceapă verde, o cutie cu boabe de porumb și câteva măsline verzi. La final se pune suc de lămâie.
 
După o masă delicioasă se cuvine să ne delectăm cu o băutură răcoritoare. Iată o rețetă de limonadă de zmeură. Avem nevoie de 2 kg de zmeură, 1 lămâie, 1 l de apă și 500 gr de zahăr.
 
Modul de preparare este ușor: Zmeura se pune în straturi, intercalată cu zahărul, într-un borcan mai mare. Apoi borcanul se acoperă cu un tifon şi lasă la macerat 1 zi, la temperatura camerei. Dimineața se adaugă apa, zeama de lămâie și o frunză de mentă. Limonada se poate servi la temperatura camerei, ca atare, sau cu 2-3 cuburi de gheață.
 
Să aveți o vară cât mai plăcută!
 
Foto: Pinterest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *