Raluca Mohora:”Prefer un neprieten unui prieten fals”

Raluca Mohora:”Prefer un neprieten unui prieten fals”

10175049_10152080181292735_6603828301651667468_n

Conduce propria agenție de PR (Tonic Advertising) din 2007 și spune despre ea că reușește să-și dea seama din prima de oamenii din jurul ei. Numele agenției de PR o definește în totalitate: este o persoană tonică, sociabilă, deschisă și modestă, deși viața nu a scutit-o de încercări și necazuri. Vă propun să o cunoaștem mai bine pe Raluca Mohora, prin interviul de mai jos:

Care sunt lucrurile care te definesc?

Îi las pe alții să mă definească, nu vreau să par lăudăroasă.

Ce vezi atunci când privești oamenii?

Am un dar. Acela că mă prind din prima cu ce fel de om am de-a face. Foarte rar mă înșel. Chiar dacă se spune că prima impresie nu contează, eu văd foarte repede daca un om este necivilizat, egoist, imatur, realist , răsfățat, de încredere sau nu…

Ce vezi atunci cand intri prima dată într-o casă?

Dacă este ordine sau dezordine.

Când te-a durut ultima dată sufletul și de ce?

Am avut 6 luni de durere permanentă. Nu îmi găseam liniștea, din cauză că ne-am luptat din greu să învingem boala gravă a mamei…

Dacă i-ai vorbi unui strain despre România, ce i-ai spune?

Vorbesc mereu despre România. Le spun să vină, să vadă, să se plimbe și să se bucure de unul dintre cele mai frumoase petice de pământ de pe glob, dar și să se distreze, pentru că la noi lumea se distrează.

Mie îmi place foarte mult aici, deși sunt mulți cetățeni care fac lucruri grave din punct de vedere moral și ne fac de ras.

Care a fost cea mai frumoasă poveste de viață pe care ai auzit-o?

Este povestea buncilor mei, care au rezistat unor situații grave, de neînchipuit: războaie (grav bombardați lângă Ploiești), foametea, plecarea nemților, venirea rușilor, comunismul. Ascultam fascinată în fiecare iarnă diferite întâmplări.

Mi se par frumoase istorisirile lor pentru că, deși era atât de greu, nu se văitau cum o fac generațiile actuale. O luau de la capăt și munceau. Azi sunt mulți atat de comozi, încât mai bine stau degeaba decât să lucreze, fie și pe bani puțini.

Ce te deranjează la oameni?

Perfidia, de cele mai multe ori. Prefer un neprieten unui prieten fals.

Ai un motto care te conduce în viață?

Iar vor râde doi-trei amici zicând că sunt prea sobră, dar repet: ,, Labor improbus omnia vincit,,. (Munca stăruitoare biruie toate).

Mulțumesc!

Și eu. 🙂