Tărâmul brânzei

Tărâmul brânzei

Pe domnul Brânzovenescu l-am cunoscut  în trenul spre Brânzovenești, locul unde știam că se găsesc cele mai bune sortimente de brânză. I-am povestit de intenția mea și atunci am aflat că locuiește în Brânzovenești.
Când a văzut că sunt fan brânză s-a oferit să-mi fie ghid în localitate. Nu de alta, dar era chiar brânzar, din tată în fiu. Mai exact, știa cum să prepare o brânză de calitate superioară.
Zis și făcut. Când am coborât din tren la Brânzovenești nu mi s-a părut mare brânză. Orașul nu părea deloc special și parcă nimic nu indica că sunt pe Tărâmul Brânzei. Dar domnul Brânzovenescu mi-a dezvăluit că localnicii țin ascuns secretul brânzei și nu vor să iasă în evidență.
Pentru a câștiga încrederea brânzarilor, le-am zis că am o adevărată pasiune pentru brânzeturi, pe care ador să le combin cu busuioc, chimen și roșii de grădină. Eii! Când au văzut ei că este altă brânză, s-au deschis față de mine. Și atunci să vezi!
Cât ai spune brânză, în fața mea au apărut mii și mii de preparate din lapte, încât nu mai știam unde să mă uit și ce să mai mănânc. M-am desfătat cu cea mai delicioasă brânză din istoria brânzeturilor, încât și acum mai visez la ea.
Când am plecat din Brânzovenești am luat cu mine multă, multă brânză. Și mi-am promis să revin. Dar între timp, Tărâmul Brânzei s-a ascuns și nu am mai avut cum să dau de el. Dacă aflați ceva, rog să mă anunțați.

Special pentru SuperBlog2012