2 rețete de smoothie-uri din verdețuri pline de vitamine

2 rețete de smoothie-uri din verdețuri pline de vitamine

hepta_1801288

Nutriționiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe verdețuri de primăvară, fie sub formă de salate fie sub formă de smoothie-uri, iar eu zic să îi ascultăm. Primăvara putem apela cu încredere la vedetele sezonului: loboda, spanacul, urzicile, leurda, pătrunjelul, păpădia, ceapa și usturoiul verde, pentru a ne lua necesarul de fier și vitamine de care corpul nostru are nevoie.

Se știe că ceapa și usturoiul verde au excelente proprietăți curative asupra organismului, așa că încerc să le consum cât mai des. Iată 2 rețete de smoothie-uri verde pe care vă propun să le încercați, dacă aveți în bucătărie un storcător de calitate. Dacă nu, s-ar putea să găsiți unul bun aici:

1. Smoothie cu urzică și păpădie:

– o mână de urzici tinere

– 3 frunze de păpădie

– o portocală mare

– un pahar cu apă plată

– o mână de nuci mărunțite sau semințe de dovleac.

Mod de preparare:

Se decojește portocala, se taie bucăți, se scot sâmburii și se pune în storcător. Se spală frunzele de urzică și de păpădie și se pun în aparat. Se toarnă un pahar cu apă plată și se apasă de buton. La final se pot adăuga nucile mărunțite sau semințele de dovleac. Recomand să investiți într-un aparat de procesare al alimentelor cum sunt cele de aici.

Atât urzica cât și păpădia au efecte detoxifiante pentru organism, așa că acest preparat este o mică minune.

2. Smoothie verde cu spanac și leurdă

– 2 mere galbene

– o felie de lămâie

– 1 Kiwi

– 5 frunze de spanac

– 5 frunze de leurdă

– un pahar cu apă plată

Mod de preparare:

Se spală și se curăță de coajă și de semințe merele. După ce au fost tăiate bucăți se pun în blender. Aceeași operațiune și pentru kiwi. Se spală frunzele de spanc și leurdă și se pun în aparat. Se adaugă o felie de lămâie și un pahar de apă plată. Compoziția se mixează câteva secunde, iar dacă este prea groasă se mai adaugă apă plată.

Acest smoothie este ideal pentru persoanele anemice, pentru că spanacul oferă organismului mineralele de care are nevoie. Ingredientele se pot schimba și combina în funcție de preferințe.

Vă doresc o minte sănătoasă într-un corp sănătos!

 Foto: Pinterest.ro