Cristina Bazavan:”Nimic nu e, de fapt, imposibil!”

Cristina Bazavan:”Nimic nu e, de fapt, imposibil!”

fluture

Fostul redactor-șef al revistei Tabu, jurnalistul Cristina Bazavan, are agenda de activități mereu plină: de la coordonarea blogului S!MPA, până la susținerea anuală a unui curs de branding personal pentru actori la TIFF și la promovarea trupei VUNK. Mi-am propus să încercăm să o cunoaștem mai bine și să învățăm puțin de la ea!

Care sunt lucrurile care te definesc?

Empatia. Obsesia pentru detalii și faptul că mă iau mereu în serios, chiar și atunci când vreau să mă relaxez și să ma joc. Ma lupt sa scap de asta.

Ce iubești cel mai mult?

Liniștea. Caii. Și omul care poate să mă înțeleagă și să-l înțeleg fără să vorbim, doar din priviri.

Cum arată bărbatul ideal în imaginația ta?

Nu există “un bărbat ideal” în imaginația mea. Oamenii sunt și cu bune si cu rele, important este ca atunci când se întâlnesc unii cu ceilalți să fie complementari, să formeze un întreg. Nu trebuie să fie neapărat jumătăți, întregul se formează și dintre părți inegale. Mie îmi place să fiu partea “mică”. Mă ajută și dimensiunile, am puțin peste 1.5m

Este succesul o capcană?

Este un drog. Pentru că știi că poți să faci lucruri, ai confirmarea prin rezultate, iar dacă ești o fire competitivă o să-ți dorești mai mult și mai mult. Și mai mult. Mi s-a întâmplat și mie, dar de la un moment încolo m-am întrebat “și-acum ce fac mai departe, dacă mai avansez?!”. Eu m-am gândit că ar fi doar o chestiune de ego să merg mai sus, și mai sus, și mai sus, când deja am ceea ce îmi trebuie, și mi-am propus să–mi consum o parte din timp să-i ajut pe alții, în loc să “am succes”.

Ce sfaturi dai celor care sunt la început în blogosferă?

Să privească blogul ca un business, chiar dacă nu vor face bani din el în primul an, sau în primii ani. Să se gândeasca la target, format, frecvența cu care scriu, pentru cine scriu. Și să se țină de treabă ca și cum ar fi un job.

E un alint să zici că scrii pentru tine și să te scuzi pentru nonaudiență pe blog. Dacă vrei să scrii doar pentru tine, îți cumperi un caiet și un pix și îți încui notițele într-un sertar.

Ce vezi atunci când privești oamenii?

Emoțiile. De oricare fel ar fi ele. În primul moment văd confortul/discofortul lor în prezența mea. Apoi, când întreb lucruri, încep să văd dincolo de primele gesturi și să le înțeleg tupeul (care de multe ori e același lucru cu timiditatea) , tăcerile, etc.

Când te-a durut ultima dată sufletul și de ce?

Când am spus un ,,NU,, știind că e cea mai corectă alegere, deși aș fi vrut să spun ,,DA,,. A fost o alegere rațională, nu emoțională.

Ce speri să ți se întâmple peste un an?

Să fiu fericită, liniștită și puțin mai înțeleaptă. Măcar puțin, cu un milimetru.

Dacă i-ai vorbi unui străin despre România, ce i-ai spune?

E o țară frumoasă și seamănă cu o femeie: nu trebuie să o înțelegi, ci să o simți.

Ce te deranjează la oameni?

Ego-ul. Și minciuna. Și, din păcate pentru mine (pentru că așa simt ușor dezamăgirea), sunt antrenată să recunosc ușor minciuna.

Ai un motto care te conduce în viață?

“Cele mai mari războaie sunt în mintea mea, nu în afara ei. Nimic nu e, de fapt, imposibil”

Credit Foto: Edi Enache