Audrey Hepburn – model etern de frumusețe

Audrey Hepburn – model etern de frumusețe

audrey

Actrița Audrey Hepburn, născută pe 4 mai 1929, este o legendă a cinematografiei mondiale și un model al eleganței. Audrey a studiat Conservatorul, apoi a urmat cursuri de balet în Amsterdam și la Londra, iar pentru a se intreține a lucrat ca model și a devenit imaginea Givenchy. A fost nevoită să renunțe la balet din cauza unor probleme de sănătate și așa s-a apucat de actorie.

Primul ei film a fost „Secret People„, unde în timpul filmărilor a fost remarcată de producatorul Willyam Wyler, care i-a oferit rolul principal în filmul „O zi în Roma„, alături de Gregory Peck. Acest rol avea să-i aducă un Oscar pentru cea mai bună actriță. Ulterior, Audrey a dobândit mai multă popularitate și a cucerit publicul cu apariția sa în filmul „Mic dejun la Tiffany”.

În 2006, rochia neagră semnată Givenchy, pe care purtat-o în filmul „Breakfast at Tiffany„, se vinde cu peste 462.000 euro. În anul 2014, Audrey Hepburn a ocupat prima poziţie într-un top al celor mai frumoase femei din ultimii 50 de ani, urmată de prinţesa Diana şi actriţa americană Grace Kelly.

audrey 2

Grațioasă, delicată, inteligentă, frumoasă și elegantă – Audrey Hepburn a fost și a rămas inspirația multor femei. Actrița purta foarte des pălării, mănuși și rochii negre.

”Am un look foarte accesibil. Orice femeie poate arăta ca Audrey Hepburn dacă îşi prinde părul într-un coc, poartă ochelari de soare cu rame mari şi o rochie delicată, fără mâneci” spunea actrița.

pr

Audrey surprindea nu doar prin apariția ei delicată, ci și prin noblețea sufletească de care dădea dovadă. Iată mai jos câteva vorbe de duh rostite de marea actriță:

”De ce să te schimbi? Fiecare persoană are stilul ei. Odată ce tu ţi l-ai găsit, păstrează-l!

Pentru a avea ochi frumoşi, uită-te după ce e bun în alţii; pentru a avea buze frumoase, spune doar vorbe bune; iar pentru a avea ţinută, mergi cu convingerea că nu eşti niciodată singură.

Pentru a avea un păr frumos, lăsaţi un copil să-şi treacă degetele prin păr o dată pe zi. Pentru a fi senin, mergeţi ştiind că nu sunteţi niciodată singur. Pentru a avea o siluetă fină, împărţiţi-vă prânzul cu cei căroră le este foame.

Frumuseţea unei femei nu este în hainele pe care le poartă, în siluetă sau în de felul de a se coafa. Frumuseţea unei femei trebuie să se vada prin ochii ei, pentru că este poarta care duce la inima, locul unde dragostea rezidă”

474Citate celebre despre moda si stil

”Bucură-te de zile, de fiecare zi aşa cum vine ea, de oameni, aşa cum sunt ei! Trecutul m-a învăţat să apreciez prezentul şi nu vreau să-l stric îngrijorându-mă exagerat de viitor.

Trebuie să fiu singură adeseori. Mă simt foarte fericită dacă-mi petrec timpul singură de sâmbătă seara si până luni dimineaţa. În acest fel, îmi reîncarc bateriile.

Eleganţa este singura frumuseţe care nu se ofileşte.

Lucrurile cele mai frumoase, acelea care te vor face fericit, sosesc în vârful picioarelor, în mare linişte şi aşteaptă răbdătoare să le bagi în seamă.

Oamenii, mai mult încă decât lucrurile, au nevoie de a fi restabiliţi, reanimaţi, recuperaţi şi iertaţi; nu excludeţi niciodată pe cineva pentru totdeauna”.

Foto: Pinterest