Scrisoare deschisă către formația TAXI și către România!

colaj_taxi_si_prietenii_64008900

 

Am privit videoclipul ‘’ Despre smerenie’’ și ziua mi-a devenit copleșitor de tristă. Încet, încet, cerul a început să se întunece în fața ochilor mei. Nu mă înțelegeți greșit, am apreciat mereu melodiile formației TAXI și am simpatie față de vedetele care au apărut în acest videoclip. De asemenea, am un respect deosebit față de actorii Oana Pellea și Victor Rebengiuc. Ce să vă zic? În timp ce ascultam și priveam clipul, inima mi se strângea cu durere. Mă doare și acum când scriu aceste rânduri. Și știți de ce? Pentru că nu cred că voi, oameni-model, realizați că printr-o astfel de acțiune ne sabotăm neamul.

Actori pe care îi respect și îi apreciez pentru activitatea lor, oameni cu o anumită lumină în ochi s-au strâns pentru o acțiune împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, dar oare s-au gândit unde va duce această acțiune a lor?

Dacă există ceva ce prețuiesc mult la oamenii din jurul meu atunci acel ceva este echilibrul. Doamne, cât de multă nevoie avem de echilibru în această lume!

Indiferent de nivelul de educație, iubesc omul așezat în Dumnezeu. Omul care are puterea să cântărească lucrurile și care nu se grăbește să acționeze, cel care are puterea de a discerne, de a nu se lăsa manipulat și de a vedea dincolo de aparențe.

Dragi oameni de Bine din acest videoclip,

Protestul vostru mă doare enorm! Vă recomand să citiți cărțile lui Ioan Ianolide: Întoarcerea la Hristos, Testamentul unui nebun și Deținutul profet.

Vă rog stăruitor, vă implor să le citiți!

Declarăm că suntem creștini, dar luptăm contra construcției unei catedrale ortodoxe! Vrem moschee? Pentru că acolo ne va duce acest drum al binelui gratuit. Da, am înțeles că nu doriți ceva măreț, impunător, care să reprezinte credința ortodoxă. Dar oare puteți să vedeți ce drum deschideți prin exemplul oferit?

Nu sunt eu în măsură să vă judec și nu doresc să o fac. Poate toți încercăm, după putință, să îl urmăm pe Hristos. Și toți suntem plini de neputințe.

Poate voi mergeți la Sf. Liturghie într-o biserică mică, din lemn, unde vă rugați Celui de Sus și așa ÎI aflați Voia… sau poate nu. Ceea ce simt este că atât timp cât în Biserica Ortodoxă se vor sluji: Sfânta Liturghie, Vecernia, Privegherea, Utrenia, Maslul, neamul românesc va rezista.

Iar dacă sunteți creștini adevărați, dacă aveți trăire În Hristos, vă rog din inimă să luptați pentru Biserica Ortodoxă și nu contra ei!

Dacă, ca prin minune, ar învia Sfântul Constantin Brâncoveanu și ne-ar cere să-l privim astăzi în ochi… am putea? Domnul Brâncoveanu a renunțat la onoruri și a suportat cu demnitate cerească calvarul declanșat de Imperiul Otoman contra familiei sale.

Oare ce a fost în sufletul domnitorului când i s-a cerut să renunțe la credința ortodoxă, pentru a salva viața copiilor săi? Asta nu știm, dar știm că nu a cedat, că nu și-a trădat neamul, chiar dacă prețul a fost viața sa și a copiilor săi.

El, Domnul Brâncoveanu, și-a iubit țara, neamul, credința ortodoxă… până la sânge!

De-a lungul istoriei, domnii Țării Românești: Neagoe Basarab, Ștefan cel Mare și mulți, mulți alții, au ridicat și împodobit mănăstiri spre Slava Celui de Sus.

Și dacă a fost ceva care ne-a ținut cu adevărat ca neam, care ne-a făcut să ținem ”inima sus” cred că acest ceva a fost credința poporului și a conducătorilor lui. Oare ce șanse aveam ca neam în fața păgânilor, care ne-au călcat pământul, ne-au jefuit, ne-au ucis bărbații și ne-au luat soțiile? Dar nu ne-au luat credința și puterea de a rezista ca neam. România a rezistat! Credința ortodoxă a rezistat! Și acum? Ce facem, oameni buni?

Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi și îngăduitori cu construcția unei mega moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox.

’’Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte’’ – a spus Hristos.

Mă doare pentru că devenim orbi și surzi în fața Adevărului și tare îmi este teamă că atunci când ni se va cere să dovedim dârzenie și credință, ne vom lepăda de Hristos, de Cel care s-a urcat pe cruce, pentru ca noi să avem Viață și Lumină Veșnică.

Mi-e teamă de consecințele unui astfel de videoclip în care oameni, care pot oferi un model, s-au unit. Pentru ce oameni buni?

În urmă cu doar câteva clipe, Alexandra Svet, autoarea manifestului ’’România, Trezește-te!’’ a scris pe contul de Facebook următorul lucru:

’’Impresionant! Atâtea personalități care cred că știu ce preferă Dumnezeu și știu atâtea despre smerenie… M-au convins! Nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea despre ce preferă Dumnezeu și nici că ar conta parerea mea… și până acum am stat deoparte, cuminte… dar clipul acesta m-a convins. E clar că e timpul să donez, pentru prima oara, bani pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului!!! Să fie totuși făcută… în caz ca Dumnezeu preferă altfel!’’

Da, Alexandra, nici eu nu am donat pentru Catedrala Mântuirii Neamullui, dar acum voi dona! Vom dona aici!

Voi dona pentru construcția ei, pentru că atât timp cât în cadrul catedralei se va sluji Sf. Liturghie, oamenii îl vor primi pe Hristos! Tot la Sf. Liturghie se vor pomeni și martirii din temnițele comuniste, cei care s-au jertfit pentru ca noi să avem un neam creștin, să nu devenim păgâni! Ce preț au plătit ei pentru neamul acesta!

Oare sângele lor a fost vărsat în zadar? Oare oasele celor care s-au jertfit pentru țara aceasta nu va striga către fiecare dintre noi, pentru că închidem ochii și permitem Răului să crească? România, trezește-te din somnul cel de moarte și urmează-l pe Hristos prin fapte, nu prin vorbe!

România, să nu uiți niciodată că ai sânge de martir în Tine și doar prin dreaptă credință vei dăinui!

România, aruncă-ți vălul negru de pe față și Vezi ce poți și ce Ești! Cu Hristos Înainte!

223 comments on “Scrisoare deschisă către formația TAXI și către România!

 1. Amaraciune! Este tot ce simt. Nu, nu, mai simt inca ceva, ca si eu acum, in sfarsit, trebuie sa donez bani pentru Catedrala. Voi ma determinati sa o fac. Haideti sa punem mana de la mana, ca sa urgentam finalizarea Bisericii lui Hristos. Dragi artisti….si totusi, pe cand un cantecel pentru MegaMoschee?Halal romani! Halal crestini! Ni se intorc mortii in morminte!

   • Exact. Pana acum ce ati asteptat?? Personal doresc sa donez pentru un spital de copii, pentru un adapost de caini, pentru un camin de batrani….Ca pentru astea nu sunt niciodata bani. Si pentru asa ceva am donat cei 2%.

   • Nu am donat până acum pentru că am avut și eu această dilemă: Ne este de folos o astfel de catedrală? Însă când a fost atacată direct, am înțeles. Cât timp vom sabota ceva ce este al nostru, ceva ce poate reprezenta un simbol național, ALTCEVA, din umbră, va prinde putere. Da. Avem nevoie de spitale și de școli, avem nevoie de medici buni și de profesori adevărați. De ce nu ne unim forțele pentru acestă cauză? Nu împotriva bisericii ortodoxe. Îmi pare rău, dar comentariile cu injurii și diverse apelative au fost șterse. Dacă vreți să vă exprimați liber, în acest mod (mă refer la cei care au scris astfel de lucruri) vă rog să o faceți pe alte site-uri sau conturi de socializare. Nu îl cunosc personal pe Patriarhul Daniel, după cum unii au sugerat în comentarii. Am scris ceea ce am simțit. Poate trebuie doar să ne liniștim puțin. Nu voi intra în polemică. Ceea ce am avut de spus, am spus în scrisoarea de mai sus. Cărțile lui Ioan Ianolide vorbesc tocmai despre această perioadă pe care o traversăm acum. Doamne, ajută!

    https://www.youtube.com/watch?v=vQjGQhBa6sw&feature=youtu.be

    • Daca ar fi citit Istoria acestor locuri, care inca se mai numesc -dar nu pentru multa vreme- Romania, ar fi aflat cu totii ca INTREAGA NOASTRA ISTORIA A FOST O LUPTA IN SPECIAL CONTRA ISLAMIZARII ! Toti Voievozii, Cnezii, Domnii acestor meleaguri s-au jertfit culminand cu Brancoveanu si familia lui ! Cand nu au mai putut face fata pericolului Islamizarii au platit biruri incomensurabil de mari !!! Munti de galbeni, herghelii de cai, turme -multe- de oi si cirezi nesfarsite de vite ! Dar mai presus de toate au platit pana si cu copiii lor si mai ales ai supusilor lor . TOATE ASTEA pentru ca sa nu fie ISLAMIZAT ACEST PAMANT !!! Si acum e facem : Politicienii exulta la gandul ca vor fi liderii unui popor islamic, iar oameni care altfel sunt demni de urmat , vor sa nu se construiasca o Mare Catedrala ORTODOXA ci sa se construiasca o Mare Moscheie . Sunt revoltat de atitudinea lor si de felul diabolic prin care au facut publica opinia lor ! Ei in loc sa ceara vehement pedepsirea TUTUROR acelora, din cauza carora Romania -o tara care nu avea datorii externe (de altfel singura)- a ajuns sa acumuleze aproape 100 miliarde de euroi datorie externa, ei fac declaratii belicoase bisericii nationale !!! sub aparenta cautarii DUMNEZEIRII !!! Imi crapa obrazul de rusine ca -pe fiecare separat- v-am considerat adevarati lideri de opinie, care trebuie respectati, cinstiti si urmati !!! Ati reusit sa ma pacaliti pana acum, DAR greseala voastra actuala v-a descoperit adevarata FATA . Astia sunteti, niste vanduti si luptatori alaturi de clasa politica impotriva poporului roman si impotricva stramosestii Credinte Crestin Ortodoxe !!! I-ati luat de guler pe cei care au facut sa nu fie bani de construit, modernizat utilat si echipat spitale in tara si aprovizionat cu medicamente -absolut obligatoriu romanesti ??? Ati zis macar un cuvintel impotriva celor din cauza carora nu exista scoli romanesti functionale si impotriva celor care au dus cu buna stiinta de rapa invatamantul romanesc ??? Inca mai sunt dascali ce vor binele acestui invatamant, si al acestui neam, dar tinerii, putinii tineri scoliti de acestia pleaca si ei spre alte meleaguri din cauza acelorasi politicieni care nu numai ca au distrus TOATA ECONOMIA ROMANIEI, dar au sabotat sipus pe goana si faramitele de initiative ale romanilor si au indepartat tot ce ar fi fost benefic pentru acest popor !!! NU AM AUZIT NICIUN CANTEC PE TEMA ASTA !!! Dar ce vreau eu cantec ? Ca nu plateste nimeni sa creati si sa interpretati asa ceva !!! EI vor distrugerea TARII si a poporului roman si pentru asta platesc foarte multi bani !!!

    • Stii ce ma deranjeaza legat de aceasta catredala? Ca sunt multi, foarte multi bani publici acolo, de ordinul zecilor de milioane de Euro. Da, sa se faca, dar sa o faca Biserica Ortodoxa ca are de unde. Nu inteleg cum de in fiecare an Guvernul se chinuie sa gaseasca bani pentru pensionari, spitale, etc dar pt. catedrala are si inca foarte multi.

   • Nu au donat pentru ca nu au inteles adevarul. Acum l-au inteles. Foarte bine fac. Biserica a facut primele spitale, primele scoli. Sf. Vasile cel Mare este cel care a facut primele asezaminte de sanatate, numite vasiliade. In Romania, spitalele, scolile, cladirile construote de Biserica cu scop caritabil au fost confiscate de stat.

  • Mai bine donati bani pentru construirea unei case de copii de care este mai multa nevoie decat pentru o catedrala opulenta ,iar in acea casa de copii sa se invete valorile crestin ortodoxe si bunul simt si astfel se va pastra ortodoxia in Romania peste timp nu prin temple la care urmasi nostril se vor uita ca egipteni la piramide fara a avea o notiune de credinta ce a fost la baza constructiei .
   Cate orfelinate si case de batrani au construit biserica ortodoxa sau alta biserica in tara asta de sa trecut la construirea de mega catedrale si mega moschee?
   Din cunostintele mele limitate despre biblie ,carte fundamentala a credintei crestine,acolo se condamna opulenta si materialismul si se incurajeaza ajutarea semenilor mai oropsiti iar cuvantul lui Dumnezeu a fost scris pe tablite de piatra nu de aur

   • Va recomand sa cititi din Sf. Scriptura a Vechiului Testament, Iesirea(Exodul), cap 25, 26, 27: veti vedea acolo ce cere Dumnezeu pentru locasul Sau; si tineti cont ca acolo evreii erau in pribegie…nu liberi si in tara lor ca noi.

   • Mitica, urmariti proiectul Catedralei si ce contine el. Se ataca continuu Catedrala, insa nimeni nu vorbeste despre ce se construieste in jurul Catedralei.

   • Stimate comentator, dumneata ai iesit peste granitele Romaniei sa vezi ca primele obiective vizitate sunt marile catedrale ale acelor state. Nu este persoana care viziteaza Parisul care sa nu viziteze Notre- Dame, nu te duci la Milano fara sa vizitezi Domul etc. . Asa ca aceste comentarii tendentioase la adresa crestinismului si al catedralei ma face sa cred ca esti un om foarte mic la suflet si caracter.

   • In casa de copii unde nu este Dumnezeu este jale si chin. Singura capabila sa invete copiii credinta ortodoxa este Biserica, Sa comentezi impotriva lacasului unde se savarseste Sfanta Liturghie si unde omul se impartaseste cu Trupul si sangele Domnului nu este decat hulitor. Veti da seama de fiecare cuvant smintitor. In Biserica , in timpul Liturghiei este prezent Hristos. Nu in casele pacatoase ale oamenilor.

  • Donati fratilor. Sa o faca din banii celor care cred, nu din bani de la stat. Stat laic, apropo. Si nu-mi veniti iar cu Arena Nationala ca aia nu are in spate o organizatie cu 18000 de filiale care strang fonduri si nu platesc taxe.

   Ce rost are un cantecel despre mega moschee? Taxi si prietenii scot in evidenta barna din ochiul crestinismului autohton. Daca s-or converti la islam or critica si mega moscheea (care e sponsorizata de statul turc, apropo).

   • Poporul roman este majoritar ortodox. Statul suntem noi, cei majoritari orotdocsi. Voi ateii sunteti minoritari. Sunt tari mai mici decat Romania si au catedrala ortodoxa mai mare decat actuala catedrala a Arhiepiscopiei Bucurestiului. Ar trtebui sa ne fie rusine ca in 26 de ani nu am reusit sa construim o catedrala patriarhala. Sunteti de acord sa se construiasca o mega moschee, si un mega templu masonic (despre care nu vorbiti nimic), pentru minoritati dar sunteti impotriva unei catedrale a majoritatii ?! Moscheea o fi sponsorizata de statul turc, (pe pamant dat gratis de statul roman !) dar din cate stiu eu Romania nu e pasalac turcesc. Ne-am castigat independenta in 1877. Adica vin turcii si ne dau lectii in ce priveste constructia de locase de cult !? Cat ce priveste Taxi, si piesa lor, eu ultima data am auzit de ei prin 2000 cand cu eurovisionul. Nu sunt asa de mari. Sunt formatii mult mai celebre decat ei. Daca piesa este despre semerenie , de ce este acceptata si publicata pe pagina de facebook a organizatiei sataniste ASUR ? De cand ASUR promoveaza smerenia si traditia crestina ? ca doar ei sunt impotriva orotdoxiei si a poporului roman in general . Nu a reusit imperiul Roman sa distruga crestinismul, nu o sa reusiti nici voi. Nici NATO, nici UE. Impotriva bisericii lui Hristos nu veti putea lupta si sa invingeti. Adevaratii crestini ortodocsi nu pot fi invinsi.

    • Alexandru, statul sunteti voi? Esti constient ca traim intr-o democratie reprezentativa? Mai citeste cate o carte (in Biblie nu scrie). Satanistii de la ASUR impotriva poporului roman? UE si NATO vor sa distruga crestinismul? Vezi ca ai uitat sa zici ca e vorba de complotul oamenilor lui Soros. 🙂 Voi traiti in lumea voastra, care se mai interesecteaza din cand in cand cu lumea REALA. Ce pot sa zic, succes in viata!

     • Din pacate tu si cei ca tine sunteti paraleli cu lumea reala. Mai citeste si tu o rugaciune poate te mai luminezi.

   • Statul turc sponsorizeaza cu bani din muntii de galbeni platiti TRIBUT de toate tarile ROMANE !!! Asa ca mai moale cu Moscheia, nu de alta dar niste politicieni adevarati ROMANI ar fi cerut de multa vreme TURCIEI BANII INAPOI !!!

   • Murfatlar!
    Nu prea sti multe despre Islam. Dacă ești musulman si comentezi împotriva construiri unei moschei, rămâi fără cap. Protestează frate, nu-ți plăti taxele dacă te deranjează ca bănuții tai cumpara o lingura de ciment pentru o catedrala.

   • Stai linistit ca partea ta este exact 50 bani. Se face din banii pe care statul i-a confiscat de la Biserica, Averi mari confiscate cu forta in virtutea dreptului de proprietate. De aceea vor sa stearga istoria din scoli , sa devina oamenii nestiutori si ignoranti ai adevarului.

    „Nimeni nu e mai tâmpit decât un om învăţat, dacă îl determini să lase baltă ceea ce a învăţat.” Will Rogers

  • Da cred ca aveti dreptate ,nici eu nu m-am gandit foarte serios la acest lucru.Char cred ca trebuie sa strangem randurile si sa facem cumva s aterminam aceasta catedrala ,este ingrozitor ,oameni botezati in ritul ortodox sa formuleze si sa puna la cale tot felul de nastrusnicii ca sa impiedice finalizarea catedralei.Ar trebui sa punem la punct o fundatie si sa strangem banii necesari.

 2. Subscriu celor scrise de autoarea Magda Campeanu. Sustin, de asemenea, cu toata fiinta mea, constructia catedralei manturii neamului. Personal nutresc convingerea ca ar trebui sa le fie rusine celor care s-au raliat formatiei Taxi. M-au dezamagit profund!!! Pentru mine, acesti ipochimeni si-au dat examenul vietii. Ii vor respecta de acum inainte doar pentru faptul ca sunt fiinte vii. Nu ma mai intereseaza de acum inainte nimic din ce vor transmite ei atat muzica, teatru, show-uri etc. Pentru mine sunt niste ipochimeni marunti, mici la suflet si de neluat in seama….si cei marunti nu pot transmite lucruri mari , nici nu pot face lucruri marete….nu au inteles nimic din ce inseamna smerenia, cu adevarat, in crestinism….vad ca deja a venit vremea cernerii…

  • Suntem întru totul de acord cu Dvs., Domnule Liviu Petcu, şi foarte recunoscători autoarei Magda Câmpeanu pentru acest articol scris cu gând lucid. O asemenea atitudine faţă de credinţa noastră ortodoxă ne o va întări şi neamul românesc îşi va continua istoria ca neam purtător de adevăr, pătruns de dragoste pentru Dumnezeu şi toate cele sfinte. Cot la cot şi umăr la umăr vom contribui şi noi, cei de azi, la scrierea acestei istorii. Să ne ajute Bunul Dumnezeu!

  • Acum mă gândesc la melodiile si versurile trupei Taxi…. mi-e mintea goală… incerc sa imi aduc aminte un titlu al cântecelor lor…. nu reușesc… nu vreau sa apelez la internet, caci nu merită efortul, mai bine mă rog la o biserică mare si plină, caci Dumnezeu e pretutindeni, in biserici de lemn sau de beton, in spatii mici sau mari… Eu imi doresc sa se construiască Catedrala pentru a ne mândri peste ani si ani… ca s-a facut ceva si pe vremea noastră …

   • Diavolul a lucrat in fiecare epoca diferit.A fost cel mai destept si frumos.Muzica este UNEALTA lui cea mai puternica si atrage oameni si mai ales copii.Mintea noastra nu poate percepe si intelege aceasta urzeala.Dar sfatuiesc PE TOTI ROMANII SA CITEASCA LUCRARILE Dr.N.C. PAULESCU.Va fi ceva unic SI MERITA

  • Nu aveti ce le face ! Asa au primit comanda , asa au executat-o ! Banii pe care i-au primit pentru a crea asa o monstruozitate de cantec -ce seamana intru-catva cu odele aduse lui cescuta – sunt dintre cei smeriti. BANII sa fim bine intelesi sunt smeriti nu cei care de altfel canta despre smerenie !!! AVETI DREPTATE < CU ADEVARAT A VENIT VREMEA CERNERII !!!

 3. Ma gandeam ca sunt unii care nu isi stiu radacinile,ori le-au pierdut,s-au ratacit printre interese si euroi,printre tradari si linguseli si au pierdut credinta mosilor si stramosilor lor!!!au ajuns lingai in blide straine ptr cativa euroi….sau mai multi! au ajuns sa nu isi mai cunoasca sau recunoasca istoria ptr ca asa sunt platiti….vandutilor!….in afara de interesul lor sau al clicii din care fac parte nu mai exista nimic!!!nici limba…pe care o stalcesc si ale careisintaxa sau morfologie..le e straina(nu mai vibreaza romaneste)….ca sunt platiti gras sa atace ortodoxia strabuna in SF Post..e clar!Nu a existat post in care sa nu fie atacata biserica!!!!Eu unul nu as cununa sau inmormanta sau boteza asemenea scursori!!!Jigodii tradatoare de neam care se erijeaza in valori…….valori de sters….

 4. Doamna, cu tot respectul va spun ca Adevarul dumneavoastra nu este al tuturor si cred cu staruinta ca nu va impacati cu ideea unei iluzii. Romania nu are nevoie de cladiri megalomane, chiar daca teoria o cunosc, inteleg de ce se va numi „Catedrala Mantuirii Neamului”. Nu inteleg cum pot oamenii sa se simta usurati de pacate, daca inaintea lor a fost ridicata o cladire. ESTE O CLADIRE si atat. In plus, pentru mantuirea neamului nostru trebuie construite 30 de astfel de cladiri si tot nu ar ajunge. Este o investitie buna, intr-un moment nepotrivit, asta incearca toata lumea sa transmita celor care isi au prins nasul intre copertele bibliei. Imi pare rau ca nu sunt in totalitate de acord cu dumneavoastra. O seara buna!

   • Nu are ce riposta cand declara ca Adevarul nu e si al lui. ADEVARUL e unic si cine vrea il accepta. Cum ii poti spune unui bebelus care este rostul pe acest pamant, cand el nu stie nici sa vorbeasca ???

   • Corect! Ma intreb de ce nu vrem noi romanii sa avem clădiri simbol? Ne complacem sa spunem mereu ca suntem săraci, ca suntem amărâți, etc dar nu facem nimic concret, sa iesim din mediocritate. De ce nu ati dărâmat Casa Poporului? Ca tot cu sacrificii s-a facut si tot in timpuri nepotrivite? Haideți sa ne maturizam si sa fim uniți.

   • Un presedinte carese pretinde ca vrea binele natiei,trebuia sa-i raspunda ca Rominia are bani sa construiasca cite moschei vor fi necesare islamicilor,din tara noastra.Iar obraznicului de Erdoghan trebuie sa i se aminteasca de tratatul pe care il are tara Romineasca cu Imperiul otoman.In anul 1382 in timpul lui Mircea cel Batrin // Prin care turcii se obligau sa nu cumpere mosii in tara romineasca si nici sa-si construiasca maschei,sa-u alte lucruri pe care si le inchipuie vreun lider de aiurea.

  • Domnule Cosmin Lungu, credința nu funcționează pe aceleași premize ca și calculul la buget. Noi credem că Dumnezeu ne dă banii/resursele pentru toate. Și pentru spitale și pentru catedrale. Doar că ne-am lăsat atât de tare furați și prostiți încât și azi credem că suntem săraci și nu avem de unde deci trebuie să luăm de la unele sau să sacrificăm altele. Un calcul recent arăta câteva mii de miliarde furate de politiceni și oameni „deștepți’ de la revoluție încoace. Acolo e problema … programul pentru adormirea neamului nu cel pentru Mântuirea lui.
   cu respect

  • Nu este o CLADIRE! BISERICA LUI DUMNEZEU nu e O cladire oarecare! e locul de intalnire al sufletului cu Dumnezeu – ati citit Biblia? din Vechiul Testament pana la final Dumnezeu = BISERICA! Fara incredere si credinta – nu neaparata in sens orthodox – ne punem streangul in gat! Cititi Eliade, cititi Noica, cititi Blaga – CITITI! Deschideti CARTI – si nu doar Biblia! – pentru a avea argumente si nu lozinci in minte. Si pentru a invata ca pluralul cuvantului „coperta” este „coperti” si nu „coperte”. https://dexonline.ro/definitie/copert%C4%83
   Stimate domn – mergeti, cum spune aceasta frumoasa la suflet doamna, la Sfanta Liturghie – veti descoperi de ce acest neam prigonit, haituit, destept si creator a ajuns atat de usor manipulabil si prostit de toti „aruncatorii de vorbe goale”!

   • Credinta nu e conditionata de loc si nici nu ar fi normal sa fie.Nu sunt mai crestin daca ma duc la slujba in Catedrala decat cel care se duce in bisericuta de lemn….asta e ceea ce nu ati inteles voi.Sunt ortodox si cred in Dumnezeu si pe strada si in metro si in casa si daca simt nevoia ma rog oriunde ca Domnul e cu mine peste tot.Da iti tb o casa a lui Dumnezeu…nu un palat.Mai ganditi-va.

    • Draga Amalia nu zice nimeni ca n-ar fi asa. Necazul mare e ca impotriva Catedralei se ia atitudine dusmanoasa, chiar in Postul Pastelui. Despre toate nenorocirile cate sunt ele, ai auzit cantandu-se ceva ? sunt multe probleme cu care noi romanii, fiecare in parte si toti la un loctrebuie sa luptam dar niciun cantec mecar de incurajare ceva acolo. NIMIC ! Despre constructia CE NU TREBUIE SA SE CONSTRUIASCA IN ROMANIA, NIMIC !!! E vorba de moscheie !!!Sunt multe si cantecelul asta e doar inca una din ispitele prin care diavolul incearca permanent poporul nostru !!! Cine rezista pana la sfarsit se va mantui !!! Iti urez sa ai parte de lumina adevarului si paste fericit anul acesta !!!

  • Dar acesti indivizi,daca au o asemenea atitudine fata de „opulenta”BOR, de ce nu au aceleasi opinii si pareri despre Preabogatasul Klaus?Oare el nu ar putea trai intr-un spatiu mic din lemn,sza faca traseul Buc.-Sibiu cu carul tras de un magar?Aceasta Catedrala are menirea de a arata marilor dusmani dar mai ales tradatori ai Romaniei,ca nimeni nu va putea invinge ortodoxia care sta in gat multora.

  • Domnule Lungu Cosmin! O catedrala nu este numai o constructie uriasa si impozanta. Saracita de intelesul ei spiritual , poate fi socotita megalomanica. In primul rand o catedrala creeaza un spatiu sacru primitor, generos in care se pot aduna romanii pentru liturghisire. Multi, foarte multi, laolalta si nu risipiti prin mici bisericute. Cateodata acest popor de crestini are nevoie sa se identifice si asa. Pana nu l-o lovi de tot laicismul.

 5. Pentru acesti angajati ai industriei de divertisment totul e o ocazie sa-si faca rating, sa fie in centrul atentiei din care rezulta colaborarile lor la emisiuni, deci cash-ul. Nu mi-a placut taxi niciodata, nu e muzica mare, e un divertisment la gramada cu altele, nu inteleg ce autoritate evoca smeritii astia care stau toata ziua pe sticla televizorului.

 6. Trebuie sa se construiasca o asftel de catedrala ca sa ramana peste timpuri si de la generatia noastra ceva maret, sa dainuim in istorie ca o tara crestin-ortodoxa. As intreba pe vedetele din acest videoclip : poate sunt de acord sa se construiasca in tara noastra cea mai mare moschee din lume..?

  • sa ramana la generatiile urmatoarea datoria pe care s-a facut catedrala mantuirii, o industrie la pamanat, o generatie indobitocita, jumate de tara plecata sa slujasca prin toate colturile lumii, SI EU O SA DONEZ

  • Si cu cele pe care le avem deja, ce se intampla? Pt ele nu gaseste statul bani sa le reabiliteze? Sau pt cei care nu au unde sa stea ? D- zeu este peste tot.Megalomania unora ii lasa pe altii sa faca foamea. Sa o construiasca din donatii, dar nu de la bugetul statului.

   • Mirela draga mea, din bugetul statului se ia pentru constructia Catedralei cu mult mai putini bani decat, spre pilda au salariile parlamentarii -care apropo formeaza un Parlament neconstitutional prin marimea lui- au furat smecherii si au distrus, vandut sau donat sub diverse forme aceiasi sparlamentari. Te-ai intrebat vreodata cu aceeasi manie proletara, UNDE ne sunt adevaratele valori spirituale ? Cine le-a gonit din tara si cum au facut-o ??? Ti-ai pus fireasca intrebare unde sunt bogatiile subsolului patriei si cine le-a instrainat ??? In niciun caz BOR !!!

 7. Un articol mult prea frumos si sensibil in fata unora care sunt porniti sa distruga BOR, crezand ei ca sunt in postura de a da lectii de smerenie! Iata prima pacaleala a lui sarsaila pentru acesti 33 de semnatari. Impulsul lor a fost unul „trendy”. Azi e la moda sa arunci cu pietre in BOR. Nu conteaza ca doar 40% din lacasurile de cult construite dupa 89 sunt ortodoxe! BOR este radacina si parte din trupul acestui neam inca de la formarea lui ! Cine arunca cu pietre este un clovn inrolat cu voie sau din prostie la trendul impus de ONGuri sorosiene. Girand cu imaginea alaturi de sorsieni acesti semnatarii nu fac decat sa amplifice pacaleala unui neam si asa furat si inselat. „Lectia de smerenie” data de acesti „smeriti de lux si voie buna” din postura de contractari cu marile trusturi media ne romanesti(evreiesti ca actionariat majoritar), de parteneri pe proiecte cu ONG uri Soros sau de modele de opulenta si decadere morala este cu atat mai hilara si greu de digerat. Marketingul „melodiei” ii loveste ca un bumerang fix in moalele capului pe semnatari, tocmai prin „valoarea smereniei” semnatarilor !

 8. Oare numai Dumnezeu o fi aşa rafinat? Adică îi plac lemnul şi spaţiile mici? Allah are gusturi mai puţin cultivate? Respectiv, iubeşte ce iubesc muftii? Megamoschei? O fi o coincidenţă lansarea acestei melodii acum? Sau urmează una şi cu Allah? Sau e vorba doar de inocenţa „taximetriştilor frumoşi şi liberi”?

  • Te rog nu te lua de taximetristi, ca si eu sunt unul dintre acestia. Cei despre care scrii sunt taximeveseli !!! Si smeriti de li se rup buzunarele de atata smerenie cat au luat pe aceste manifestari acum in Postul Pastelui !!!!!!

 9. Multi dintre participantii invitatila acest videoclip sint oameni de mare valoare intelectuala chiar nu vad ca aceasta este o ctitorie a unui neam pentru vremurile viitoare,strabunii niostri cred ca se „”rasucesc in morminte” pentru ca noi intoarcem pe zi ce trece mai mult fata de la Dumnezeu

  • aici se discuta subiectul catedrala nemului .foarte adevarat sa stringem fonduri si pentru spitale si azzile si orfelinate ,dar faptele conteaza
   \

  • Pentru aia (spitale, școli. drumuri) dăm bani la buget de la revoluție încoace! Pentru asta numai de câțiva ani. Diferența este că asta se face pe bune. Pentru restul de care avem la fel nevoie … nu se face nimic. Dispar toți cu banii spălați prin off-shore. Hai să le cerem să facă și restul nu să oprească ceva bun care este deja în faza avansată de construcție.

 10. egoismul, diversiunile, cinsmul, aroganta, vendeta, bravura , etc.tin de lipsa de caracter, de cultura, de patriotism, de 7 ani de acasa,lipsa de rusine si frica de DUMNEZEU!PROTV, saptamanal ataca ortodoxia!39, 7% din noile bisericii apartin ortodocsilor care suntem 80% din populatia Romaniei, iar restul de 20% au construit 60% din bisericile ce apartin altor religii si culte!!ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

 11. nu cred ca e vorba de lipsa credintei sau de privirea cu ingaduinta a construirii unei moschei ! romanii vor ramane ortodocsi cu bisericile pe care le au si care se vor mai construi (vezi Becali si or mai fi ) . in anii `80, cand in tara era perioada cea mai grea a comunismului , cu cartele de alimente , lumina si tv, cu portia , gaze doar noaptea etc. (le-am trait fiind student si inginer ) Ceausescu a pornit cea mai mare investitie din Europa acelor vremuri : canalul de irigatie Siret-Baragan . tara murea de foame ! cred ca despre asta e acest protest atata timp cat e cu bani de la bugetul de stat ! sau si de la buget !daca se va face din donatii (vad ca deja sunt amatori) cred ca nu vor fi proteste ! romanii vor ramane crestini ortodocsi si nu vor privi cu ingaduinta construirea unei moschei bag mana in foc !

  • Nu mai baga mana in foc , nu de alat dar vei ramane fara mana ! Ei prin diavoleasca lucrare creaza cadrul propice pentru construirea Moscheii Unde ai vazut vreun clip sau vreo manifestatie de mare amploare impotriva construirii moscheii, care apropo nu are ce cauta pe sfantul pamant al Patriei noastre. Pentru asta s-au luptat toti conducatorii romanilor si chiar -cand a fost cazul- si-au uitat vrasmasiile si s-au aliat impotriva islamizarii Romaniei !!! ACUM politicienii romanesti, vand toata romania la bucata si chiar si Istoria a ei….

 12. 1. Personajele din clip au avut un punct de vedere (asa il voi trata).
  2. Personajele si membrii trupei, detin sigur poze care ii surpirnd in fata unor cladiri similare din alte tari
  3. Smerenia este frumoasa, dar in aceste vremuri nu cred ca ajuta.Cer iertare! >> Asta nu inseamna ca trebuie sa o anulam, ci doar sa stim unde o aplicam.
  4. Zilnic, vad oameni smeriti cu caractere valoroase calcati in picioare de proprii semeni ortodoxi in fuga lor/noastra de a deveni “competitivi”, de a “cauta altceva/altcineva”, de a deveni „consumatori de profesie”!
  5. Spatiul acestei catredale, va fi prea mic pentru a gazdui pe aceia dintre noi care cauta un loc de regasire sau poate de a ne vedea unii pe altii,poate!
  6. BOR are nevoie de specialist mai buni/ mai convingatori in comunicare si sustinere a actiunilor si spiritului ortodox
  7. Cred ca BOR ar trebui sa fie mai activa si mai prezenta in vietile celor care cred in ea si dincolo de momentele in care colecteaza donatii >> are ce ofere.
  7. Sa fim echilibrati/ponderati, spune unul din comentariile generate de articol, deoarece traim vremuri in care PERCEPTIA este generatorul multor actiuni si comportamente!
  8. Am observant ca aproape toata lumea scrie cu litera mica cuvantul “catedrala”.

 13. Atata prostie siatata falsitate ca m-am saturat sa vad. Sunt spitale noi care nu sunt date in functiune. Si ei striga ca descreieratii intr-un clip. Halal exemple. II credeam oameni de valoare, dar nu sunt decat niste tradatori avari de bani. Cu asta sa ramana. Dumnezeu nu se uita la oameni care IL rastignesc pe Dl Hristos si intregul neam romanesc care s-a jertfit pe Cruce pentru pastrarea Ortodoxiei pentru infruntrarea prozelitismului catolic in Ardeal. Mi-e scarba ca m-am nascut sa vad astfel de oameni care se dau „oameni de vaza” ai neamului romanesc.

  • Nu te necaji. E incercarea lor ! Desi se declara smeriti, NU ASTA este Smerenia ADEVARATA !!! Tu urmeaza-ti Calea !
   Un Paste fericit !

 14. doamnelor si domnilor donatori, eu SUNT CONVINS ca Dumnezeu ar fi mult mai fericit daca, in loc sa donati bani pentru milioane de metri cubi de betoane, lifturi, sali de conferinta, candelabre, aur, puneti mana de la mana, si ajutati un copil sarman sa termine 8 clase. Principiul meu: daca vrei sa te rogi, sa aduci omagii lui Dumnezeu, o poti face in propria casa sau la Biserica din cartier, dar educatia copilului nu o poti face acasa.

  • Dane, dragul meu, nu e locul AICI sa iti explic pe indelete ce lucruri marete se intampla la sfanta Liturghie ! De asemenea nu e momentul sa iti spum ce slaba este o singura rugaciune si cat de puternica este unirea de glasuri intru rugaciune. Atat iti voi spune daca pui sub o oala o lumanare poti astepta mult si bine pana sa fiarba apa. Daca piu insa 100 de lumanari vei constata surprins bineinteles, ca apa da in clocot. Trage ce concluzie vrei tu din vorbele mele stiind ca despre impreuna rugaciune era vorba !!!!!!!

  • „sa-i aduci omagii lui Dumnezeu???” Dar ce, e politician? Sai Ceausescu? Poate sa-l venerezi! Iar educatia incepe si se continua acasa! Daca este lasata doar in grija scolii – adica a statului – atunci… Rezultatele se vad. Sa inteleg ca marile catedrale din Occident si rasarit sunt doar o simpla etalare a opulentei? In schimb, moscheile pe care acum ni le baga pe gat, in Europa si nu numai, reprezentantii „marxismului cultural” sinucigas sunt niste locasuri modeste si neatinse de tentatia lumeasca a ideologizarii??? Interesant

 15. Nebanuite sunt caile Domnului. Dumnezeu iubeste Lemnul RENASTEREA creat de EL pentru noi si care este pictat in icoana de hram a bisericii „Pogorarea Sfantului Duh” din Cluj-Napoca,cartier Grigorescu

 16. Eu nu am vazut videoclipul, dar mi-a povestit un prieten despre el. Drept urmare nici nu l-am vizionat. Am ajuns la concluzia ca unii oameni nu realizeaza ca mania Lui Dumnezeu chiar exista. Nu realizeaza ca biserica este singura „institutie” care a construit scoala pentru copiii nostri.
  Cel mai dureros pentru mine este sa vad unii apropiati ca se intorc impotriva Lui, d-apai sa aud sau sa vad actori de seama ca fac acest lucru. E dureros.

 17. Formatia TAXI pe ce lume traieste ?Vedetele noastre,pe ce lume traiesc? Ce lasam noi,contemporanii urmasilor nostrii,caci de la revolutie nu am construit nici 20 % din ce a facut Ceausescu in acelasi interval de timp..S-au epuizat toate subiectele privind realizarea unui videoclip,nu au mai avut despre ce vorbi,decat despre un monument ce va fi lasat in numele lui Dumnezeu,pe pamantul ramanesc ! Stimati oameni de cultura,stergeti acest videoclip si cereti iertare Bunului Dumnezeu,puneti ,,umarul,,la construirea lui,ca sa ne fie bine.

  • Cum ce lasam? Viloaie de neam-prost, casoaie cu turnulete, obiective industriale facute praf si vandute la fier vechi, mall-uri uriase (aceste „temple” ale noilor „credinciosi”, frecventate de adeptii noii „religii” a consumerismului desantat, o mega-moschee finantata de urmasii Imperiului Otoman… Si multa corectitudine politica, oportunism, lacomie, lasitate, indiferenta, decrestinare…

 18. Nu cred că este atât de necesară uriașă investiție a Catedralei ,în condițiile în care sistemul sanitar are lipsuri , bătrânii fără familie sunt lăsați în amărăciunea lor , iar orfanilor li se dă un șut în fund după ce fac 18 ani ….și avem multe alte probleme la care sa ne gandim….
  Biserici găsești în toate satele , si nu una , chiar mai multe. Am fost în sate unde n-ai erau i mana de oameni, dar Biserica era nou construită si era imensă , dar ei nu aveau nici drum , nici spital, nici……
  Cred în Dumnezeu , si cred ca , afi credincios nu constă în mersul la biserică. Eu îl regăsesc pe Dumnezeu în orice lucru și în orice faptă și sunt conștientă că nu aș fi azi omul care sunt ,dacă nu l-aș avea în suflet.

  • Ioana Ungran, Biserica Ortodoxa romana are mai multe asezaminte sociale ca statul cu celalalte culte la un loc, orfanii cu sut in fund de la stat intereseaza-te , ca sunt luati multi, de biserica si ajutati, vezi Parintele Tanase, Valea Plopului, + cateva asezaminte in Bucuresti, de astea stiu eu, dar cu siguranta sunt mai multe,, in satele alea oamenii au vrut Biserica si ei au facut-o, din putinul lor, sa ii vezi cum aduna si cum fac, care nu poate cu materiale, vine si munceste… nu il obliga nimeni, nu vin toti dar care vine , vine din sufletul lui bun si cu toata credinta, si nu ii stie nimeni, nu se lauda pe la televizor, tot dintre astia sunt cei care ajuta si fac bine si nu ii vede nimeni

  • Stii tu ca ei vor nunumai necheltuirea banilor de la buget pentru Biseria Ortodoxa ci chiar construirea de lacase de cult ale altor religii ca sa poata fi mai cu iuteala inlaturat romanismul !!! Banii care necheltuiti pentru Catedrala ar avea aceeasi soarta ca a celorlalti bani de la buget, adica furati de parlamentarii romanesti. Sper din toata inima ca nu asta vrei !!!!!!!

 19. Buica Ion Buica Ion CE MIZERIE DE MELODIE MANIFET, cita ipocrizie , in primul rand interesant este faptul ca acest videoclip apare in postul pastelui ,2 cum spune sfinta scriptura ca diavolul amageste cu vorbe frumoase si dulci pentru a duce lumea in ispita .3 ,aviz de smerenie ,uitete atent cine vorbeste avem noi ce sa invatam despre credinta ne pot da ei exemple de traire in adevarata credinta,ei sunt artisti actori …cinste lor .pacat ca mi-am schimbat parerea despre ei . 4 ei nu s-au gindit cum zdruncina credinta romanilor prin astfel de mesaje,5de ce sa nu avem si noi ceva foarte maret ATENTIE MARE la ce ma refer cum ar fi o mare catedrala dedicata lui DUMNEZEU chiar nu merita .OARE CINE LUPTA IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU .NU DIAVOLII. 6 niciodata nu avem voie sa criticam aproapele nostru mai ales biserica crestin ortodoxa .inseamna ca negam traditia si stramosi care au luptat pt neam pamant si credinta . 7 acesti mari artisti de ce nu sau gindit sa faca si o melodie pentru copii abandonati ,azile de batrini ,de ce nu fac ei smeriti spot publicitari pentru stringere de fonduri .daca tot sunt smeriti ,ca sa ne de-a exemplu

 20. Pe mine aceasta piesa ma lasa rece.Propaganda zilelor noastre se manifesta impotriva lui Dumnezeu.El ajuns sa incurce pe multe dintre asa-zise vedete.Catedrala nu o face PF.Daniel, o face neamul romanesc pentru el.Va asigur ca daca PF.Daniel va muri nu va lua catedrala cu el, va ramane ca neamul romanesc sa se mandreasca ca a facut ceva.De cand a facut Ceausescu casa poporului, nimic nu s-a mai construit in tara aceasta minunata.Si uitati-va ca s-au cocotat acolo toti politicienii si marsaluiesc frumos intr-o cladire pe care nici intr-o mie de ani nu ar fi reusit sa o construiasca.De ce?Ca nu le ajung banii pentru a-si cumpara avioane private si a merge in concedii de fite.
  Ar putea poporul roman sa stranga bani sa construiasca un megaspital, ca apoi sa vina statul si sa il privatizeze si apoi daca ai nevoie sa iti iei o picatura de sange trebuie sa platesti 50 de lei.Construiti romani dragi ca sa mai aiba statul acesta ce vinde!!!!Ei trebuie sa faca spitale, Biserica a facut si ea cateva, doar interesati-va, nu mai luati informatia de-a gata de pe internet.Tot statul trebuie sa faca si scoli si locuri de munca.
  Se vehiculeaza in media ca de fapt cateva procente din PIB se aloca pentru culte.Statul roman a recunoscut 17 culte in Romania si toate primesc bani de la stat,nu doar ortodocsii.Din pacate imaginea despre credinta noastra sta agatata de niste exceptii care ii degradeaza valoarea.Dumnezeu ne vrea autentici si sa il iubim neconditionat.E greu sa il iubim pe Dumnezeu ca adevarat, si aceasta inseamna pana la moarte.
  Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa sporeasca credinta acestei tari!!!

 21. ca a iesit mare, constructia catedralei – se vede ! …ce-ar trebui acum, s-o daramam si sa facem alta mai mica ? meritam si Noi Ortodocsii ceva monumental. uitati-va la rusi, ce biserici au cladit. ….poate vreti sa admirati o Mare moschee ?! cred ca la mijloc sunt „ceva” interese ascunse.

  • Stai linistit Alecule ca mie, mi s-a parut, asa in faza de constructie inca fiind, minuscula !!! Ceva monumental cu adevarat ar fi insemnat, in conceptia mea, buninteles, o constructie cam de 3-4 ori mai mare decat Casa Poporului !!! Oricum nu e mica dar mici gigantica asa cum se lasa a se intelege din clipul formatiei Taxi, despre care eu unul, sincer, aveam o impresie buna. Dar vai, mi-am schimbat-o numaidecat pana la jumatatea clipului.

 22. „La începutul acestei luni, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuţi, aparatură medicală în valoare de 23.465,58 lei.” Multe lucruri nu se cunosc, ne-am obișnuit să aruncăm cu pietre în preoți și să le căutăm, parcă cu tot dinadinsul greșeli, însă uităm să privim lucrurile bune pe care aceștia le înfăptuiesc! Și nu sunt puține, sunt atâtea cămine de copii și de bătrâni, construite și întreținute de preoți. Eu cred că e important să încercăm să ne selectăm informațiile pentru a nu înghiți orice ne este servit de mass-media. Felicitări pentru articol, același sentiment l-am trăit și eu ! Doamne Ajută!

  • Andreea draga, noi mirenii nu stim multe lucruri, despre preotii romani ortodocsi. Nu stim cati copii sunt scolarizati chiar de acestia, cati copii primesc hainute si mancare de la unii ca ei, cati copii au interventii chirurgicale platite de preoti si inca multe altele, dar pentru bani (multi) suntem in stare sa aruncam vorbe dureroase preotilor, celor care prin tainele Bisericii au grija de mantuirea noastra a neamului crestin romanesc !!!!!!!

 23. Clipul arata niste oameni iubitori de Dumnzeu si sugerati foarte frumos ca Dumnzeu preferea spatiile mici. V/ati masurat lucuintele proprii? Cati metri patrati au? Sper ca aveti spatii mici ca altfel nu ati avea nici un drepta sa va artati ,, asa de smeriti,, sugerand altora ccea ce nu ati facut nici domniile voastre. Multumesc.

 24. Încă un lucru:” Potrivit unui studiu mondial, „Religiosity and Atheism Index”, realizat de institutul Gallup International, Romania se afla in TOP 10 cele mai religioase tari din lume.

  Astfel, Romania se claseaza pe locul sapte in lume, 89% din populatie declarand ca este religioasa, fiind singura tara din Uniunea Europeana care apare in TOP 10. Din Europa, in acest top se mai afla numai Macedonia. Pe primele locuri se claseaza Ghana si Nigeria. In urma Romaniei se afla Irak si Kenya.”
  Și atunci de ce nu ar fi firesc să avem o Catedrală a Mântuirii Neamului? De ce nu mai dorim să îi dedicăm lui Dumnezeu nimic? De ce ne-am separat atât de mult de Biserică? De ce nu ne dăm seama că doar credința noastră ne-a apărat de-a lungul istoriei de toate năvălirile și asupririle pe care acest popor le-a suportat? Consider că în onoare martirilor și a Sfinților din Închisori, în onoarea adevăraților conducători care au luptat pentru această țară cu credință în Dumnezeu și doar așa au biruit! În onoarea sângelui creștin ortodox care ne curge prin vene și pentru dragostea de Dumnezeu al strămoșilor noștri, Catedrala Mântuirii Neamului trebuie construită!

  „Caci Biserica este alcatuita din oameni (barbati si femei) si ingeri, adica din „pietre vii”, cum spune Sfantul Apostol Petru (I Petru 2, 5), formand o casa duhovniceasca si un „popor agonisit de Dumnezeu” (I Petru 2, 5, 9) care sa aduca jertfe duhovnicesti bineplacute lui Dumnezeu prin Iisus Hristos si sa vesteasca in lume bunatatile Lui. Si „pietre vii” ale Bisericii sunt toti aceia care marturisesc dumnezeirea lui Hristos, adica pe Hristos Dumnezeu-Omul, Fiul lui Dumnezeu intrupat, ca odinioara Simon din Cezareea lui Filip, invrednicindu-se sa fie „piatra vie” (Mt. 16, 16, 18), si care „impreuna sa se zideasca pe temelia Apostolilor si a proorocilor, piatra din capul unghiului fiind insusi Iisus Hristos” ca sa fie lacas si comunitate a lui Dumnezeu in Duhul Sfant si plina de Duhul Sfant, care este Duhul lui Hristos (Efes. 2, 20-22).”

 25. Felicitari pentru scrisoare. Ai punctat ceea ce trebuie. Nici eu nu am donat dar acum voi dona si eu. Tot raul spre bine pana la urma. Lovesc in Biserica ORTOXOXA cea dreapta si in neamul nostru dar in moscheea ce se construieste nu. Dupa aceea ne mai si uitam la televizor la esca si la toti tradatorii neamului.

 26. Bai oameni, sunteți normali la cap?! Avem țara băgată în datorii până peste urechi și voi vreți să apară o construcție care valorează cât un oraș poate?! Cu ce scop? Intreb eu. Dacă toți ar gândi ca voi, ar fi toată lumea într-un război continuu! Nu vrem nici moschee, nici catedrală! Vrem să vedeți și voi prioritățile! Ai 5 lei și mori de foame, preferi să cumperi o pâine și un pate sau o iconiță? Dacă preferi să cumperi iconița, atunci România își merită renumele de cea mai subdezvoltată țară și chiar ar merita vândută cât mai curând. Nu cei ce conduc țara o distrug, ci cei ce încă preferă să trăiască in feudalism și să dea bisericii autoritate peste orice fără vreun motiv.

  • Unde o fi vaduva aceea care a pus in cutia milelor tot ce avea? Cica ea ar fi dat cel mai mult, zice Cineva. Personal, nu sunt nici mai sarac, nici mai bogat de cand se construieste catedrala. Nu inteleg de ce sunt altii atat de afectati? Cine le-o fi bagat mana in buzunar? Sunt sigur ca amaratii de pe strada sunt mai putin vehementi decat cei care stau bine mersi cu o paine zilnica pe masa din mila Bunului Dumnezeu. Cine a bagat tara in datorii? Ala eu, ala eu. Nu te obliga nimeni nici sa votezi nici sa crezi. Te simti inselat dupa 26 de ani? Si eu ma simt lafel. Dar sa stii ca cel putin, eu stiu ca l-am cam inselat pe Dumnezeu. Parintii mei, si ei au facut-o. Poate esti ateu? Ok. Dar fi ateu cinstit. Ai libertatea sa nu crezi dar respecta visul patriarhului, visul lui Eminescu. Cu ce te afecteaza pe tine faptul ca nu suntem normali si dorim ca neamul asta sa aiba o Catedrala a mantuirii? Iti face umbra? Te deranjeaza zgomotul clopotelor? Inchide televizorul si puneti intrebari. Uitat-te in inima ta si vezi daca iti iubesti tara. Dar daca consideri ca tara asta pentru care a curs atata sange merita vanduta inseamna ca iti urasti neamul, pentru ca stramosii tai in tara asta au trait si din pamantul asta sau hranit. Cei care procedeaza astfel nu fac decat sa isi taie craca de sub picioare. Gandestete-te ce iti foloseste sa ai cap daca nu ai inima?

  • Bai normalule la cap, tu ai fi incantat sa stai capra sa te ia pe la spate toti musulmanii in mijlocul marii lor moschei ??? Ia mai lasati-ma cu smecheriile voastre Tara asta a noastra a acestor nenormali la cap, asa cum ne numesti tu, a fost pavaza Crestinatatii in toata istoria ei, Ea insasi fiind exemplu de Crestinism si de munca .Atunci cand nu au mai razbit cu sabia Domnii -vremelnicii Domni ai acestui pamant- au platit biruri extrem de grele TOCMAI spre a nu lasa Islamului loc AICI !!! Tu vorbesti de iconite dar iti adu si eu un exemplu rupt din realitatea de zi cu zi. Exista un cetatean care nu are decat o garsoniera, iar inauntru unpat 2 scaune o masa si un resou si un cuier. Nimic altceva decat 2 costume complete de haine ,dar n-are presuri, fata de masa asternuturi de pat sau cate si mai cate , DAR are Mercedes SLK, de ultima generatie !!! E adevarat luat, cumparat de cumnatul lui, un italian. Nu isi vinde Mercedesul sa isi ia o masina mai ieftina dar sa aiba bani si casa cu tot ce ii trebuie, si nu merge la Sfanta Biserica dar mananca din ce ii aduc de pomana vecinii lui pe care tu i-ai numi nezdraveni la cap !!!!! De asta ce zici ???????

  • Bine zicea nenea Iancu: „cap ai, minte ce-ti mai trebuie?” Cat de indoctrinat sau de rea-credinta poate fi cineva, ca sa sustina ca viitoarea Catedrala „valoreaza cat un oras”??? Datoriile tarii nu au fost facute din pricina construirii de lacase de cult crestine, ci din cauza furturilor uriase si a scoaterii avutiilor tarii la mezat! A coruptiei trans-partinice, sustinte de indiferenta si lipsa de reactie si spirit civic a noastra, a tuturor! Iar daca nu stiati, „muritorii de foame” pe care ii dispretuiti pot sa isi cumpere, cu 5 lei, si o iconita si ceva de mancare! Dar probabil ca nu veti fi fericit decat atunci cand structura demografica a Romaniei va impune doar constuirea de lacase apartinand unui alt cult, pentru care democratia si drepturile omului sunt vorbe goale. Succes!

 27. Sa- i mulțumim lui Dumnezeu că nu – i claustofob şi mai ales că noi nu suntem agorafobi şi ne putem bucura de spațiile generoase pe care le avem

 28. Pacat ca acesti oameni, care ar trebui sa fie niste modele in adevaratul sens al cuvantului, au comis o tradare fata de neamul sau. Habsburgii ne-au daramat bisericile si manastirile in impeiu si nu le-au permis romanilor sa isi ridice manastiri si biserici din caramida, ci doar din lemn… Am ajuns sa fim slavi iarasi in vechiul nost’ pamant…

 29. Vazand ca prin tarile civilizate, la bunastarea corora tindem, catedralele impunatoare le marcheaza si le definesc CLAR existenta si credinta, consider ca nu este deloc rau sa avem si noi o CATEDRALA impunatoare, chiar daca cei din videoclip se opun!!

 30. Pe scurt: nu a-ți înțeles mesajul! Mesajul este despre faptul ca Dumnezeu este acolo unde îl cauți, oriunde dar numai în adevăr. Catedrale și preoți cu mașini de lux sunt deobicei o minciuna. Etc… Ați prins ideea?

  • Probabil Imami fara masina dar cu Kalasnicovul pregatit le-ar placea mai mult !!!!!!! Aia nu i-ar laas sa cante si nici sa plece nicaieri nu i-ar lasa ci mai rau i-ar converti la islamism !!!

  • Draga Anca Spring, Tesla a fost fiu de preot, numele initial de familie Draghici, ghici.. se trage din Romania
   Einstein banuiesc ca nu putem spune ca nu gandea si el a spus asa , intrebat fiind daca exista Dumnezeu: Daca credem in Dumnezeu si Dumnezeu nu exista nu am pierdut nimic, dar daca nu credem si Dumenzeu exista, atunci am pierdut totul! + ca are o daramat exceptional teoria unui profesor al sau care spunea ca nu exista Dumnezeu https://www.google.ro/?ion=1&espv=2#q=Einstein+demonstratie+Dumnezeu
   daca ateii , doar ei gandesc, cum de cartea, scoala, spitalele s-au nascut din Biserica si nu de la atei?
   Pasteur, Newton, Blaise Pascal, Raymond Vahan Damadian- a inventat RMN-ul, Joule, Faraday… mari „neganditori” erau si astia… asa-i?
   Eminescu, a vorbit in Luceafarul despre teoria relativitatii, daca bine tin minte inaintea lui Einstein, dar si el… daca nu a fost ateu.. inseamna ca nu a prea gandit , nu?

  • Va recomand sa citit cu atentie citatul netrunchiat din Discursul la metoda al lui Descartes: Dubito, ergo cogito; cogito, ergo sum; sum, ergo Deus est!” (“Ma indoiesc, deci cuget; cuget, deci exist; exist, deci Dumnezeu exista!”)

 31. Bietii copii fara minte de la grupul de muzica ,,TAXI” manipulati de ,,dusmanii lui Christos ” vor sa dea ,,sfaturi” utile si vorbesc de ,,smerenie” ca fiind recomandata BOR de catre strainii de ortodoxie ,de atei de protestanti de multi multi altii,de fapt fiind ,,copii la Intelepciune” au confundat cuvantul ,,smerenie” cu cuvantul CUMPATARE” Deci STOP OPULENTA SI LACOMIA DRAGI ,,PARINTI” ASTA E MESAJUL POPORULUI SARAC ROMAN ,CRESTIN ORTODOX , NU CRETIN,AMIN.SI ORICE AR FI,,CATEDRALA BOTEZARII DUSMANILOR LUI CHRISTOS” ,MUSAI TREBUIE CONSTRUITA,CA AVEM MARE NEVOIE DE EA,AMIN

 32. Clipul acesta nu e semerenie, iar Dumnezeu este ziditor, iubește toți oamenii, inclusiv pe cei care terfelesc imaginea casei Sale. El preferă toate materialele și toate spațiile și așteaptă de la noi să fim asemenea Lui: ziditori și iubitori! Pe Dumnezeu să Îl căutăm în adâncul sufletelor noastre și nu pe străzi! Dacă Îl găsim în noi Îl vom găsi în orice spațiu, mai ales în casa Sa!

 33. Oameni buni, spitalele noastre sunt sub orice critică, gândaci, fara aparatura performanta si pline de infecții. Mori cu zile în ele.
  Ăștia care doriți mega mall bisericesc, va doresc să vedeți cum e să aveți pe cineva în spital fără medicamente bune si aparatura si atunci veți vedea ce trebuia făcut.
  Medicii te vindecă nu Isus. Deschideți ochii.
  Construiți spitale, scoli. Eu mă pot ruga și în biserica din cartier, voi vă puteți ruga la fel, dar când ai o problema la spital mergi.
  E vital pentru noi și copiii noștri să avem scoli si spitale bune.

  • Draga Daminica,
   Daca imi aduc bine aminte stiu ca spitalul a fost tot o „nascocire” a Bisericii. In sanul Bisericii s-au nascut spitalul ca si scoala de altfel. Acuma, daca citesti cu atentie printre gogoritele din internet vei afla ca sanatatea a fost cadorisita de la buget cu o caruta de bani . Daca ei au fost gestionati prost, Catedrala este de vina?
   Ce sa iti spun ca sa intelegi? Esti libera sa crezi in medici si in medicamente bune si chiar nu imi doresc sa am pe cineva in spital dar imi amintesc de Steve Jobs, creatorul Mac-ului care, pe toti bani lui (si avea) s-a dus cam repejor pe lumea cealalta. Sa nu fi gasit el cei mai buni si deseama medici? Nu cred. Deci suntem in mana lui Dumnezeu si cunosc oameni care s-au vindecat pentru ca, in toata mizeria, Cineva, le-a trimis un medic sau un medicament bun, dar si oameni care toata vietisoara lor au fost nemultumiti si asa s-au stins.
   Tu zici ca te poti ruga si in biserica din cartier. Intrebarea este cui te rogi ca lui Dumnezeu nu cred. Apropo, Iisus este Fiul Lui si S-a lasat despuiat, scuipat, injurat si batut in cuie pe cruce si pentru cei din vremea aceea, si pentru cei din Iad, pentru rai si buni, chiar si pentru medicii, actorii si cantaretii din toate timpurile. Nu iti doresc decat sa Il cunosti si vei afla adevarata vindecare.

  • doamna spitale si scoli avem,dar sunt conduse de oameni fara credinta divina ci cu credinta banului ! sunt spitale si scoli bine conduse dar ce facem cand director la cnadr este numit un popa,un serviciu este condus de o inginera textilista.pana nu dispare interesul politic in economie nu vom avea scoli,spitale,drumuri .fara credinta ne-am sfasia intre noi !

  • Draga Daminica, intreaba cei mai mari doctori si vezi ce o sa-ti spuna , ca ei nu vindeca, trateaza, dar Dumnezeu vindeca, cel mai mare neurochirug pediatru, a scris cateva carti Ben Carson, lua cazurile pe care nimeni nu vroia sa le ia, a spus , in anumite momente nu stiam ce sa mai fac, si ma rugam , si parca Dumnezeu a lucrat prin mainile mele, ca sigur nu eu am taiat acolo. Te rog sa citesti despre Parintele Luca al Crimeii , foarte mare neurochirurg, era atat de bun incat odata i-au spus copii ca dintr-un teanc de hartie sa taie exact 7 foi de hartie si marele chirurg exact atatea a taiat, nu opera niciodata fara Icoana Maicii Domnului in sala de operatie, si multi altii, de regula cei mai buni, cu cele mai bune rezultate o sa-ti spuna ce am scris mai sus

 34. Acest „manifest” muzical e o ofensa adusa lui Dumnezeu Insusi. Aceste personalitati media, din care unele dintre ele, specific unele, nu au nicio legatura cu ideea de smerenie, isi folosesc simpatia si respectul pe care il oamenii de bine pentru imaginea domniilor lor, asumandu-si o calitate extrem de grava si ofensatoare in acelasi timp: aceea de a „propovadui” publicului ceea ce ii place lui Dumnezeu. Din punctul meu este o blasfemie totala! Nici un preot, calugar, episcop sau teolog din cadrul bisericii ortodoxe nu va face o afirmatie de genul: „Lui Dumnezeu ii place….”. Asta ar insemna sa admitem ca avem o intimitate cu Dumnezeu si stim (in detalii: spatii mici, lemn) ce ii place si ce nu-i place lui Dumnezeu. Si chiar asa daca ar fi, aceasta „grupa de 33” (numar ocult masonic), omit faptul ca, Sfanta Masa a oricarei Biserici este din piatra, precum si Sfantul Mormant al Mantuitorului Iisus Hristos, fiind stiut ca aceste Sfinte Locuri sunt „preferate” de Dumnezeu pentru intalnirea cu omul. Pentru buna stiinta a tuturor celor interesati, „lemnul” (pomul din Rai) a fost materia ispitirii, si tot „lemnul” Crucii a fost materia patimirii prin care noi, oamenii pacatosi am fost rascumparati. Chiar Iisus Hristos a pedepsit „lemnul” (maslinul neroditor) in locul omului fara fapte. Asa ca, dragi „propovaduitori atotstiutori de cele de sus” „lemnul” in toate formele lui este viata si ni l-a daruit Dumnezeu pentru hrana in primul rand. As prefera sa car mii de metri cubi de piatra sa zidesc ceva, decat sa tai un pom pentru lemnul lui. Calauzitori orbi, de ce nu ati facut un cantec despre „lemnul” care pleaca in Austria? Sau asta deranjeaza! Catedrala se va face oricum, este un simbol al vointei acestui popor, este un omagiu adus tuturor celor care si-au dat viata pentru credinta si pentru neam, este o ofranda adusa lui Dumnezeu, nu pentru a-i satisface placerea, ci pentru a ne regasi ca „multime”, pentru a ne aduna, pentru a ne reunifica din dezbinarea in care ne-au adus atatia „vanzatori de tara” si „Iude” care au rupt si sfartecat acest popor si l-au aruncat la toti cei care ne-au pandit si muscat cu lacomie atatia ani. Credinta – asta ne-a mai ramas, asta mai tine Romania, iar aceasta catedrala este un simbol al credintei noastre care deranjează, e arca noastra, si nu o s-o facem din lemn, pentru ca noi, romanii ortodocsi vom mai ramane aici, pe aceste meleaguri inca vreo cateva secole. Traim vremuri in care suntem cernuti printr-o sita foarte fina, si va zic ceea ce scrie in Sfanta Scriptura la Matei 7:13-14: „Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.” Doamne ajuta!

  • Doamne ajuta ! Frumos ai mai raspuns !!! BRAVO TIE !!! Iti urez ca sarbatoarea Pastelui sa iti aduca lumina fericirii in suflet si intregii tale familii !!!

