7 lucruri pentru o viață mai bună

Merit-Winner-End-World

Lumea în care trăim devine pe zi ce trece tot mai confuză, agresivă, nebună. Parcă un văl negru se abate asupra ei și îi fură din frumusețe, din aceea frumusețe pe care suntem datori să o purtăm în interior și să o răspândim în jurul nostru.

Întrucât cifra 7 este considerată una divină, unul dintre motive fiind că în a șaptea zi Dumnezeu s-a odihnit și s-a bucurat de toate cele făcute prin puterea Cuvântului, m-am gândit să scriu 7 lucruri care ne-ar putea face viața mai bună… din perspectiva mea.

1. Rugăciunea

’’Să crezi și să te încrezi’’ – spune cel mai drag părinte al sufletului meu. Atât în Rusia cât și în Anglia au fost realizate mai multe studii privind calitatea vieții și ele au arătat că oamenii credincioși sunt mai optimiși, cu o putere mai mare de rezistență în fața stresului.

2. Gândurile curate

Părintele Arsenie Papacioc spunea următorul lucru: ”Eu recomand o stare de veselie interioară, lăuntrică, din inimă, o stare ce înseamnă rugăciune neîncetată. O stare de veselie adevărată, degajată de problemele vieţii, de problemele cărărilor vieţii, ale unuia şi ale altuia. O stare de veselie, cu orice chip. Dacă‑i întristare, se clocesc ouăle diavolului.”

Părintele Teofil Părâian spune același lucru… că bucuria trebuie păstrată prin gânduri bune.

3. Faptele bune

Omul care oferă din inimă celor din jur o vorbă bună, o umăr pe care să se sprijine, orice, este mai fericit decât cel care primește.

Să oferi când nu te vede nimeni este îndemnul creștin. ’’Să nu știe stânga ta ce face dreapta ta’’, ne spune Hristos.

4. Respectul față de viață

Să ai respect față de orice formă de existență înseamnă să protejezi, cât poți, viața. Fie că oferi un sprijin unei viitoare mame, fie că eviți să arunci gunoaie când mergi în pădure, asta înseamnă să ai considerație față de orice formă de viață.

Oxigenul pe care îl primim de la arbori și plante reprezintă viața planetei noastre, a noastră ca specie umană.

Plantele pulsează oxigenul pe care noi îl respirăm, fără de care nu am mai avea viață, așa că sunt neprețuite. De aceea, prefer să ofer unei prietene sau să primesc în dar un ghiveci cu flori. Să ai grijă de o plantă sau să plantezi una este tot o formă de considerație adusă vieții.

5. Prietenia adevărată

„Poate că prietenia nu este decât aceasta: o prezenţă care se întregeşte cu altă prezenţă. Prietenii de obicei se caută, iar când s-au găsit, adeseori tac. ” spune scriitorul Cezar Petrescu.

Ce ne-am face fără prietenii? Cum ar arăta viața noastră? Chiar dacă prietenii adevărați se numără pe degetele de la o mână și se văd în timp, Slavă Domnului că există!

 6. Iubirea

Cea mai înaltă formă de iubire este cea către Dumnezeu, care aduce, în cele din urmă, îndumnezeirea. Sfinții Părinți spun că omul care îl iubește pe Dumnezeu își iubește semenii. Fie că le oferă un sfat care să le fie de folos, fie că îi sprijină când au nevoie, omul care iubește are mereu o inimă plină de bunătate și frumos.

7. Să luăm o pauză

Poate să pară ciudat, dar în goana noastră prin viață uităm să ne mai bucurăm de lucrurile simple. Uităm să ne oprim pentru a respira adânc, să mulțumim pentru momentul prezent. Uităm tocmai de lucrurile care contează cu adevărat și care ne oferă energie pozitivă.

De exemplu, să ne oprim pentru a ne bucura de florile din casă, de albastrul cerului, de o mâncare bună, de compania unui prieten sau a omului drag.

Apoi să pornim la drum cu sufletul plin și cu un gând de pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *