Ce lux ti-ai permis astazi?

Te-ai gandit ca …

Pentru un copil dintr-o familie saraca poate sa fie un lux sa-si cumpere o prajitura sau o bicicleta, in timp ce pentru un batran cu pensia infima poate sa fie un lux sa-si cumpere medicamente, ori o bucata de paine?  

Pentru un student poate sa fie un lux sa-si cumpere un abonament RATB, sau o carte buna, in timp ce pentru o mama cu un job solicitant poate sa fie un lux sa-si ia o zi de concediu si sa stea acasa cu cel mic? 

Pentru un om bogat poate sa fie un lux sa se opreasca din goana dupa imbogatire si sa intinda unui nevoias mana cu o bancnota, asa cum pentru corporatisti, poate sa fie un lux sa iasa, din cand in cand, la aer pentru a inspira si expira in tumultul zilei?  

Pentru o femeie bolnava de cancer poate sa fie un lux sa gaseasca un sprijin real, asa cum pentru o femeie abuzata fizic si emotional poate sa fie un lux sa gaseasca un loc linistit, in care sa se refugieze?  

Poate sa fie un lux sa privesti si sa asculti ploaia, cand grija zilei de maine te apasa, ori sa iubesti fara teama de suferinta, cand inima ti-a fost franta in mii de bucati in alta relatie, sau poate sa fie un lux sa faci un lucru nebunesc, care iti va schimba existenta.  

De exemplu, sa-ti dai demisia, pentru a incepe un alt drum… sau acela de a dona o parte din ceea ce castigi, chiar daca nici pentru tine nu reprezinta o suma mare.

Luxul de a face bine

Cel mai mare lux, insa, ramane acela de a face bine. Iar binele se poate face chiar daca nu avem un cont mare in banca.  

De exemplu, cu un cuvant de incurajare poti reda speranta unui om deznadajduit sau poti imparti cu un om flamand sandvisul pregatit pentru serviciu.  

Sau poti dona un banut unor organizatii umanitare, iar acel banut sa contribuie la schimbarea in bine a mai multor vieti.  

Pe data de 12 iunie 2014, Avon Cosmetics a organizat cea de-a doua editie a conferintei CSR4WOMEN, un eveniment dedicat campaniilor sociale pentru femei.

Tema acestei editii a fost  crowdfunding-ul si parteneriatul intre companii, organizatii si mass media si aici am putut afla cum postarea unui blogger (Manafu) despre o situatie sociala si reactia imediata a unui om dintr-o corporatie, au putut schimba in bine viata unor oameni.  

Cu aceasta ocazie s-a lansat oficial platforma www.doneazacuavon.ro, prima platforma Avon de crowdfunding din lume unde se pot inscrie proiecte sociale si unde se poate dona o anumita suma, prin achizitionarea unui produs. Tot in cadrul evenimentului, a fost anuntat Programul de Finantare Avon organizat sub forma unui concurs de proiecte, care are ca scop depistarea precoce, interventia si recuperarea in cazul cancerului la san, dar si spriijinul adresat victimelor violentei domestice. Runda de finantare proiecte pentru sanatatea sanilor are o valoare de 50,000 de dolari, suma cu care vor fi sustinute doua proiecte, unul în valoare de 15.000 $ si altul in valoare de 35.000 $; acelasi sprijin este oferit si proiectelor pentru victimele violentei domestice.  Formularele de aplicatie, impreuna cu anexele obligatorii, se vor putea depune pe platforma www.avon.grantwizard.ro pana la data de 15 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *