Slavă Maicii Domnului! Astăzi putea să-mi ardă casa.

Slavă Maicii Domnului! Astăzi putea să-mi ardă casa.

IMG_4660

Ceea ce vă voi povesti mai jos s-a întâmplat astăzi, 12 iulie, când este cinstită ’’Prodromița’’, icoana Maicii Domnului din Schitul românesc Prodromu, din Sfântul Munte Athos.

Ca în fiecare Duminică, după ce am dat de pomană de sufletul mamei mele, am încuiat pisica în casă și am plecat la biserică.

În timpul slujbei m-am rugat intens Maicii Domnului, pentru că în urma evenimentelor recente din viața mea am crezut că nu mai am protecția Bunului Dumnezeu.

După slujbă, o doamnă căreia acum două săptămâni i s-a făcut rău în biserică, iar eu am încercat să o ajut alături de alte persoane, a venit să-mi spună că vrea să păstrăm legătura. Așa că am mai stat de vorbă și am făcut schimb de numere de telefon.

Când am ajuns acasă, pisica m-a întâmpinat ca de obicei. În timp ce în toată casa era un fum negricios. M-am uitat la frigider, laptop, prize… totul părea în regulă.

În cele din urmă, am dat perdeaua de la geamul din bucătărie la o parte și am încremenit. În fața ochilor aveam ceva ce nu îmi puteam și nu îmi pot explica logic. Plasticul celor trei ghivece cu flori era pe jumătate topit, ziarul de sub ele era pe jumătate ars, blatul de lemn era și el parțial ars, iar geamul înnegrit și crăpat.

IMG_4661

Ceea ce nu înțeleg este cum de s-a stins focul de la sine și nu s-a extins spre perdeaua din bucătărie, apoi la mobila din lemn și în cele din urmă în toată casa…

Ce s-a întâmplat?

Tatăl meu a lăsat în ghiveciul de la geamul din bucătărie o lumânare aprinsă, apoi a plecat înaintea mea la biserică. Când am plecat, nu am observat nimic.

Lumânarea a ars până a aprins ghiveciul, iar focul s-a extins la cele două ghivece și la blatul de sub ele. Întrebarea este: Cum s-a stins focul de la sine? Mai ales pe o vreme caniculară, în care soarele arde cu putere în miezul zilei pe partea cu bucătaria.

IMG_4662

 

Nu am nicio explicație. Ceea ce știu e faptul că în timpul slujbei m-am rugat intens Maicii Domnului să nu mă lase.

Am zis să vă spun și vouă să o cinstiți pe Maica Domnului, căreia eu încerc să îi citesc cât mai des Paraclisul.

După cele întâmplate, am înțeles că nu m-a părăsit niciodată, așa cum nu lasă pe nimeni când îi cere ajutorul.

Este o frază celebră ‘’Mă plângeam că n-am bani de sandale, până când am întâlnit un om fără picioare’’.

Ce se întâmpla dacă lua foc toată casa? Nici nu vreau să mă gândesc. Slavă Domnului! Pot oare să nu îi mulțumesc Bunului Dumnezeu din toată inima?

Aș mai vrea să vă spun ceva, tot din inimă. Cred că dacă ne-am ruga toți de pe acest pământ o fărâmiță (pentru că și eu mă rog tot o fărâmiță, adevărații rugători sunt puțini) lumea aceasta plină de haos s-ar schimba radical în Bine.