Destinaţii pentru o vacanță de vis

Zakynthos

Vara este unul dintre anotimpurile preferate de români pentru vacanţe. Plaje infinite, nisip fin şi auriu, soare arzător, apă turcoaz, ce poate fi mai frumos decât o vacanţă la mare. Şi pentru că ofertele sunt multe, variate şi atractive iată un top al celor mai căutate destinaţii de vacanţă pentru acest sezon.

Insulele Greceşti

Frumuseţea insulelor greceşti nu poate fi comparată cu nimic. Multe, frumoase şi accesibile, insulele greceşti sunt preferatele roamanilor când vine vorba de vacanţă de vara. Fie că vorbim de Cretă, Corfu, Rhodos, Thassos, Zakynthos, Santorini sau Skyathos, farmecul Greciei este unul aparte. Plajele cu nisip fin sau pietricele albe, apă limpede de culoarea smaraldului, înconjurate de păduri de pini, sunt locurile perfecte pentru o vacanţă de vis. Printre cele mai căutate destinaţii de anul acesta se numără Cretă, Corfu şi Skyathos.

Skyathos

Insula Corfu este una dintre cele mai apropiate insule de Italia, motiv pentru care cei care vor alege această destinaţie, vor simţi şi un pic şi din aerul italian. Mai mult decât atât, insula Corfu este cea mai verde insula a Greciei, având peste 3 milioane de măslini plantaţi în urmă cu 300 de ani de veneţieni. Insula oferă numeroase locuri de vizitat printre care: Cetatea veche a oraşului Corfu, Palatul Împărătesei Sissi sau Palatul Achillon, Insula Soarcelui, Canal D’Amour, Muntele Pantokrator, Paleokastritsa, ceea ce face că insula Corfu să fie un adevărat colţ de Răi.

Insula Creta este cea mai mare insula a Greciei, cunoscută că fiind locul naşterii lui Zeus. Capitala insulei este Heraklion, un oraş frumos dar destul de aglomerat, recunoscut pentru cele două pieţe Plateia Venizelou şi Plateia Eleftherias. Tot pe insula se află şi Palatul lui Knosos, cel mai mare palat din perioada minoniană.


Insula Skyathos
este cea mai mică insula a Greciei, cunoscută pentru cele multe şi cele mai frumoase plaje din lume, mai exact 69 la număr. Mai mult decât atât în ultimii ani a devenit o destinaţie de vacanţă preferată de foarte mulţi turişti, datorită celebrului film Mamma Mia care s-a filmat pe insula. Din portul Skyathos se poate opta pentru o croazieră tematică, se poate vizită Castro unde veţi descoperi ruinele oraşului medieval, Mănăstirea Evanghelistria şi Biserica Aghios Nikolaos cu ceasul la clopotniţă. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Skyathos sunt Mandraki sau “Portul lui xerxes”, Koukounaries preferată de pasionaţii de sporturi nautice şi Lalaria cunoscută pentru milionele de pietrele mici şi albe.
Pentru vara această avem foarte multe oferte speciale pentru Cretă şi Corfu. Preţurile desigur încep să scadă pentru plecările de după 20 august. Cele mai bune preţuri sunt anul acesta la pachetele pentru Corfu, Skyathos şi Cretă. Pentru un pachet avion+cazare de 7 nopţi la un hotel de 3 stele (ex: hotel Golden Sands din Corfu) oferta începe de la 360 de euro de persoană. La pachetele pentru Skyathos şi Cretă, preţurile variază între 350 şi 600 de euro, pentru 7 nopţi, hotel de 4 stele, desigur preţurile crescând consistent pentru hotelurile de 5 stele.” –a declarat Andrei Iaroscenco, Administratorul agenţiei de turism ABCTOURS.

Frumoasa Turcie

Antalya este principala staţiune de vacanţă a Turciei din regiunea mediteraneană, un oraş atractiv, cu bulevarde umbrite de palmieri. În cartierul vechi pitoresc, Kaleici, străduţele înguste şi casele vechi din lemn ne poartă în timp. În ultima vreme foarte mulţi străini au cumpărat şi continuă să cumpere, proprietăţi în şi în jurul Antalyei pentru vacanţă. A devenit o zona populară în special pentru cetăţenii germani şi ruşi, dar şi pentru români datorită hotelurilor de 5 stele cu sistem all inclusive şi ultra all inclusive.

antalya

Una dintre atracţiile de familie din oraş este Antalya Aquarium situat în apropiere de plajă Konyaalti. Acesta are cel mai mare tunel din lume şi foarte multe specii de peşti de pe întreg mapamondul. Regiunea din jurul Antalyei oferă locuri de o frumuseţe naturală uimitoare, precum şi vestigii istorice minunate.

Puteţi merge în spatele cascadei Upper Düden situată la 14 km nord-est de Antalya. Pe drumul spre Lara Beach, vei întâlni alte două cascade, Kursunlu şi Nilufer Lake de o frumuseţe naturală aparte. Plajă cu nisip Lara se află la aproximativ 12 km spre est. Mai aproape de Antalya, dar la vest se află plajă cu pietricele Konyaalti Beach ce oferă o vedere uluitoare asupra lanţului muntos Taurus. Un pic mai departe se află şi Parcul Naţional Bey Dăgi şi plajă Topcam Beach.

De bifat sunt şi atracţiile istorice ale staţiunii: centrul istoric Kaleiçi, zidurile oraşului, turnul Hidirlik, Poartă lui Adrian, Turnul cu Ceas, Minaretul Kesik şi Minaretul Yivli, Muzeul Kaleiçi şi Muzeul Antalya.

bodrum

Bodrum sau oraşul magic al lui Herodot te întâmpină cu atmosferă sa boemă şi elitară. Este o localitate pitorească situată pe coasta egeeană, pe o peninsula în apropierea insulei Kos. Cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos), oraşul Bodrum şi-a câştigat celebritatea prin faptul că este oraşul natal al istoricului grec Herodot şi totodată locul unde se găseşte Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele şapte minuni ale lumii antice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *