Georgiana Dragomir: “Astăzi fac ceea ce am visat”

Georgiana Dragomir: “Astăzi fac ceea ce am visat”

Georgia

Când Georgiana Dragomir m-a invitat la primul eveniment organizat de ea, pe cont propriu, am descoperit o tânără frumoasă, plină de energie și entuziasm. Am fost uimită să aflu că, deși arată ca un model desprins din reviste, este și mama unei fetițe de 7 ani. Ulterior, Georgiana mi-a dezvăluit că nu a fost mereu așa optimistă, dar într-un moment de răscruce al vieții sale a descoperit… coaching-ul. Acest lucru i-a schimbat radical mentalitatea și stilul de viață.

Cum ai ajuns să faci coaching?

În urmă cu un an de zile, experiențele și întâmplările mai puțin plăcute din viața mea m-au făcut să mă îndrept către marginea prăpastiei. Atunci mi-am dorit viața de dincolo, însă credința, frica de Dumnezeu și iubirea față de copilul meu m-au făcut să reacționez. Drumurile m-au purtat către oameni minunați, pe care nu i-am cunoscut decât atunci când am realizat cu adevărat că nu sunt singură și că toate se întâmplă cu un rost în viața noastră.

Am început să fac coaching pentru că eram dărâmată din punct de vedere personal și profesional.

Din punct de vedere personal eram angajată într-o relație de compromis, care nu îmi aducea fericire. Mai mult, suferisem o pierdere de sarcină, un lucru devastator pentru orice femeie, iar toate persoanele pe care eu le consideram “prietene” dispăruseră din viața mea. Din punct de vedere profesional, eram angajată la o firmă și îmi desfășuram activitatea în cadrul unei organizații care avea ca scop dezvoltarea educațională a femeii.

Un proiect de mare amploare, unde eu m-am dezvoltat enorm, dar din păcate nu îmbinam “utilul cu plăcutul”, nu rezonam cu tot ceea ce se întâmpla și acest lucru nu-mi aducea mulțumirea de care aveam nevoie. Simțeam nevoia să mă implic mai mult, să fac mai multe lucruri pentru mine și pentru femeile pe care le întâlneam.

Așa a început să mă preocupe dezvoltarea mea personală și profesională.

Care crezi că este diferența dintre un terapeut, un consilier și un coach?

Terapeutul este acela care caută cauza problemei și încearcă să o vindece, iar eu deja o cunoșteam.

Consilierul este cel care te sfătuiește în rezolvarea unor probleme/provocări pe care nu reușești să le gestionezi singur, iar eu nu aveam nevoie doar de sfaturi.

Coach-ul este acela care te ajută, prin conversație, întrebări, să descoperi soluțiile și răspunsurile din interiorul tău și te susține pe drumul către împlinirea obiectivelor tale, iar eu știam și simțeam că în interiorul meu există multă energie, inspirație, motivație. Știam că răspunsurile la toate întrebările mele sunt în interiorul meu, dar nu puteam să ajung singură la ele.

Ce transformare s-a produs în interiorul tău?

Coaching-ul îți pot spune sincer că mi-a schimbat viața și întreaga percepție asupra vieții. Acum văd ieșirile din orice situație, găsesc răspunsurile la cele mai dificile întrebări, nu mă mai plâng de o situație critică, ci analizez modalitățiile pe care le am pentru a rezolva problema.

Ce realizări ai avut după un an de coaching?

Pot spune că astăzi fac exact ceea ce-mi place. Pentru mine Life Coaching-ul înseamnă “Antrenament de viață” iar viața înseamnă tot ceea ce sunt, ceea ce simt, ce gândesc, ce fac și ce visez. Astăzi fac ceea ce am visat: ajut prin munca mea alte femei, încerc să fiu un exemplu demn de urmat pentru fiica mea.

Îți pot spune că îi sunt recunoscătoare coaching-ului meu pentru că a știut să mă asculte și să mă înțeleagă,  pentru că a știut cum să mă ajute să-mi înving temerile, pentru că mi-a transformat viața într-o poveste frumoasă, pentru că a fost alături de mine în depășirea obstacolelor pe care mi le puneam singură în fața reușitei, pentru că m-a respectat ca om și nu m-a judecat, pentru schimbarea mea din punct de vedere personal și profesional.

În prezent, Georgiana Dragomir ocupă funcția de Marketing Manager la un centru SPA, iar în paralel organizează pe cont propriu evenimente corporate, workshop-uri, tabere de dezvoltare personală și profesională. (www.topbestevents.ro)

Articolul a fost înscris în campania ,,Sprijină educația în liceul tău preferat, cu o poveste de coaching de succes!,,  Am ales să susțin această campanie după ce am interacționat cu Ramona Lăcătuș (fondatoarea companiei Wisdom Coaching) și am fost impresionată de forța constructivă pe care reușește să o transmită celor din jurul ei.