Adriana Petrescu: ”Exteriorul reflectă interiorul”

Adriana Petrescu: ”Exteriorul reflectă interiorul”

poza
Adriana Petrescu a absolvit Facultatea de Psihologie și are două mastere: unul în Comunicare și Relații Publice, iar altul în Programare Neurolingistică. Deși nu ai crede, este mama unei tinere de 20 de ani, studentă la Psihologie, la fel de frumoasă. Vă invit să citiți un interviu care vă va inspira!

Cum ai defini frumusețea?

Frumusețea este o stare. Vine din suflet se așterne pe chip și se manifestă în trup. Nu cred în frumusețile de carton, nu că nu ar fi decorative, dar nu sunt trainice.

Care sunt lucrurile care contează cu adevărat în viața ta?

Cel mai mult contează liniștea mea sufletească. Dacă acolo e liniște, de acolo vine tot. Desigur, pentru a ajunge la liniște trebuie să dresezi bine gândurile. O minte agitată aduce de la sine neliniște în toate aspectele vieții, de la cea personală la cea socială.

La ce nu ai putea renunța niciodată?

Nu aș putea să renunț la mine. Mine însemnând la ce sunt, la ce fac, ce îmi place și ce vreau. Nu aș putea renunța niciodată la visele pe care le am. Poate uneori le abandonez dar atunci intru în ”cantomanent de pregătire” să le pot realiza mai bine.

Ce locuri din România îți plac și de ce?

Îmi place toată România, mă bucur de fiecare pas pe care îl fac pe pământul ei.

Sigur că am și preferințe: îmi place Delta pentru sălbăticie, îmi plac Munții pentru poveștile pe care mi le spun și minunile pe care mi le arată, iar Marea pentru feminitatea ei.

Ce înseamnă pentru tine rolul de ,,mamă,,?

A fi mamă înseamnă responsabilitatea supremă. Înseamnă că din momentul în care ai adus pe lume viață, până în momentul în care pleci, inima ta bate și pentru copilul tău. Înseamnă să trăiești responsabil, de a avea fi un model, de a da sprijin și iubire necondiționată.

A fi mamă înseamnă nu doar a aduce pe lume un copil, știu mame care au adoptat și sunt minunate, a fi mamă înseamnă să devi acel loc unde copilul tău se va reîntoarce pentru a trăi un moment de copilărie și liniște sufletească departe de judecăți și tumultul vieții.

A fi mama, din punctul meu de vedere, nu înseamnă sacrificiu și împlinire. Copiii nu vor să-și vadă mamele înfrânte de greutăți, ci vor să vadă în mamele lor liniște, înțelepciune, echilibru, iubire și frumusețe.

poza profi 1

Ce i-ai spune unui om care invidiază ,,fericirea altora,,?

I-aș spune să se uite la el. Să observe că și el este fericit în unele momente, dar pentru că este preocupat să se uite la alții, nu vede fericirea lui. Și l-aș mai întreba de unde a învățat să fie nefericit, cine i-a spus prima dată acest cuvânt, după care l-aș vindeca de nefericire.

Ce apreciezi la oameni și de ce?

Cum am mai spus, iubesc oamenii și apreciez capacitatea noastră de a progresa, de a lupta și a depăși greutățile. Apreciez curajul și dinamismul, verticalitatea și echilibrul, exprimarea sufletului și disciplina minții. Mai apreciez oamenii care își iubesc țara și fac ceva pentru ea, de ei este nevoie tot mai mult pentru a crea acel loc în care să ne crească copiii și nepoții în liniște.

Ce faci pentru a-ți păstra frumusețea fizică și interioară?

Exteriorul reflectă interiorul. Pentru asta am un ritual de la care nu mă abat: vorbesc mult cu mine. Îmi întreb inima dacă este bine și de ce are nevoie, vorbesc cu organele, mai ales când exagerez culinar și îmi țin gândurile sub lupă. Am o mare atenție la calitatea gândurilor din fiecare zi. Cum sesizez ceva negativ cum neutralizez. În rest, mă mențin în echilibru și armonie, din toate punctele de vedere. Poate la pantofi exagerez, dar cine este perfect?

Care a fost cel mai impresionant moment din viața ta?

Nu a fost un moment, sunt o mulțime. Viața fiecărui om este fabricată din momente impresionante, dar poate nu le dăm atenție. Impresionant pentru mine este să văd cum oamenii luptă să își găsească fericirea. Eu ca și ghid, un ghid bun zic, am parte aproape zilnic de povești de succes prin intermediul meseriei mele. Impresionant este atunci când mă culc, în fiecare zi, mulțumită că am făcut tot ce mi-a stat în putință să fiu fericită.

Ce i-ai spune unei femei care stă într-o relație toxică?

I-aș spune în primul rând că și eu am avut câteva și că nu există femeie care să nu fi trecut măcat puțin pe „strada asta”. Important este să înveți despre tine ceva, să înveți că răul se împarte întotdeauna la doi și că nu există vină, există învățare. Fiecare relație ne este dată să învățăm ce este iubirea.  A iubi înseamnă de cele mai multe ori ”a te iubi” altfel am fi ipocriți să cerem ceea ce noi nu dăm. Toxicitatea unei relații nu constă în relația în sine, ci de timpul pe care îl petreci în ea, este ca un aliment care a devenit perisabil. Dacă nu mănânci ceva alterat de ce ai sta în ceva alterat?

De regulă, relațiile toxice au (pe lângă deservicii) și un beneficiu ascuns. Acela ne atrage, acela ne ține în loc. Dar ne putem pune întrebarea matur: Este ceea ce îmi trebuie? Este ceea ce nu poate fi înlocuit? Ce pierd dacă? Ce câștig dacă?.

Dintr-o relație toxică nu poți să ieși decât în momentul în care ajungi să te iubești și să te respecți cum se cuvine.

Ce i-ai spune unei unui om care nu crede în el?

L-aș pune să îmi povestească despre copilărie, sau adolescență, când sigur aș găsi o poveste în care a avut încredere în el. Și de acolo aș lua încrederea și aș muta-o iar în sufletul lui.

I-aș spune să facă ceea ce iubește să facă, nu ceea ce trebuie să facă. Încrederea vine din plăcerea de a face ceva, din conștientizarea faptului că ai unicitate pe acest pământ și că prin această unicitate poți face ceva cu adevărat măreț. Că încrederea vine din noi, nu din afară.

Care a fost cea mai frumoasă poveste de viață pe care ai auzit-o vreodată?

Am auzit o mulțime de povești frumoase, meseria mă ajută. Dar o poveste care m-a impresionat este povestea de dragoste a doi oameni, care timp de 40 de ani, au pășit unul lângă celălalt prin viața cu bune, cu rele, dar într-o iubire desăvârșită.

Nu cred că sunt romantică când spun că îmi doresc o relație în care și peste ani să mergem la fel de îndrăgostiți mână în mână. Până la urmă, cartea ”Dragostea durează trei ani” a fost profund neînțeleasă. Dragostea durează exact atâta timp cât investim noi să o ținem în viață.

Mulțumesc, Adriana!

Eu, Mulțumesc!