  • Chair nu doriti sa va folositi materia cenusie pentru a formula o idee care sa va apartina? De ce sa preluati un refren dintr-o „cantare” a altcuiva? Banuiesc ca atunci cand iubitul/prietenul/sotul va intreaba daca-l iubiti (sau cat de mult il iubiti), sau atunci cand dumneavoastra va asteptati sa isi exprime sentimentele, ceea ce sperati sa auziti nu este „iubire, bibelou de portelan/Obiect cu existenta efemera”..?

 35. Nimeni, din acest clip, nu lupta impotriva ortodoxismului sau al religiei. Lupta impotriva investițiilor fara noimă. Un spital ar fi fost mult mai bun, sau achiziționarea unor aparate medicale pt spitalele actuale, sau achizitionarea de aparatura si rechizite scolare, sau asigurarea salariilor unor medici in sistemul medical sau profesori pt tot restul vieții noastre si a lor, sau investiția in învățământ si IMM-uri, sau, sau, sau. Este un mesaj clar. Nu trebuie sa fiu îmbrăcat in aur, sau sa stau in case de cult imbracate cu pietre pretioase pentru ca Dumnezeu sa ma asculte. Eu susțin acest tip de mesaj.

  • Culmea este ca asa a s-a pronuntat si unul, il chema Iuda, cand o femeie a turnat pe capul Fiului lui Dumnezeu un vas de mir de nard foarte scump. Aparent o risipa, o cheltuiala fara noima, nici macar investitie. Nu se putea vinde mirul si cu banii obtinuti sa facem scoli si spitale? Impotriva bunului simt comun si a normalitatii, Iisus aproba gestul femeii, ba mai spune ca oriunde se va propovadui aceasta evanghelie va fi pomenita si fapta ei. Si uite asa s-a suparat Iuda si a plecat de la masa ducandu-se cam de-a dreptul sa il vanda pe Fiul lui Dumnezeu. Asa ceva nu se putea rabda.
   Dumnezeu se uita in inimile noastre, bogati sau saraci, cum ne-am nimerit pe lumea asta, si este foarte bine. Nu te impotrivi pana nu cercetezi.
   Noi nu meritam dar ma gandesc la amaratii aia care au cazut pe toate campurile de lupta, la toti chinuitii din puscariile comuniste, la neamul asta parasit si incoltit din toate partile de atata amar de vreme. Nu pentru patriarh, nu pentru noi cei care tradam si cedam in fiecare zi ci pentru jertfa acelor suflete. Nu ar fi tinut Dumnezeu tara asta fara aceasta jertfa.
   Gandeste-te si asa.

  • „Nu luota impotriva ortodoxismului sau A religiei! (gramatica de clasa a patra). Cat despre spital, in acest proiect este prevazuta si constuire unui spital. In alta ordine de idei: daca sunteti din Bucuresti, cred ca stiti ca Spitalul Coltea a fost unul dintre asezamintele spitalicesti construite de BOR. Sau ca primele Universitati din occident au fost ridicate de Biserica crestina. Iar la capitolul ‘investitiilor fara noima” pe primele locuri se afla cu totul alte „obiective”, pe care cred ca le cunoasteti, deja, foarte bine. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca salarizarea precara a medicilor nu se datoreaza „investitiilor fara noima” in lacasuri de cult crestine.

 36. Superb articolul. Sunt întru totul de acord cu cele menționate de Magda Campeanu. Dumnezeu sa va binecuvânteze în continuare cu înțelepciune și cuvinte alese 🙂 precum a făcut-O și în acest articol.

 37. nu stiu multe, nu ma pricep nici la teologie si din pacate ma scarpin in cap cand aud cuvantul democratie… CRED insa in DUMNEZEU! si imi vine in minte o vorba din alta tara referitor la videoclip: ” people in glass houses shouldn’t throw stones..” Ceea ce mai cred este ca sunt oameni care ar trebui trasi la raspundere cu privire la starea econmica a tarii, dar ei se afla in functiile de conducere, cu siguranta nu in Biserica, oricare ar fi denminatia religioasa, dar mai cu seama nu in cea Ortodoxa. hai sa luam la rost oamenii care trebuie luati la rost in privinta nemultumirilor banesti, si sa-i felicitam si incurajam pe cei care doneaza, oricare ar fi cauza pe care o sustin, caci atata vreme cat stam si ne dam cu parerea, nu actionam in niciun fel. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu si sa ne dea discernamant, caci de asta avem nevoie… ca sa intelegem ce e smerenia, si cat de greu este sa ajungi la smerenie, sa fii smerit si sa ramai smerit…

 38. Artitistii din acest clip au vazut cumva Vaticanul,si alte catedrale ale Romei? Acesti formatori de opinie, s-au minunat vreodata de impresionantele lacasuri de cult de pe alte meleaguri,biserici ,catedrale, moschee….S-au Dumnezeul lor nu prefera lemnul?Asta spune mult despre civilizatia unui popor.Poate si ei le-au construit in perioade nu tocmai prielnice unor asemenea cheltuieli,dar acum se mandresc cu ele,iar noi le admiram cu gura cascata, incercand sa scoatem din cele cateva ruine ale noastre mai mult decat e.Poate ar trebui sa incepem cu asta si sa incercam sa-i convingem pe Voiculescu, Sarbu Banica, etc sa le placa lemnul.Meschinaria asta nu li se potriveste deloc.Ar fi culmea sa apara Moscheea mantuirii altor neamuri in Bucurestiul si asa pestrit.Atunci va fi prea tarziu domnule ….am un lapsus….liderul trupei Taxi.Mai ganditi-va putin,cautati in strafundul inimii,chiar credeti ca nu avem nevoie de aceasta catedrala? Nu mai aveti nimic de cantat? Ar fi greu de suportat pentru voi sa stiti ca acolo sunt o parte din banii vostri in loc sa fie in buzunarele unor excroci? Hai sa mutam atentia,de la lucrurile cu adevarat grave care se intampla in tara asta, pe un subiect care ar putea ajuta la intarirea identitatii noastre nationale.Haideti sa fim carcotasi atunci cand e vorba de religia noastra si sa-i lasam pe altii sa castige teren intre-o lume in care pastrarea religiei confera putere unei natiuni.

 39. cumva acest mesaj anticrestin face parte din incercarea de abatere de la credinta? de la accidentul de la colectiv s-auinmultit atacurile la crestinism si in special la ORTODOXIE ! cui foloseste aceasta negare ?

  • Cineva are interes ca atentia romanilor sa fie indreptatat impotriva credintei stramosesti. Se stie ca indiferent de atac, la ora actuala cea mai credinbila institutie din tara este biserica. Deci ei au tot interesul s-o atace inidiferent cat de multe minciuni trebuiesc folosite.

  • Cei care au produs masacrul de la Clubul Colectiv aveau mai multe puncte de atins : 1 schimbarea guvernului, 2 schimbarea anumitor oameni politici din teritoriu si inlocuirea lor cu altii la fel de corupti dar obedienti regimului lui Johannis 3 inlocuirea catorva elemente de stabilitate din structurile serviciilor secrete romanesti 4 Lovirea in satanisti identificati cu Rockerii 5 Lovirea in sfanta Biserica Neamului Romanesc 6 invrajbirea populatiei Romaniei 7 destructurarea unitatii romanilor (atata cat mai e) etc

  • Constructorilor de moschei uriase! Precum aceia care spuneau: ,Moscheile sunt cazematele noastre, cupolele- căștile noastre. Minaretele sunt baionetele noastre, ale credincioșilor. Soldații noștrii, această armată sfântă a păstrării credinței mele în Allah Atotputernic. Călătoria noastră este este destinul nostru. Sfârșitul este martiriul.”

 40. Zeci de scoli s-au inchis si altele se vor inchide din lipsa de elevi. Construirea unor noi scoli e o fantezie. Mai multe spitale au fost inchise de Stat, desi Statul incaseaza C.A.S., nu Biserica. Daca s-ar renunta la tigari, alcool si droguri, jumatate din spitale nu s-ar mai umple. Daca nu s-ar mai bea in loc de apa sucuri acidulate si nu s-ar mai manca atata hrana industriala, ar fi si mai bine.Daca oamenii ar tine post, ar merge tot mai rar la spital. Daca 25% din spaga medicala ar fi directionata spre utilarea spitalelor, cred ca ar fi arhisuficient. Desigur, daca mafia pharma si-ar incetini activitatea, iar licitatiile ar fi corecte. Nimeni nu a compus vreo melodie cand Bechtel a incasat sume uriase, iar apoi primeste despagubiri de la Stat. Nici pentru sumele ametitoare pentru constructia unor autostrazi inexistente. Nici pentru banii pierduti de la Bancorex, FNI, Caritas si multe altele.Trebuie sa cotizez pentru stadionul national la care nu ma duc niciodata, pentru avioane cumparate la mana a doua, pentru NATO, pentru UE. Ma gandeam candva ca e cam mare catedrala. Pe parcurs, am inteles ca acesti bani se duc de fapt la proiectanti, la constructori, la miile de muncitori care vor avea de lucru timp de cativa ani de zile. Asa ca m-am linistit. Un obiectiv turistic in plus nu poate fi decat benefic. Mai ales ca primele tiparituri au fost scoase de Biserica, primele scoli si chiar spitale tot aici au aparut. Citind ziarul Lumina, am inceput sa inteleg tot mai bine ce contributie uriasa a avut Biserica in istoria acestui popor, care din pacate vrea sa-si uite trecutul cu orice pret. Sunt arhipline salile la concerte ale unor vedete nationale sau internationale, pentru asta se gasesc milioane, la fel si pentru haine de firma. Avem mult mai multe mall-uri decat ar trebui, dam bani pentru a consuma subcultura manelista, dar o catedrala nu mai reprezinta nimic pentru noi. Poate ca e mare catedrala, dar in destule tari sunt obiective turistice celebre in intreaga lume tocmai catedralele, nu sediile din sticla si otel ale multinationalelor.

  • Catedrala este mare, insa in jurul ei exista un si mai mare proiect de ajutorare, de cercetare. Cand se v-a termina proiectul multi din cei care au atacat construirea Catedralei, vor primi ajutor din aceste locuri. Ma gandesc daca se vor smeri, se vor rusina sau daca vor avea curaj sa-si ceara iertare.

   „In ansamblul Catedralei Mântuirii Neamului, lucrarea spirituală de ordin liturgic, catehetic şi omiletic se va desfăşura în unitate şi completare cu lucrarea social-culturală prin Centrul de conferinţe şi Muzeul creştinismului românesc, social-filantropică prin cantina şi căminul pentru pelerini, şi social-medicală prin Centrul de diagnostic şi tratament, toate în incinta Catedralei noi.”

 41. Dacă credința noastră sta într o catedrala a neamului înseamnă ca ne am pierdut cu toți. A fi creștin și credincios nu cred ca înseamnă sa ai o biserica cât mai mare și mai frumoasa,din contra cred ca înseamnă sa îi ajuți pe cei nevoiași sa faci spitale scoli iar rugăciunea o putem face și într o biserica mai mica sau în propria casa.nu cred ca cei care se duc la biserica sunt mai credincioși ca cei care nu se duc.cred ca cu acești bani care se investesc în catedrala se puteau face niște spitale sau scoli ca și așa la educație și sănătate stăm prost.

  • Avem nevoie si de Catedrala si de spitale, cei ce spun ca vor spitale, le spun ca Cluj arena si stadionul din Bucuresti au costat ca 3 catedrale finalizate, 3… si avem asa mare nevoie de ele? mai mult ca de o catedrala care sa ne reprezinte? Ideea unei Catedrale a Manturii Neamului a fost prima data aparuta la marele scriitor Eminescu care i-a ales si numele, cititi argumentele lui, ca pana si pe regele Carol I l-a convins sa nu aprobe construirea unei catedrale catolice intr-o tara ortodoxa. Banii pentru scoli si spitale nu ii gasiti la Biserica, nu acolo s-au dus, s-au dus pe ,manusi chirurgicale de 300 de lei si paturi de 20000 euro, cand de la fabrica le iei cu mult sub aceasta suma, banii de la scoli s-au dus la fel, ma doare sufletul cand vad ca toti vorbesc de ce aud in presa, dar rar apar lucrurile bune ce le face Biserica Ortodoxa, de curand a fost inagura un spital, nenumarate clinici pentru bolnavii ce nu sunt asigurati, camine de copii, de batrani, proiecte pentru copii necajiti, numai de cateva zile Adriana Ene de la Trinitas, de la Bucuria Povestilor a terminat un proiect, de fapt o faza a lui deoarece se intentioneaza a se continua, extraordinar cu copii nevazatori, Patriarhul i-a premiat pe toti, nimeni inafara de Trinitas nu au dat la stiri , oare de ce? Cand avem un necaz mare nu la Biserica fugim? de prost a fugit romanul la Biserica din mosi stramosi? Nu… Cand era urgie pe tara domnitorii nostri declarau post de 3 zile in tara, porneau la lupta cu Crucea in frunte, si asa am rezistat ca neam, si numai asa o sa rezistam si de acum. Cati dintre cei ce ataca au dat mancare la un copil sarman, un copil, parintele de la Valea Plopului creste 400 de parca ar fi ai lui, le pregateste si zestre (fara nici un ajutor din partea statului deoarece militeaza impotriva avortului) , parintele Mihai Jar, cata jertfa, stiti ca a avut 3 infarcturi, si tot e acolo , langa copii, ai lui, ca statul i-a lasat. si atatia, parintele de la Bacau care ingroapa pe banii lui mortii neridicati de la morga, nu a aparut sa se laude la tv,nu posteaza videoclipuri cu ce face pe internet, tace si face, asta dragii mei romani e smerenie
   , Dumnezeu sa ne ajute, pe toti.

  • Fiti putin mai atent la cacofonii:”nu cre ca cei…” „cred ca cu”… Maretia catedralelor – fie ele occidentale sau rasaritene – reprezinta o forma de venerare a lui Dumnezeu, a Sfintei Treimi, la fel ca si vesmintele si odoarele slujitorilor Bsericii sau coroanelesi celelalte ‘regalii” ale monarhilor. daca studiati istoria Crestinismului si urmariti faptele de caritate infaptuite de acestea, veti vedea ca primele asezaminte spitalicesti, scoli si universitati au fost facute de Biserica. Ca identitatea spirituala a Europei este iremediabil marcata de crestinism. Ca initiativele si proiectele caritabile sustinute de biserica au in centrul lor Iubirea propovaduita de Iisus. Si ca rugaciunea facuta in biserica este totusi altceva decat cea facuta acasa, unde lap-topu-urile, tabletele electronice si televizoarele de ultima generatie constituie un „element de atractie” mult mai puternic… Nu vi se pare straniou ca in epoca mall-urilor, a vilelor si a autoturismelor uriase ne aratam, brusc, coplesiti de modestie si smerenie? iar ca cei care ne „instruiesc” printr-o „cantare” sunt tocmai aceia care, in viata de toate zilele, nu prea dau dovada de autentica modestie, smerenie si evlavie?

 42. Oameni buni, suntem zdraveni la cap!? Se opune cineva construirii ei !? Oamenii se opun locului din care si luau banii, si anume bugetul public. Daca voi donati din banii proprii, n-are nimeni nimic cu constructia ei, dar din moment ce noi n-avem bani pentru un sistem sanitar decent, n-avem bani pt drumuri decente, nu mai zic de autostrazi, atunci este perfect normal sa te opui finantarii publice pentru un asemenea proiect. Si in pmus se asta, voi ati vazut cat de mult strica constructia asta zona Casei Poporului !? Macar de o faceau altundeva… nu in spatele Casei Poporului, recunoscuta mondial ca fiind printre cele mai mari cladiri din lume.

  • Casa poporului, locul de unde din 89 se comanda distrugerea romanilor si Romaniei pas cu pas, este o constructie care este in mare parte in paragina. Mergeti de jur imprejurul zidului si o sa observati cu ochiul liber acestea. Daca Ceausescu ne-ar fi dat posibilitatetea sa ne spunem parerea despre construirea Casei Poporului, am fi spus ca poporul flamanzeste si nu avem nevoie de o constructie asa grandomana. Iata insa ca ea s-a construit si acum inceram sa ne mandrim, precum ca este cea mai mare din lume. Aceasta constructie insa nu are nici o legatura cu sufletul, ci numai cu banul. A fost voia Domnului ca in opozitie cu Casa Poporului sa avem ceva din credinta noastra stramoseasca: Catedrala!

  • Sa inteleg ca o catedrala, careia i se reproseaza proportiile „megalomane” si „costurile exorbitante” ‘strica peisajul”, dar asa-numita Casa a poporului (???!!!) este deasupra oricaror reprosuri, fiindca „este recunoacuta mondial ca fiind printre cele mai mari cladiri din lume” ??? Si ca datorita cofinantarii de la buget a Catedralei cu o suma (infima, in raport cu sumele „alocate” preferential altor proiecte atribuite pe spranceana sau nefinalizate (printre care, ce sa vezi, nu se numara nici spitalele, nici scolile, nici asezamintele pentru varstnici), alte proiecet de interes nationale nu vor putea fi derulate? Interesant. Pacat ca lucrurile nu stau chiar asa. uriasele sume ajunse in buzunarele „cui trebuie” ar fi fost arhisuficiente pentru ducerea la bun sfarsit a tuturor proiectelor . Asa cum spune chiar Iisus: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu. Pentru ca, asa cum ne invata chiar doxologia: În vremea noastră, în loc de „cele ce sunt ale cezarului” avem „cele lumeşti” şi problema se pune aşa: cele lumeşti, la vremea lor, cele dumnezeieşti, la vremea lor; dar oamenii s-au năpustit asupra celor lumeşti, iar cele dumnezeieşti sunt lăsate deoparte.

 43. a fi crestin inseamna sa ii dai lui Dumnezeu ce ai tu mai frumos, sa si El iti da tie de toate, numai sa ne gandim ce ne-am face fara lumna soarelui?
  apoi, ne mandrim oriunde in lume si ne reprezinta Voronetul, Agapia, Bisericile din Maramures, sa stiti ca stramosii nostri le-au facut cu mult mai multa jertfa decat dam noi pentru Catedrala Mantuirii Neamului, ce am zice noi acum ca ne reprezinta daca stramosii ar fi zis ca le trebuie Bolnite in loc de Manastirea Voronet, sau de Bisericuta din sat, sa nu mai vorbim ca scoala in Biserica s-a nascut, stiti cat aduna cate un sat pentru a cumpara o Bisericuta de lemn? Si era „bataie” pe ele, cat se bucurau sa poata avea si ei o Biserica, odata, intr-un sat s-a facut o Biserica noua, si pe cea veche au hotarat sa o dea unui sat care nu are, doua sate invecinate nu aveau , si oamenii au hotarat asa, satul care ajunge dimineata primul, poate lua Bisericuta, si stiti cata credinta a avut romanul? Dimineata cand oamenii s-au dus sa astepte reprezentantii celor doua sate care vroiau sa ia Bisericuta, au gasit acolo pe delegatii unuia dintre sate, au dormit acolo, ca sa fie primii…. sa aiba Biserica! acei romani care faceau si ii-le cu care ne mandrim acum peste hotare, cu atata rabdare , cu atata dragoste , cu atata credinta

  • Sa ni-l imaginam pe Stefan Cel Mare venind victorios din lupta inegala cu otomanii. Dupa ce i-au suierat un milion de sageti pe la urechi si si-a vazut luptatori scurtati de capete, strapunsi de diferite arme si calcati in picioarele cailor. Dupa ce a invins dusmanul mult mai numeros, deci, sa se intoarca si sa construiasca un spital frumos drept multumire adusa compatriotilor luptatori?
   De cate ori in viata nu ne-am zis in sine: daca scap si de data asta imi indrept viata, nu mai fac ce am facut pana acum si unii dintre noi chiar ne indreptam viata si dam Slava lui Dumnezeu dupa putere. Sunt oameni scapati ca prin minune din accidente care au contruit Biserici ca multumire adusa lui Dumnezeu. De ce nu putem sa gandim ca aceasta Catedrala este forma de multumire adusa de acest neam lui Dumnezeu? Uite, Doamne, am facut o Catedrala mare si frumoasa in care sa iti multumim pentru ca inca suntem aici si nu ne-a sters nimeni de pe fata pamantului. Puteam sa facem una mica si draguta in care sa fie liniste si pace dar am avut resurse sa o facem pe asta mare, iti place?
   Sa tinem minte ca fara ajutorul si voia Lui nu dainuiam si poate toata furtuna asta pornita in aceste vremuri tulburi impotriva acestei Catedrale este doar un semn ca trebuie sa sustunem construirea ei.

 44. Dragi mei ați citit biblia? Ați înțeles biblia? Știți cele 10 porunci? Eu zic să o mai citiți o dată…. Iisus Hristos a intrat în templu (=biserică) și a răsturnat mesele negustorilor. Da sau nu? De ce oare? Asta nu înseamnă că comerțul (negoțul) este interzis în biserică??? Eu cred că Dumnezeu este în fiecare dintre noi și ne putem ruga Lui oricând și oriunde. Credința este în suflet, NU în Catedrala Mântuirea Neamului. Dumnezeu să mă ierte dacă greșesc!

  • Andra, ai inceput bine insa te-ai indepartat abrupt, fara sa mai ai nici o baza din biblie. Ne putem ruga oricand si oriunde, insa in biserica ni se da Dumnezeu prin sfanta impartasanie. In biserica coboara Duhul Sfant prin rugaciunile preotilor. In biserica suntem in comuniune cu ceilalti.
   Catedrala se construieste zi de zi. Deci este o constructie care decurge. Noi vrem sa o oprim in aceasta faza sau ce anume se urmareste prin atacurile continue asupra ei si a bisericii?

   Sa ne uitam de jur imprejurul tarisoarei noastre si sa intelegem ca din 89 s-a daramat si nu s-a mai construit. Daramam continuu si prin parerile noastre care de cele mai multe ori sunt formate din prea mult privit la tv. Nu ma refer la tine, ci la toti care au starnit acest curent impotriva Catedralei.

 45. Chiar nu am citit niciun comentariu facut de antecesorii mei, insa raman la parerea ca aceasta asa zisa…C…….. a neamului nu este decat un buncar care are menirea de a adapostii pe nenorocitii care au aprobat construirea ei in detrimentul altor prioritati, stiu ei… Si credeti-ma, sunt un om cu frica lui Dumnezeu.

  • Sa dea Dumnezeu sa nu va regasiti vreodata in postura vechilor crestini care chiar au fost nevoiti sa-si gaseasca refugiu in fata navalirilor celor care i considera pe „oamenii cartii” (adica ai Bibliei – Biblios – carte) niste necredinciosi care trebuie trecuti pri sabie si foc sau „convertiti” cu de-a sila! Pentru ca atunci Catedrala (de ce va e sila sa scrieti acest cuvant? Asa o sa scrieti si M……..? Nu prea cred!) chiar va deveni un buncar. Care insa nu-i va „adaposti pe nenorocitii” de care vorbiti cu atat dispret… Ci pe toti aceia care vor spera sa (mai) rama in viata. Se dea Dumnezeu sa nu se ajunga la asa ceva! Daca studiati ce s-a intamplat in Evul Mediu, sau aveti rabdarea sa vizionati capodopera tarkobskiana „Andrei Rubliov” veti intelege mai usor despre ce va vorbesc. Numai bine!

 46. https://www.youtube.com/watch?v=V2IJjN9mjJY&feature=share Acest reportaj nu a fost facut aiurea oameni buni treziti-va , exact cum cei ce ne conduc institutiile au o mare parte din vina „DE CE SUNTEM IN HALUL ASTA ” exact asa sunt si cei de la conducerea ortodoxiei in Romania venind de la ce-l mai sus pus pana la ultimul sunt toti pe profit , interes samd. Am devenit ca si TIGANII pe care i-am invinuit ca ne-au facut tara de rusine oriunde au mers , avem o tara bolnava financiar dar noua ne trebuie MEGA BISERICA , tiganu are cocioaba ce pica pe el dar omu vrea plasma cat tot peretele ….. desteptati-va oameni buni.

 47. Vad ca este criticata construirea Catedralei Mantuirii Neamului. De ce nu lanseaza cei de la Taxi si o melodie impotriva pensiilor speciale ale parlamentarilor. Sau impotriva bugetelor imense alocate anual Parlamentului si Presedintiei? Din banii acestia se pot construi lejer 2 catedrale si vreo 5 spitale regionale. Daca vrem sa ducem totul la extrem, poate vreti sa daramam si Palatul Parlamentului? Si el consuma sume enorme de la bugetul de stat.
  Multi cer constructia de spitale. Acestea exista, dar multe au fost inchise din interesele meschine ale unor persoane. Iar pe cei care spun ca ar trebui donati banii spitalelor ii intreb cine ii opreste sa doneze? Eu sunt in Consiliul de Administratie al unui spital si nu am vazut niciun cantaret, niciun actor, ba chiar sunt foarte putine persoane fizice care sa doneze ceva spitalului. In schimb, parohia din oras doneaza.

 48. Am o lista despre ce putem face cu banii destinati unei astfel de constructii:
  – adapost pentru femeile si copiii abuzati in familie
  – adaposturi pentru batranii abandonati in gospodarii uitate de lume, cei ce se hranesc cu jumatate de felie de paine pe zi
  – adapost pentru orfanii si aurolacii de sub Bucuresti, educarea acestora si integrarea in societate.
  – adapost pentru animalele fara stapan, derularea unei campanii la nivel national de sterilizare obligatorie si EDUCAREA populatiei .
  Sa mai continui?? Nu ajung banii……
  Eu propun ca toate bisericile sa contribuie financiar la aceste proiecte de mai sus, sa infiinteze cu fonduri proprii cantine pentru saraci, sa aiba proiecte de educare religioasa corecta a copiilor prin infiintarea Scolilor de Duminica si asa mai departe……
  Si mult mai multa SMERENIE…….

 49. Haideti sa nu fim ipocriti. Nu din cauza bisericii nu avm noi spitale, scoli si case de copii!! Recunostinta pentru toate lipsurile si neajunsurile Romaniei de astazi trebuie transmisa tuturo guvernelor celor 26 de ani de hotie si minciuna de pana acum. Domnisoara nu a inteles mesajul cantecului, asa cum nici multi dintre noi nu au facut-o , dar nea-m repezit sa scuipam cu retorica lansata pe internet de toti zmintitii. Taxi si prietenii nu sunt impotriva credintei stramosesti, nu condamna religia si biserica, ci constructia unei cladiri uriase care nu se regaseste in traditia ortodoxiei romanesti. Este o diferenta mare. Trebuie insa sa admitem ca si trupa Taxi comite o eroare. Acest proiect nu este rodul vointei actualei conduceri a bisericii ci este mostenirea lasata peste veac de cei ce au faurit Unirea din 1918 care doreau sa cinsteasca astfel uniunea spirituala a tuturor romanilor. Nu este nimic gresit in dorinta unui popor de a avea un simbol maret a puterii sale spirituale. Faptul ca nu este in traditia nostra milenara constructiile megalitice, nu inseamna ca nu am dorit asta, ci ca nu ne-am permis-o datorita timpurilor vitrege. Dorinta de inalt s-a manifestat in toate timpurile, marturie stand doua cele mai inalte biserici de lemn din Europa Mănăstirea Săpânța-Peri si Biserica din Șurdești. Altceva trebuie sa ne ingrijoreze pe noi si anume opulenta si luxul instaurat in viata bisericii noastre stramosesti. Cum pot predica monahii si preotii, cumpatarea, smerenia si lepadarea de sine, coborand din X5, Q7 si S-Klasse in fata unor sarmani care poate si-au dat ultimii bani pe lumanarile de la biserica? Cum mai sunt manastirile locasuri ale credintei si curateniei spirituale daca calugarii sunt cuprinsi de febra afacerilor si banilor? Acestea sunt intrebarile .

  • Da, este smintitor sa vezi calugari si preoti coborand din masini atata de scumpe ca acelea pe care le enumeri daca nu exagerezi marcile respective. Cum pot predica ei smerenia? Eu ma chinui de amar de vreme sa fac ce zice popa si daca popa zice bine trec cu vederea faptele lui. De ce? Pentru ca suntem oameni si avem slabiciuni. Nu vreau sa le tin partea dar de cate ori sunt revoltat pe motive ca astea imi pun intrebarea ce as face eu daca mi s-ar crea, asa, niste situatii din care sa imi trag un S-Klasse, ce as face? Si ma mai gandesc ca printre ei sunt si unii care in ascuns mai si varsa lacrimi ca nu se pot lepada de acel S-Klasse, or fi si d’astia.
   Ce zicea Parintele Cleopa? Daca vezi un popa beat in sant sa te duci sa ii saruti mana.
   Este cine sa judece. Iarta-ma.

 50. La cati bani se fura in tara asta, eu nu vad de ce ar trebui abandonata o ideie buna, dupa care sa mai ramana cate ceva si de pe urma noastra, a oamenilor acestei tari. Nu Catedrala este cea care ne umileste si ne ingenuncheaza! … Banii sunt la hotii din politica, asociati in clanuri mafiote. Acolo bateti seaua … Oare chiar este atat de greu de inteles ca se lupta pentru destramarea noastra, pentru pierderea identitatii spirituale! … „destrama si condu” Miliarde de EURO au fost scosi din tara si depusi la diverse bancii aiurea prin lume, au fost facute colecte de catre diverse secte iar banii au luat drumul strainatatii, la „sediu” sarlatanilor iar noi ce facem?! Ne lasam manipulati de o adunatura, fie ei si artisti, straina de interesele noastre. Romanii adevarati, cu discernamant, nu ar face asa ceva, nu lovesc in sufletul acestei natii, fie ei si actori … prosti sunt peste tot!

 51. Matei 6:5 „Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
  Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.”
  Dumnezeu nu are nevoie de catedrale cu turle aurite.

  • Cu siguranta, asa au gandit toti cei care au inaltat, in lumea ortodoxa, catedrale si biserici impunatoare. Ce or fi avut in cap? Atata amar de Parinti ai bisericii nu au dat peste versetul asta in Scriptura?
   Ai dat cumva Un Leu pentru Ateneu? Dumnezeu are nevoie de cultura? El personal nu dar o ingaduie. Multi L-au descoperit pe El prin intermediul artelor frumoase.
   Acum cu rugatul in camara inimii aveti dreptate dar pentru o Sfanta Liturghie tot la biserica sau chiar la catedrala trebuie sa mergi daca nu cumva ai alte apucaturi.
   Puteti sa dati Slava lui Dumnezeu in camara inimii si sa le ingaduiti altora sa inalte o Catedrala ca forma de Slavire. Nu va costa nimic ba dimpotriva veti da dovada de respect si intelegere pentru fratii crestini. Sa va zic imnul dragoste al Sf. Pavel?

 52. Doamna, cu tot respectul, de ce sunteti atat de inversunata in apararea unei constructii care nu are nicio legatura cu credinta? In apararea unui BOR corupt, care este precum negustorii din templul in care a intrat Iisus? Vorbeati despre echilibru, dar cum vi l-ati manifestat in textul de mai sus? Ce legatura are moscheea cu subiectul? Sunt la fel de mahnita citind textul dumneavoastra, cum declarati dumneavoastra ca ati fost urmarind clipul. Vara trecuta, mi-am dus copiii prin tara, si am oprit la biserici micute, ascunse in peisaje de vis din frumoasa noastra tara. Stiti, genul acela de biserici in care simti in suflet prezenta lui Dumnezeu si iti curg lacrimile fara sa stii de ce. Intr-unul din acele locuri sfinte, la plecare, am vrut sa donam parohiei niste bani. Domnul care avea grija de bisericuta, si care ne si povestise istoria acesteia, ne-a spus ca au nevoie pentru reconditionarea turnului de aproximativ 2000 de lei, ca s-au apucat de lucrare, dar au ramas fara fonduri. Mirati, suma necesara nefiind f mare, am intrebat de ce nu doneaza enoriasii din zona bani. Raspunsul a fost ca donatiile nu sunt multe, zona nefiind foarte dezvoltata, iar marea lor majoritate e trimisa pentru constructia Catedralei, ca LI SE IMPUNE ACEST LUCRU! Dealtfel, afisul BOR prin care se solicitau bani pt Catedrala trona chiar pe usa de la intrare, ca dealtfel la toate celelalte biserici din tara. Aceasta catedrala inutila UCIDE biserica asa cum o stim noi si credinta oamenilor.

  • Stimata doamna, poate ca ar fi de mare folos sa recititi definitia cuvantului „inversunat/a, inversunare” in dictionarul explicativ al limbii romane. Va rog sa ma credeti ca aceste cuvinte nu se confunda nici cu „tristetea”, „mahnirea” sau cu sincera „ingrijorare” in fata unor atacuri vadite la adresa crestinismului si – implicit – a celor care sunt marturisitori ai acestuia. Cat despre Templul din care Iisus i-a izgonit pe vanzatori: recititi acesta parte a noului testament pentru a o intelege cu adevarat.. Iisus nu i-a izgonit pe cei care vindeau obiecte de cult (chiar asa: credeti ca toata lumea ar trebui sa caute mai intati o librarie ortodoxa pentru a cumpara obiecte de cult? Sau lumanari, inainte de a merge la liturghie?) – ci pe cei care faceau negot acolo si pe „schimbatorii de bani: „Și a intrat Iisus în templu și a alungat pe toți cei ce vindeau și cumpărau în templu și a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor care vindeau porumbei. Și a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!” Sa inteleg ca dumneavoastra aveti cunostinta de toate faptele (si infaptuirile) clerului ortodox din tara si, ca, prin urmare, ii puteti judeca pe toti cu aceeasi masura, acuzandu-i, la gramada, de lacomie? Si ca nu se poate „simti in suflet prezenta lui Dumnezeu” decat in „biserici micute”? Inseamna ca aceia care se duc la liturghie sau pur si simplu intra sa se roage intr-o biserica mare sau o catedrala, sunt, de fapt, lipsiti de credinta? Sa fie oare credinta o simpla emotie (fie ea cat de puternica)? Viata si sacrificiul lu iisus par a ne spune altceva. Este nevoie de multa tarie pentru a-ti marturisi neabatut credinta in Dumnezeu… Cat despre povestea cu preotul de tara care nu beneficia de fondurile necesare pentru renovarea „bisericutei” pentru ca „enoriasilor li se impune” sa doneze toti banii pentru construirea Catedralei, permiteti-mi sa ma indoiesc. Afisul care „trona” la intrare probabil ca nu facea decat sa-i indemne pe oameni sa doneze, fiecare dupa vointa si putinta sa, bani pentru catedrala. Un asemene afis am vazut si la intrarea in catedrala catolica Westminster (nu Westminster Abbey! aceea e anglicana) din Londra, unde am donat, de bunavoie, suma modica de 5 lire sterline, contribuind astfel,absolut benevol, la renovarea uneia dintre cele impresionante catedrale catolice in stil bizantin pe care mi-a fost dat s-o vad. Si asta fara a interpreta mesajul afisat ca pe o obligatie impusa de niste prelati verosi si lacomi de bani. Nici un lacas de cult crestin, indiferent de dimensiunile sale, nu poate „ucide” credinta cuiva. Relativismul, „marxismul cultural”, – in fond absenta unei credinte adevarate si puternice, intemeiate pe principiul / mesajul cristic al iubirii – numai acestea o pot UCIDE.

 53. Melodia intitulata foarte sugestiv „Smerenie” atrage atentia asupra trufiei BOR si asupra abandonarii valorilor crestinismului. Luxul exagerat in care traiesc capii bisericii contrasteaza puternic cu lipsa lor de preocupare fata de nevoiasi, batrani, copii defavorizati.

  • Sau asupra trufiei noastre, care ne grabim sa-i condamnam pe altii de „abandonarea valorilor crestinismului”, inainte de a reflecta mai adanc si a ne intreba daca nu cumva chiar noi, „judecatorii absoluti(sti)” nu ne facem vinovati de acest pacat al trufiei. Care sunt faptele si initiativele caritabile pe care noi insisi le infaptuim sau carora ne alaturam? Cum ne purtam fata de semenii nostri? Ce vorbe sau gesturi frumoase, cu adevarat crestinesti, am rostit sau am facut noi insine, in existenta noastra de zi cu zi? Ce reprezinta pentru noi cele zece porunci si cat de consecventi suntem in respectarea, ad litteram, a Decalogului? Cat de mult ii respectam si ii ajutam macar pe cei apropiati noua? Cat de usor ne lasam (sau nu) prada ispitei de a-i judeca pe altii si de a-i trata in consecinta? Citind comentariile acuzatoare la adresa BOR ai zice ca suntem un popor de o modestie, smerenie,evlavie, credinta exemplara! Chiar asa sa fie???

 54. Cred ca suntem prea inversunati pe cei de la TAXI si pe persoanele ce apar in videoclip deoarece cred ca intentia lor nu a fost sa se manifeste antiortodoxie ci au atras atentia asupra faptului ca DUMNEZEU este prezent oriunde ,chiar si intr-o bisericuta de lemn si mai cred ca multi dintre cei ce apar acolo nu sunt ATEI!!Eu sunt o persoana care a trecut printr-o boala grea si sunt convinsa ca rugaciunile mele catre Dumnezeu m-au ajutat sa ma vindec!De multe ori cand mergeam la tratament la Institutul Oncologic Bucuresti si cand nu-mi era f.f. rau dupa tratament intram in bisericuta de lemn in stil maramuresean ce se afla la doi pasi de Institut si ma rugam pentru mine si cei bolnavi ca si mine si intr-adevar simteam caldura lemnului ,si-l simteam pe Dumnezeu atat de aproape intr-un spatiu atat de mic si intim!Fiecare sa se roage unde vrea,intr-o biserica mica sau mare ,din ziduri de beton groase sau din lemn si veti vedea ca e mai cald in cea de lemn!Sa fim buni,sa nu blestemam pe nimeni care gandeste altfel decat noi ,sa nu uitam ca suntem in postul Pastelui si degeaba postim ,ne marturisim si ne impartasim daca scoatem flacari pe nari si suntem atat de inversunati si ne revarsam cu atata ura impotriva celor ce si-au spus un punct de vedere si NU AU INTERZIS NIMANUI SA CREADA IN DUMNEZEU ,SA SE ROAGE ,SA CONTRIBUIE CU CAT POATE LA CONSTRUIREA CATEDRALEI! Am castigat dreptul de a ne exprima liber opiniile ce pot fi acceptate de toti sau nu!!

  • In lumea anglo-saxona s-a incetatenit obiceiul de a-i eticheta pe cei cu care suntem in dezacord – si asta indiferent de modul in care este exprimat acest dezacord – prin cuvantul „hater/s”. Vad ca la noi se foloseste, fara prea mult discernamant, termenul/cuvantul „inversunat”. A sesiza scopurile mai putin vadite – cel putin la prima vedere – ale unui mesaj care nu are nimic de-a face cu adevarata „smerenie” nu inseamna insa nici a fi trufas, nici inversunat. Ci a sesiza niste dedesubturi acolo unde acestea exista si a semnala ipocrizia atunci cand te intalnesti cu ea. N-am avut niciodata impresia ca romanul este obsedat de dimensiunile lacasului de cult pe care-l frecventeaza, sau ca ar cauta cu lumanarea „bisericutele de lemn”, ferindu-se ca de foc sa puna piciorul in vreo catedrala. Dar se pare ca m-am inselat! Nu, romanii haladuiesc ore intregi in weekend prin mall-uri, dar se duc la liturgie sau sa se roage numai in lacasurile crestine mici, de lemn. Inseamna ca cei care pasesc in bisericile mari, de piatra, sau in Biserica Mitropolitana sunt fie necedinciosi, ori turisti straini, sau extrateresti, mai stii? Inteleg ca si Apostolii l-au simtit pe Iisus numai in „:caldura lemnului” (dar nu in aceea a lemnului Crucii, nu, in aceea a lemnului din care era construita biserica!). Atunci sa daraman Bazilicaf. Petru de la Roma si sa-l anatemizam pe imparatul Constantin cel Mare pentru cutezanta de a fi ctitorit Catedrala Sfintii Apostoli de la Constantinopol…Si Biserica Negra de la Brasov… sau Biserica Stavropoleos din Centrul Vechi. Ori Mitropolia din Bucuresti. Si sa navalim in bisericile de lemn de la Muzeul Satului.

 55. Dragii mei,sunt din Iasi unde mindria Moldovei este Mitropolia cu Prea Sfaanta Parascheva si cu sutele ei de bisericute,dar dand intru la Mitropolie cit este de mare nu ai loc sa arunci un ac. Oamenii stau ca sardelele si asteapta cu multa rabdare sa primeasca o binecuvantare de la Sfinta.Si sa nu credeti ca in biserica vin numai cei saraci lipsiti de speranta,NU ! am vazut oameni invatati doctori, profesori e.t.c. care stau si asteapta sa se termine slujba.Da ma-s bucura ca Biserica Neamuluisa fie atat de frumoasa si mandra INCIT acesti oameni care se considera mai presus de orice sa le fie rusine sa vorbeasca asa despre biserica. ortodoxa.Dar cand a fost vorba de moscheea araba nu sa comentat.Intr-o tara cresin ortodoxa sa construiesti cea mai mare moschee. Ce ? transformam Romania in tara plina de arabi.Sper sa apuc sa vad aceasta Biserica a Neamului. Doamne ajuta !

 56. Cei care cred in Domnul Hristos nu trebuie sa se sperie. Aceste evenimente au fost prevazute in Biblie – caderea de la credinta crestina si venirea Antihristului. Asta inseamna ca ne indreptam rapid spre anii apocaliptici in care vor fi mari distrugere materiale si de vieti omenesti. Pastrati credinta vie in sufletele dvs. si nu va luati dupa denigratori, indiferent din ce parte a societatii provin. Domnul va da fiecaruia dupa faptele sale!

 57. Haideti sa deschidem ochii si sa vedem ca de fapt biserica numai reprezinta ceea ce a fost, biserica a devenit un fel de afacere care nu este impozitata la fel ca celelate afaceri. Sa donam bani bisericii pentru a umbla BOR-ul in masini ultimele modele, pentru a construi vile, pensiuni si complexe de cazare in care se cazeaza dupa principii preferentiale. Am sa dau cateva exemple de replici pe care le-am primit de la preoti: .1. am organizat o actiune de Craciun prin care am ajutat familii cu situatie sociala precara, dar care aveau copii eminenti si am vrut sa vindem prajituri facute de voluntari la enoriasii unei biserici, insa parintele nu ne-a dat voie, spunand ca lui nu i-au platit nici cotizatia la biserica, dar sa ne mai cumpere noua prajiturile . 2. Am fost la o actiune de ecologizare in Calimanesti si am trecut pe la manastirea Cozia cu voluntarii, era la sfarsitul slujbei si se servea si masa. Am intrebat preotul daca pot si voluntarii sa mearga la masa si mi s-a raspuns ca numai cei care au contribuit cu ceva la biserica pot sa mearga si exemplele pot continua.
  Sa nu ma intelegeti gresit, cred in Dumnezeu cu tarie dar mi-am pierdut increderea in biserica romana pe care au transformat-o intr-o afacere nu un loc unde sa primesti o povata, sa te incarci cu smerenie si credinta.

  • Biserica este trupul lui Hristos si are multe madulare. Iar unele dintre acestea suntem chiar noi, credinciosii, cei care-l marturism pe Hristos. Asa ca atacand si invinovatind BOR de toate relele din lume nu facem decat sa ne invinovatim, in acelasi timp pe noi. De reflectat!

 58. Il intreb pe Dan Teodorescu: Dupa ce l-ai gasit pe Dumnezeu intr-o biserica mica, ce ai facut?
  Ai compus aceasta piesa care nu este nici cintata, nici recitata, ai mai gasit anumite persoane care sincer nu stiu in ce masura sint sa spuna ce prefera Dumnezeu si l-ai lansat in Postul Pastelui, pe principiu: Ce ne trebuie mare Catedrala unde sa se oficieze Sfintele Liturghii, slujbe la care Hristos se urca de fiecare data pe cruce>
  Cu alte cuvinte, ce va trebuie credinta, ce va trebuie Hristos?
  Luati-l in brate pe Mahomed pt ca nu avem nimic impotriva construirii uriasei moschei.
  Cind s-au construit toate marile catedrale ale catolicilor, tot asa s-a reactionat?
  Draga Dan, incearca din nou cu un alt vis, in care sa intelegi intr-adevar ce e smerenia, in care sa intelegi ca Hristos a spus: Nu judeca, ca sa nu fii judecat.
  Un vis in care pina si Dumnezeu judeca omul abia dupa ce moare si ca nu sintem noi indreptatiti sa judecam Biserica sub nici o forma.
  Pina atunci incearca sa compui ceva asa cum ai mai facut-o

 59. Parerea mea este ca acest videoclip manifest nu are alt scop decat sustragerea atentiei opiniei publice ortodoxe de la adevaratele probleme care ne asteapta. Spun asta pentru ca proiectul de construire merge inainte, graficul se respecta iar donatiile vor spori chiar. Ce au reusit ei este impartirea crestinilor ortodocsi din Romania in doua tabere ( pro si contra Catedralei) precum si o proasta imagine a PF Daniel. Adica ii lasa pe prosti sa se certe intre ei (sa vezi de acum dezbateri pe posturile TV) iar Ciolos&comp isi vede nestingherit de agenda impusa de la Bruxeles: introducerea de sanctiuni pentru parintii ce nu vor sa-si vaccineze copii precum si introducerea EDUCATIEI SEXUALE in scoli. Poate nu stiti si cred ca nu este intamplator dar lansarea acestei melodii coincide cu etapa dezbaterii “publice” (care numai publica nu este) a modulului de educatie pentru sanatate (in fapt e vorba despre EDUCATIE SEXUALA) care se desfasoara in fiecare judet din Romania la sediul fiecarei DSP. Doamna Magda Campeanu de ce nu informati oamenii cu constiinta ortodoxa sa participe la aceste dezbateri sau de ce nu participati si dumneavoastra la acele dezbateri pentru a preintampina inocularea copilor nostri a ideilor perfide din EDUCATIA SEXUALA cum ar fi indemnul de a-si incepe viata sexuala cat mai devreme sau ca homosexuitatea este normala ! Si mai stiti ca studenti “voluntari”, platiti de nu stiu cine de la Societatea Studentilor medicinisti au inceput cursurile de educatie sexuala in scoli. In Sibiu, de exemplu, acesti studenti “voluntari”, platiti de nu stiu unde, au predat fara acordul parintilor la scolile generale. Nu am participat la aceste cursuri dar stiu de la o persoana de incredere ca au adunat fetele djn clasele a V-a si a VI-a si le-au explicat niste lucruri pe care nu le pot reproduce aici.Copilele au fost chiar incantate, punand intrebari legate de ce anticonceptional ar fi mai potrivite pentru ele s.a.m.d. Iar dupa ce va fi aprobat mudulul educatiei pentru sanatate, si va fi introdusa ora obligatorie de edutatie pentru sanatate (EDUCATIE SEXUALA) noi cei care ne educam copii in duh ortodox, adica spunandu-le despre importanta castitatii pana la nunta, nu vom avea alta solutie decat sa fugim cu tot cu copii in creierii muntilor. Si ne vor placea lemnul si spatiile mici.

  • Ei, da, asta cam asa este. Dezbina si condu.
   Citind textul ma gandeam ce se poate face, caci cu mersul in creierii muntilor nu scapam?
   Singura sansa este sa facem ce au facut ninivitenii. Dar o facem?

 60. Nu avem nevoie de catedrala , nici de moschee .
  Avem nevoie de scoli , pentru ca sunt mult prea multi analfabeti , inculti, ignoranti in tara noastra
  Avem nevoie de spitale , pentru copii si adulti . Avem prea multe persoane care nu vad frumosul, nu aud adevarul si se prostitueaza profesional .
  Suntem condusi de hidosii politicii dambovitene si manipulati de siretii lideri politici .
  Suntem furati cu legea in mana , cu zambetul pe buze de toti pasmarghiolii politicii romanesti
  Nu stiu cand ne vom trezi , sau daca ne vom trezi curand .

  • Te rog sa imi spui daca abia acum ai descoperit ca nu sunt suficiente spitale si scoli. Afla ca spitale ar fi dar bani de salarii de renovarea si igienizarea , modernizarea si reutilarea lor au fost FURATI de actuala clasa POLITICA !!! avem si scoli, e adevarat cam putine dar si aici banii au luat acelasi drum deci NU BOR e de vina pentru furtul acestei cantitati nesimtite de bani ci Clasa politica in integralitatea ei !!!

   • Da, dar si cetateanul asa-zis „de rand” care inghite resemnat orice, cartind uneori pe la colturi sau, mai nou pe facebook ori pe diverse bloguri, se face complice prin tacere sau chiar prin participare, fie si indirecta, la hora coruptiei generalizate. Desteapta-te romane??? Natiune, fii desteapta! ne indemna nenea Iancu. Si noi dormim, domnule! constata tot el, cu amaraciune.

 61. Tristete si amaraciune! asta este gustul pe care mi-a lasat acest videoclip. suntem in postul Sf. Pasti! avem in fata un drum de parcurs spre Inviere. fara incercari nu am simti bucuria biruintei asupra ispitelor. insa din pacate semenii nostrii , poate frati in credinta au ascultat de glasul vrajmasului Bisericii Ortodoxe Romane, Lui Hristos Insusi. din toate taxele si impozitele pe care le dau asa zisului STAT, an de an, aproape de 30 de ani nu simt ca as fi avut vreo contributie la construirea vreunui spital, cand acestea se inchid, sau stau inchise, la mentinerea unei scoli in functiune cand satele tarii se micsoreaza, pensiile sunt mici, iar sanatatea este la pamant. sa stiu ca am contribuit la construirea unei catedrale ortodoxe si mai ales a Mantuirii Neamului,asa sa fie Doamne! asta stiu cu siguranta ca ma reprezinta, ca mosii si stramosii mei nu se rusineaza cu mine, ca domnii si voievozii neamului meu nu ma reneaga ca urmas al urmasilor lor. cu smerenie rog pe cei care au participat la realizarea videoclipului sa mai citeasca odata Sf. Scriptura si poate o sa ajunga la acel verset: ” si portile iadului nu o vor birui! sa ii ajute Bunul Dumnezeu sa nu mai lupte impotriva Lui. stim ce prefera Dumnezeu? vai noua: daca ar fi asa ar trebui sa fim in saci si cenusa imbracati, asemenea ninivitenilor , sa n plangem pacatele si sa cerem iertare si indurare pentru cele facute in stiinta si nestiinta. Dumnezeu sa ne ierte!

 62. Nu cred ca niste oameni care NU merg la biserica, gen cei din trupa Taxi si restul de 33, sunt in masura sa isi dea cu parerea despre ce prefera sau nu Dumnezeu.
  Nici eu si familia mea, care suntem platitori de taxe, nu dorim ca miliarde din bugetul statului sa se duca pe avorturi.
  Am donat pina acum pentru constructia Catedralei si vom mai dona si mai mult.
  Trimiteti sms la 857 pentru a dona 2 euro si nu va mai pierdeti timpul cu parerile tuturor.
  Daca altii sunt de parere sa se construiasca spitale si camine, sa doneze acolo. Nimeni nu ii retine.
  Imi plac faptele, nu vorbaretii.

 63. Poate i-ar ajuta daca ar citi un pic despre marele si impunatorul Templu din Ierusalim cerut de Insusi Dumnezeu!!! Oare, acolo, oamenii cum L-au gasit??!!

 64. Eu cred ca Dumnezeu prefera ca oamenii sa fie vindecati, educati , sa fie curati sufleteste si nu astepta sa construim catedrale megalomanice cu banii cu care am putea face multe fapte bune .Nu cred ca a fost suparat pentru ca italienii au adunat donatii 500 de ani pentru a termina Domul din Milano, nu cred ca este suparat pe spanioli pentru ca de aproape un secol aduna donatii pentru a termina Sagrada Família.Eu cred ca Dumnezeu are ca prioritati oamenii nu constructiile,asa cred eu.

  • Un mesaj ambiguu. Ca sa nu mai mai vorbesc de faptul ca, mai nou, mai tot romanul stie exact ce gandeste si ce vrea Dumnezeu. Cu toate ca in Biblie sta scris: Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele zice Domnul.

 65. Aceasta Catedrala ar trebui sa fie expresia materiala,concreta,vizibila,frumoasa ca nici o alta (vezi Mesterul Manole!) a credintei neamului,o afirmare a identitatii noastre crestine,o marturie in fata lui Dumnezeu si a lumii mai ales in aceste vremuri de apostazie aproape generala! Nu e de mirare ca starneste atata impotrivire! Dar tocmai jertfa,construirea ei in pofida impotrivitorului ii va creste valoarea!

 66. lucreaza diavolul din ei , dintotdeauna poporul roman a iubit pe Dumnezeu si pe Isus Hristos; acum vin anti-cristi, masoni, evrei, islamici sa ne subjuge . Ce este rau in o catedrala reprezentativa a credintei noastre ortodoxe ?, si rusii au si francezii si germanii si multe alte popoare au asemenea catedrale !

 67. Eu cred ca poti sa exprimi parerea ca o Catedrala megalomanica e peste puterile noastre, nu are sens ba din contra, e un simbol al derivei pe care o traverseaza institutia bisericii ortodoxe romane, sub actualii conducatori care au dovedit in multe ocazii ca nu ii fac cinste. Asta nu inseamna ca vrei mega moschee, ca nu crezi in Dumnezeu sau ca vrei sa distrugi religia ortodoxa si neamul romanesc. nu e despre Dumnezeu, e despre noi, iar agresivitatea reactiei multora dovedeste cat de departe suntem de ideea de smerenie, desi ne pretindem crestini.

  • Proiectul nu dateaza de azi. Ideea unei Catedrale a Neamului a fost sugerata inițial de Mihai Eminescu, fiind apoi susținută de Regele Carol I dar și de Regele Ferdinand. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca în cadrul Complexului Catedralei Mântuirii Neamului, Biserica Ortodoxă construiește centrul Social Medical, Casa Sfântul Apostol Luca. lnstituția va avea cabinete de consultații pentru diferite specializări, primări Urgențe, Imagistică, Laborator, dar și Bloc Operator și Terapie Intensivă. Iar faptul ca „celebra formatie Taxi” nu s-a grabit sa compuna ceva asemanator referitor la ideea de a construi o mega-moschee in Bucuresti (lucru care nu s-a intamplat nim macar in vremurile cand Tarile Romane plateau tribut Inaltei Porti…), arata cat se poate de limpede care sunt resorturile si scopurile acestei campanii „cu cantec”.

 68. sunt crestin, botezat romano-catolic. acesti inepti, ridicoli si pseudo-artisti de la TAXI m-au determinat sa donez pentru catedrala mantuirii neamului. in fond, ma simt integral facand parte din acest neam; martirii sunt ai Bisericii lui Hristos. Iar ei sunt fara vreo culoare confesionala.

 69. Cantecul este despre simplitate. Intr-adevar, poti sa te rogi si intr-o biserica mica, de lemn si rugaciunea ajunge la Dumnezeu.
  Sunt total de partea celor din videoclip.
  O constructie megalomanica, chiar daca e biserica, nu are nicio legatura cu credinta. E de fapt o biserica de 7 stele, care vad ca satisface setea de credinta a unora.
  Cate tari civilizate au inceput in ultima suta de ani constructia unei Catedrale? Vremea lor a trecut.
  Nu va framanta ca nu avem scoli, sau ca sunt de proasta calitate.Nu va framanta ca nu avem spitale, sau ca in alea pe care le avem se fura tot.
  Insa gasiti bani de donat pentru o biserica de 7 stele.
  Sunteti intr-adevar credincioasa….

  • In lipsa unor argumente de bun-simt si de buna-credinta se recurge la insulte de genul „gasti”. Frumos! In definitiv, nimeni nu v-a bagat mana in buzunar si nici nu v-a pus pistolul la tampla, obligandu-va sa faceti vreo donatie pentru constuirea acestei catedrale. Inteleg ca va place sa frecventati – sau macar admirati „hotelurile de 7 stele”. Catedrale de 7 stele nu prea exista. Probabil ca pentru dvs. e acelasi lucru. O biserica „megalomanica” (????) care satisface setea de credinta? Si eu care credeam ca pe dvs. va deranja presupusa sete de bani a unora! dar vad ca ceea ce va deranjeaza e „setea de credinta!” Interesant.

 70. DACA nu sunt de acord cu mastodontul de catedrala , asta nu inseamna ca nu as mai fi un bun crestin , sau as opta casi orientare religioasa spre islamism , vreau sa precizez ca si in ISTAMBUL exista din vremuri foarte vechi lacase de cult ortodoxe – SF SOFIA , etc , iar am vazut comentarii despre BRINCOVEANU , sa nu uitam ca domnitorul nu a fost chiar usa de biserica , urcarea sa pe tron survenind in urma mortii subite a tatalui sau , fiind ajutat de unchiul sau stolnicul CANTACUZINO , recunoscut ca un personaj destul de controversat , si in timpul domniei lui BRINCOVEANU , la BUCURESTI existau moschei , tot pt a putea tine sub observatie dusmanul , iar asta cu islamizarea ROMANIEI , sunt aberatii , discutia e ca sunt foarte multi bani la mijloc , si cu ei se putea construi altceva , chiar sub patronajul bor , si o super catedrala opulenta nu ne face sa ajungem mai repede in imparatia cerului , eu din cite stiu HRISTOS , a provaduit iubirea aproapelui , celui inn suferinta , celui pacatos , modestia , sa nu iubim argintii , sa nu facem rau intentionat , abandonarea de sine pt binele aproapelui , etc ….. toti apostolii si ucenicii lui hristos , nu au fost dintre cei mai bogati , si unde au fost cazuri de situatie materiala mai buna , s-au abandonat averile si l-au imbratisat pe hristos in cea mai mare saracie materiala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Cunostintele dvs. despre istoria Romaniei in general si despre Constantin Brancoveanu in special vin cumva din manualele ceausiste sau sunt de la Lucian Boia citire? daca veti consulta vechile tratate de pace ale domnitorilor romani cu turcii, veti vedea ca niciodata nu s-a permis construirea de moschei pe teritoriul lor (exceptie facand doar geamiile din Dobrogea). Iar daca ati urmari cu atentie ce se intampla la ora actuala in lume si ati reciti cu atentie Coranul si Hadith-urile, ascultand, totodata, ce propovaduiesc imamii prin Europa Occidentala si SUA si ati fi mai atenta la miscarile de populatie musulmana care se deplaseaza in Europa, SUA si Canada si nu in tarile arabe vecine, ati vedea ca islamizarea nu este un pericol, ci un obiectiv urmarit cu multa consecventa de reprezentantii acestei religii-ideologii. Iar intr-o lume molipsita de virusul consumerismului, intr-o tara in care mall-urile sunt arhipline si in care viloaile,i autoturismele de si gadget-urile electronice de ultima generatie sunt vanate cu inversunare de mai toti, a acuza de ipocrizie clerul si a poza in mari filantropi crestini evlaviosi este, din pacate, o dovada de ipocrizie.

 71. grupa taxi si ceilalti actori,interpreti si ce-or mai fii,mai mari sau mai mici nu reprezinta minoritatea
  nu sint de acord cu megacatedrala,dar in final nici nu-mi displace
  decat megamoschee
  sinte, crestini,credinta ne-a tinut ca poporo vorba spune sa faci ce spune popa
  pe de alta parte uite cat au blamat casa poporului si acuma nu se mai dau dusi de acolo,e ceva ce ramane posteritatii,bani se gasesc ,dar nu producem cat se fura,nu avem multe,drumuri,scoli,oameni de valoare care sa stea drepti in fata,stau ascunsi ,iar in fata ies cativa tupeisti care se vand pe cativa firfirei si acuma vor sa ne vanda si sufletele
  mai bine biserica decat moschee

 72. Biserica este inima noastra, ci nu piatra sau lemnul, Dumnezeu este mai presus ca toate bîrfele si înțelegerile si traieste in sufletul nostru, asteptînd, cuminte , sa fie scos la lumină. Lumină , dragostea supremă si trezirea Divina a fiecarei ființe!!!❤❤❤

 73. #”Din jale se intrupeaza Electra”.Sunt crestin ortodox , dar nu religios pe cat ar trebui , insa si eu , ca multi altii de pe acest forum , am convingerea ca este vremea sa grabim lucrarile Catedralei Mantuirii Neamului.Nu este treaba usoara , lucrarea poate inghiti fonduri mari , dar ceva maret nu se poate face cu te miri ce.Catedrala Notre Dame din Paris a fost terminata dupa aproape 200 de ani , insa pentru interioare s-a mai lucrat inca un secol , asa ca de fapt a fost finalizata in cca 300 de ani.Nu este rau ca Guvernul face niste alocatii lacasului , dar sunt convins ca daruirea fidelilor va fi si de mai mult folos.Imaginea Romaniei pe genericele euro este a Ateneului Roman , or aceasta bijuterie s-a realizat din donatie publica („Dati 1 leu pentru Ateneu!”). La fel gandesc si la colecta publica pentru Catedrala.Dumnezeu va lumina mintile si va inmuia si inimile celor mai stransi la punga incat toate sa mearga pe fagasul lor.
  #Inteleg ca justificata constructia Moscheei „Carol I” la Constanta , zona cu multi credinciosi musulmani , dar nu inteleg de ce trebuie una (am inteles ca de mari dimensiuni si cu multe alte destinatii, diferite de actul religios, printre ele si adapost pentru pelerini etc) in Bucuresti.Si daca pelerinii vin la ea ca la hagialacul de la Mecca?
  #Despre trupa Taxi nu pot spune mare lucru pentru ca nu am pregatirea potrivita de a face critica in domeniu , ceea ce retin este ca liderul trupei nu poarta accesorii vestimentare stridente , nu are un „look” de iesit din grota , iar trupetii …si ei .Nu stiu ce valoare au , dar cred ca piesa „cantata” nu poate fi in nici un caz una cu lipici la inimile majoritatii romanilor .
  #Celor care acuza lipsa de scoli si spitale le pot raspunde ca sunt multe scoli „la cheie” , dar goale , date in conservare , dupa cum si spitale care au fost inchise in guvernarile anterioare , dar tot inchise au ramas, desi au trecut ceva ani de cand Boc a facut-o.
  #Preotii , ca noi toti, sunt si ei cu pacatele lor , dar sunt si printre ei , ca in oricare alt domeniu , oameni de aleasa tinuta , daruiti chemarilor lor, cu grija pentru saraci , orfani , batrani , oameni in suferinta. De ei nici nu prea se aude , dar cei interesati stiu de sarguinta lor in ceea ce fac.Creatorul le vede si le judeca pe toate.

 74. Este clar ca cei de la TAXI&co sunt impotriva catedralei, cred ca nu realizeaza importanta ei, asa ca nu am de ce sa ma supar. Stiu ca un artist manifesta un sentiment, asa ca e bine macar ca avem acces la sentimentele lor.
  Judecand insa, trebuie sa ne mobilizam sa construim catedrala, nu am avea decat de castigat. Actorii si Canteretii cu sentimentele lor, iar noi cu judecata. Ca niste buni crestini, sa ii intelegem, poate cu timpul o sa isi dea seama ca se inseala. Dumnezeu este peste tot,si in bisericile mici si in catedralele mari!

 75. Lui Dumnezeu îi plac catedrale Mari și din beton, îi plac mașinile de lux, Casele de ajutor reciproc B.O.R cu 6% dobândă , Hotelurile B.O.R , toiagul și lanțurile de aur ale lui Daniel etc.

 76. Din cate stiu si eu, Hristos spune sa nu aduni averi, si sa nu te falesti cu ele. Credeti cu tarie ca Lui i-ar placea aceasta Mega Catedrala. Nu credeti ca ar prefera mai mult sa vada scoli pentru copiii analfabeti, si spitale pentru bolnavi in detrimentul acestei catedrale? Sunt bani irositi aiurea.

 77. Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
  Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie. (Sfânta Evanghelie după Matei cap. 6, 5-6)

 78. Ma amuz teribil citind parerile multora dintre voi . Mai lasati biblia, rasfoiti cartile de istorie si o sa descoperiti ca biserica nu e chiar asa de sfanta precum credeti voi, multe, dar multe razboaie au avut ca pretext si ca punct de plecare biserica. Intelegi va rog ca discutia nu are nici o legatura cu relegia sau cu credinta voastra in dumnezeu, nimeni nu contesta religia si importata ei. Nu e nici despre turci, tatari, magari, etc, ci despre o institutie care functioneaza in statul roman, module ei de functionare si in ce masura acea catedrala isi are sensul si daca o sa ne faca viata de zi cu zi mai buna, sau nu. Credinta nu inseamna opulenta si cu siguranta nu sta intr-o catedrala. Nu de la dumezeu a pornit constructia catedralei, ci de la cei din fruntea bisericii ortodoxe. Nu dumezeu ii alege pe cei care conduc biserica ci se aleg ei intre ei. Prin urmare, ideea catedralei nu a pornit de la dumnezeu, ci de la niste parveniti care se autointituleaza reprezentati ai lui dumnezeu.

 79. ATENTIE PRECONIZATA CATEDRALA SA NU FIE SEDIUL ECUMENISMULU CEA MAI GRAVA EREZIE PRECURSOAREA ZISEI NOI ORDINI MONDIALE PE CARE O VREA diavolul PTR A DISTRUGE VIATA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *